študentski dom

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 12. Feb. 2009 16:42

MilkyWay napisal/-a:
ŽuŽa napisal/-a:Kako je pa kej na primorskem s študentskimi domovi? Kot sm jst seznanjena je sam v Portorožu a ne? V Kopru pa študenti bivajo v dijaškem- joj kok ne vem če bi lahko prenašala to mularijo, no ja ampak vsega se navadiš.

Ja, študentski dom mislim da je samo u Portorožu. So pa u KP (če že nameravaš prit tja) dijaški dom, ki je res pravi Texas, Motel Port, ki oddaja sobice... Motelove sobice so lušne. V sobah sta 2, lahko pa dobiš tudi apartma, v katerem živijo 4. U teh apartmajih je kuhinja, v sobicah za 2 pa ne. Ampak študentje se vedno znajdejo :wink: ...

U kot texas :lol: , zelo zanimivo se sliši hehe, me je use minil. Jutr grem na informativca drgač bom bomo pa vidl. Pa z mojim se morva še pogovorit. No sej mam čas še do 9.marca.
Aia kakšne so pa kej cene tm v apartmajih?
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 12. Feb. 2009 16:44

Men se zdi, da je sestrična plačevala 100€. Se pa tud mnda gleda na dohodke in vse, tko da se potem na podlagi tega določi, tko kot v ŠD no.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 12. Feb. 2009 16:44

^ŽuŽa v dijaškem domu v Kopru je prava beznica! Ti toplo odsvetujem.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 12. Feb. 2009 16:53

ŽuŽa napisal/-a:U kot texas :lol: , zelo zanimivo se sliši hehe, me je use minil. Jutr grem na informativca drgač bom bomo pa vidl. Pa z mojim se morva še pogovorit. No sej mam čas še do 9.marca.
Aia kakšne so pa kej cene tm v apartmajih?

105€ s subvencijo, drugače je 137€ (to u sobicah, fantu se zdi, da je cena za apartma ista)... Drago, predrago :? ...

Res moram reč, da so KP in NG bolj bogi s prenočišči za študente... Škoda :?
Uporabniški avatar
.spela.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a .spela. » 14. Feb. 2009 22:25

mene pa neki zanima, drugo leto grem u prvi letnik in me zmerej bol mika da bi šla u študentski dom....a mi lahko kera pomaga kje dobim največ informacij pa do kdaj se sploh prjavt....itd.
Uporabniški avatar
PennyBell
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a PennyBell » 15. Feb. 2009 9:26

.spela. napisal/-a:mene pa neki zanima, drugo leto grem u prvi letnik in me zmerej bol mika da bi šla u študentski dom....a mi lahko kera pomaga kje dobim največ informacij pa do kdaj se sploh prjavt....itd.

Odgovor lahko dobiš na vseh spletnih študentskih spletnih straneh. Malo poišči na študentskem servisu, dostop.si .. Stric Google veliko najde ;)
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 15. Feb. 2009 14:25

.spela. napisal/-a:mene pa neki zanima, drugo leto grem u prvi letnik in me zmerej bol mika da bi šla u študentski dom....a mi lahko kera pomaga kje dobim največ informacij pa do kdaj se sploh prjavt....itd.

Nisi povedala, kam greš študirat.. No, če greš v Lj, ti bo tale link največ pomagu. http://www.stud-dom-lj.si/si/pravica-bi ... dobivanje/ Na tej strani maš vse, od lokacij do prošenj za sprejem v študentski dom. Če greš pa kam drugam študirat, ti pa ne znam pomagat :)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 17. Feb. 2009 10:39

Em...a to je pol ziher, da se lahko seliš izven preselitvenih rokov, če ti odobrijo prošnjo? V tem primeru te najbrž dajo pač v prvo prosto sobo, ne? Aja, pa a se je res treba preselit v treh dneh? Kolegica se mora nujno preselit in bi rabla čimveč informacij.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 17. Feb. 2009 11:32

^^ Ja, je zihr. S prošnjami se seli izven rokov, brez prošenj v preselitvenem roku. Dajo ti verjetno res prvo prosto sobo, razen če si hotu,pač dom z apartmaji, čakajo na tazga. Glede roka 3 dni- verjetno res, sam js sm zamutila, pa sm se šele po enem tednu in pol (me teta en teden klicala, js bla pa zmeri na faksu, pa se nism oglasila, klicala pa tud nisem nazaj).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 17. Feb. 2009 14:02

Ok, super, ful dobre novice. :) Hvala.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 18. Feb. 2009 19:49

A kera prebiva v kšnem študentskem domu na obali? Npr. Korotan? A je ful težko not pridt? Kakšne so kj sobe in kakšn je ta študentski dom na splošno?
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 18. Feb. 2009 20:33

sončk napisal/-a:A kera prebiva v kšnem študentskem domu na obali? Npr. Korotan? A je ful težko not pridt? Kakšne so kj sobe in kakšn je ta študentski dom na splošno?

Uf kakšne lepe spomine mam jst na Korotan.... :D Kako notr pridet ne vem (pozabla kako sm jst notr pršla), najbrž je treba kakšno prošnjo poslat oz. se prijatit...Anayway - sobe so super, u bistvu nadstandardne študentske sobe. Sobe so večinoma za 2 (u trvu za 3 osebe, ampak tut samo po 2 dajejo notr - s cimro vsa u 3. letniku pršle to do te sobe - fuuul večja!), ma usaja soba svojo kopalnico (tuš/wc, umivalnik), svoj kuhinjski kot (omara, ele. štedilnik z dvema ploščama, korito) in kar je najboljš - balkon s pogledom na morje :D
Res, jst sm se mela ful fajn tam usa 3 leta in sm usako leto jokala ko sm mogla dam čez počitnice (julija in augusta moraš namreč spraznit sobo ker oddajajo turistom), je pa blo fajn potem spet septembra nazaj pridet, ko smo se lahko še kopali in sončli ceeeel mesec...Žurke u Korotanu so pa itaq (upam da še zmeri) - legendarne!!! :D
Uporabniški avatar
LiL*PrinceSS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2006
Kraj: ¤[MaRiBoR]¤

Neprebrana objavaNapisal/-a LiL*PrinceSS » 22. Feb. 2009 13:54

kaj se je že kteri mogoče zgodilo, da je ključe od doma zgubila??? kr jaz niam pojma kje so, verjetno so mi kje padli.. sem že vse pregledla pa jih ni.. kaj pol nardim?? grem do hišnika pa dobim rezervni ključ?? hjooj.. sploh nevem kak bom ju3 v sobo prišla :S ..
To see a world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 22. Feb. 2009 15:41

^^Ja, jaz sem že parkrat pozabla ključe v sobi in sem takrat šla do hišnika, da mi da rezervne. Mu pa lahko vsaj razložiš, da si svoje ključe zgubila in če si jih lahko sposodiš za nekaj dni (samo toliko, da narediš duplikat) al pa ti bo dal hišnik kakšno drugo alternativo...

A cimre ju3 ne bo v sobi, da bi ti odklenila?
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 22. Feb. 2009 15:52

MilkyWay napisal/-a:^^Ja, jaz sem že parkrat pozabla ključe v sobi in sem takrat šla do hišnika, da mi da rezervne. Mu pa lahko vsaj razložiš, da si svoje ključe zgubila in če si jih lahko sposodiš za nekaj dni (samo toliko, da narediš duplikat) al pa ti bo dal hišnik kakšno drugo alternativo...

A cimre ju3 ne bo v sobi, da bi ti odklenila?

huh hiškotu rajš ne povedat, da si izgubila ključe in si želiš za par dni sposoditi ključe, da lahko nardiš duplikat. namreč, če pisarna za študentske domove izve, da imaš dvojnik ključa in ne original ključa, kjer je številka sobe vgravirana te lahko za to tudi vržejo iz doma. sicer precej banalna zadeva, sam ne hiškotu govorit, da boš dvojnika nardila. pač hiško ti da nov ključ, ki ti ga seveda zaračuna po tarifi, ki je objavljena na spletu stud. domov. reči, da si pozabila, naredi kopijo in mej kopijo. sam pazi, da pač ne ugotovijo, da imaš kopijo. boš pa enkrat morala pač imeti original. tj. ko se boš izlelila in moraš ključe vrniti. seveda ne moreš vrniti fake ključ, temveč tistega, ki ima vgravirano št. sobe ali kaj podobnega.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov