študentski dom

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 08. Feb. 2009 18:56

buubbika napisal/-a:*mala*, mi lahko mal poveš, kako je s tem, k napišeš prošnjo? Sama sem jo namreč napisala, jutri jo vretno nesem in ne vem, kako to sploh poteka. Ko pač dobijo prosto sobo v tistem domu, ki ga želiš (vsaj js sm napisala, da hočm določenega), dobiš pošto, da se moraš preselit v roku 3-eh dni? Al kako?

Morajo ti najprej prošnjo odobrit- kakšni kriteriji so za to, pa ne vem. Js še zmeri pravm, da je razlog, da sem dobila sobo, to da je stric nesel prošnjo, ker js nism mela cajta in da je bil všeč uni teti in da zato dobila sobo :D Mene so poklical po telefonu, pa mi povedal (sicer so me klical že teden prej, pa sm bla na faksu in se nism oglasila, nazaj pa tud nisem poklicala in so sobo zame šparal več kot 1 teden). Pol sem se šla pa najprej izselt iz starega bloka, pa šla nazaj na upravo pa v novega.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 09. Feb. 2009 0:28

Mimi_M napisal/-a:
fun napisal/-a:Jaz grem drugo leto mogoče v študenta, sam bi šla tako, da bi ble lahko z eno kolegico skup v sobi... Ali vsaj v apartmaju.

Ker se bojim da sem malo prezahtevna sostanovalka za popolnoma neznane ljudi... :D :oops:

Tole ti na začetku skor ziher ne bo uspelo, ker s to kolegico zelo verjetno ne bosta imeli čisto identičnih pogojev za vselitev in bo ena dobila prej, druga pa kasnej.
Tako je blo tud pr men, vselila sem se k eni absolventki in ko se je ta izselila, je moja prijateljica hitro (oz. že prej) prosila za preselitev k meni. :)

Pri nama je tako, da je ona že v študentu jaz sem pa zaenkrat v privat stanovanju. smo pa obe 2.l faksa... (se pravi da bomo drug let 3., če bo vse po sreči...)
Ah, upam da nama uspe...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Feb. 2009 0:50

^^ Kaj pa njena cimra? Pa ko se njena cimra izseli, če hočeš takoj notr pridet moraš že met pogodbo z štud. domovi. Ni tak preprosto vse skup.

BTW: kateri letnik faksa ste, pa res nima veze.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
LiL*PrinceSS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2006
Kraj: ¤[MaRiBoR]¤

Neprebrana objavaNapisal/-a LiL*PrinceSS » 09. Feb. 2009 13:49

Tearjerker napisal/-a:@LiL*PrinceSS: ful ti hvala za obsežno poročilo :) Kako pa potem poteka izselitev in vselitev, mislim, koliko časa imaš na razpolago?

Pa še kar ne vem, kateri so domovi v Rožni, ki so apartmajskega tipa...? :?

pri meni je blo tak, da sme se z ono punco točno zmenle keri dan se boma selile in sem tisti dan zjutraj spakirala, šla do hišnika po izselitvene papirje, ona je naredila enako in sma šli v rožno in brez problemov opravle ona izselitev, jaz pa preselitev. je pa treba iz v času uradnih ur tja..
če pa daš prošnjo, brez da bi se z nekom zmenil za preselitev, pa te verjetno oni obvestijo po pošti in morš pol v treh dneh spakirat in se preselit, tak kot ob prvi vselitvi..
je pa ful bedno ko se morš selit in brez avta nevem kak naj bi to izvedel sploh če se seliš na drugo stran mesta..
To see a world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.
*nikita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *nikita* » 11. Feb. 2009 22:02

a mogoče kdo pozna koga, ki se namerava v kratkem izselit s kakega študenta na Kardeljevi? res bi mi prišla prav vsaka informacija, namig ... sicer sem že v študentu, vendar bi se reeeees rada preselila, ker trenutno živim res v kaosu - s cimro se sploh ne štekava, tale študent (AK) pa itak komaj še stoji.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 12. Feb. 2009 13:46

Hvala, to sem nucala, tiste 3 dni da imam časa... Sem se odločla da bom počasi kar izseljevala kupe knjig, ki jih imam domov... Pa oddala čimprej prošnjo.

Bi pa bla ful vesela, če kdo še ve, kateri domovi v Rožni so apartmajskega tipa? Srm slišala namreč da so eni ko so po 2 sobi v ap, pa eni ko so po 4... In me ful mika tja it, pač nekam, kjer je čimmanj folka...

Moji dnevi feštanja so pač mimo, jaz sem zdaj v ML kjer nas je 12 in mi je čist preveč kaosa....
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Feb. 2009 13:57

^^ V sobi sta vedno samo 2. Pol so pa apartmaji z 2+2, ki imajo skupaj kuhinjo in kopalnico, js vem za dome: 2,13,14, 5
verjetno še: 12,11,
delno z apartmaji: 10,9,8, 4
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 12. Feb. 2009 14:16

Kako je pa kej na primorskem s študentskimi domovi? Kot sm jst seznanjena je sam v Portorožu a ne? V Kopru pa študenti bivajo v dijaškem- joj kok ne vem če bi lahko prenašala to mularijo, no ja ampak vsega se navadiš.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 12. Feb. 2009 14:16

Kako je pa kej na primorskem s študentskimi domovi? Kot sm jst seznanjena je sam v Portorožu a ne? V Kopru pa študenti bivajo v dijaškem- joj kok ne vem če bi lahko prenašala to mularijo, no ja ampak vsega se navadiš.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 12. Feb. 2009 14:54

*mala* napisal/-a:^^ V sobi sta vedno samo 2. Pol so pa apartmaji z 2+2, ki imajo skupaj kuhinjo in kopalnico, js vem za dome: 2,13,14, 5

Hvala, tole sem nucala :) Ja, vem da v sob gresta samo 2 (hmnja, še to je preveč.... :roll: ), mislila sem pač 2 sobi v enem app., ker pri nas nas je trenutno 6 sob v app. pa mi je to čist preveč folka... Pa še samo burci so ko ga skos feštajo....

Še enkrat hvala! :)
*nikita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *nikita* » 12. Feb. 2009 14:57

Tearjerker napisal/-a:Hvala, to sem nucala, tiste 3 dni da imam časa... Sem se odločla da bom počasi kar izseljevala kupe knjig, ki jih imam domov... Pa oddala čimprej prošnjo.

Bi pa bla ful vesela, če kdo še ve, kateri domovi v Rožni so apartmajskega tipa? Srm slišala namreč da so eni ko so po 2 sobi v ap, pa eni ko so po 4... In me ful mika tja it, pač nekam, kjer je čimmanj folka...

Moji dnevi feštanja so pač mimo, jaz sem zdaj v ML kjer nas je 12 in mi je čist preveč kaosa....

Glede na to, da sem jaz v isti kaši in pišem prošnjo za preselitev izven rokov, bi ti dala samo en nasvet. Če imaš kakršnokoli vprašanje je pametno, da ga zastaviš na forumu, kjer ti strokovnjaki res hitro in dobro odgovorijo.

Poleg tega pa jim lahko pišeš mail na pravna.pomoc@kiss.si in jih kaj vprašaš. Lahko jih prosiš, da ti pošljejo primer prošnje. Jaz sem to naredila in sem odgovor dobila takoj naslednji dan. Poslali so mi primer prošnje in sem bla resnično presenečena, ker ful lepo piše, kako moraš prošnjo sestavit (niti sanjalo se mi, kaj vse moraš napisat in kako mora to zgledat). Poleg tega jim lahko napisano prošnjo pošlješ nazaj na mail in ti jo oblikovno in vsebinsko popravijo. V glavnem res se splača.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Feb. 2009 14:58

Sej tud tisti, ki so pod temi našteti mislim da majo apartmaje. Sam nebi pa za 100% trdila (že po cenah študenta se vidi).
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 12. Feb. 2009 15:51

@*nikita*: ful ti hvala za link! Bom vse prečekirala ja in se verjetno takoj po izpitih spravla k delu.... Ker me ubija že sama misel, da morem drug teden nazaj v svojega študenta.... :? :?
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 12. Feb. 2009 16:25

ŽuŽa napisal/-a:Kako je pa kej na primorskem s študentskimi domovi? Kot sm jst seznanjena je sam v Portorožu a ne? V Kopru pa študenti bivajo v dijaškem- joj kok ne vem če bi lahko prenašala to mularijo, no ja ampak vsega se navadiš.

Ja, študentski dom mislim da je samo u Portorožu. So pa u KP (če že nameravaš prit tja) dijaški dom, ki je res pravi Texas, Motel Port, ki oddaja sobice... Motelove sobice so lušne. V sobah sta 2, lahko pa dobiš tudi apartma, v katerem živijo 4. U teh apartmajih je kuhinja, v sobicah za 2 pa ne. Ampak študentje se vedno znajdejo :wink: ...
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 12. Feb. 2009 16:38

^ Ja v teh apartmajih motel Port je čist fino zrihtano. Moja sestrična je 3 leta živela tam in je bla full zadovoljna. Maš tud klimo in use. Pa še precej blizu centra oz. faksov in nasproti špara tko da maš praktično vse na kupu. Čeprav js, če bi, bi živela tam ko so lahko 4 notr, ker tiste sobe za 2 so mi malo majhne.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov