študentski dom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Tvoja starša imata skupaj cca 1600€ plače na mesec? No, js se pa ne morem strinjat z Abby - mislim da to sploh ni tako malo.. je še doosti takšnih, ki zberejo v dveh mesecih skupaj toliko kot tvoja dva v enem!!
Sicer je pa pr dohodku odvisno tudi koliko vas je v gospodinjstvu, zdej če ste sami trije ali pa če maš še nevem.. 3 brate, je to že zelo velika razlika..
Je pa res odvisno tudi od ostalih dejavnikov.. nekaj pik dobiš pri razdalji, nekaj pri zlatih priznanjih, nekaj pri uspehu (3., 4., matura), itd itd..
Sicer je pa pr dohodku odvisno tudi koliko vas je v gospodinjstvu, zdej če ste sami trije ali pa če maš še nevem.. 3 brate, je to že zelo velika razlika..
Je pa res odvisno tudi od ostalih dejavnikov.. nekaj pik dobiš pri razdalji, nekaj pri zlatih priznanjih, nekaj pri uspehu (3., 4., matura), itd itd..
-
Študentka. - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 2. 2007
Ja, skupaj recimo 1600 ali 2000 ( oče samostojni podjetnik )
uspeh imam pa dober.. priznanj nič posebnega;)
no upam da pridem noter..
uspeh imam pa dober.. priznanj nič posebnega;)
no upam da pridem noter..
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Jaz bi prosila, če mi lahko poveste kako se sploh vpišeš v študentski dom? Kdo ima prednost?
Zanima me študentski dom na Litostrojski...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Študentka. mislm da nimaš kej dost možnosti da kmal prideš, k je moja mami samohranilka, pa ma precej nizko plačo, pa sem iz poddeželja (okolica Nm), bla sm skoz prov dobra, pa sm pršla decembra notr. Ti boš verjetn pozneje...lahko pa da maš srečo
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Študentka. - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 2. 2007
Ja upam da bom mela torej res srečo:)
ker v privat stanovanje negrem ker je ogromno stroškov!
ker v privat stanovanje negrem ker je ogromno stroškov!
- spice girl
- Cosmofrik
- Na forumu od: 31. 3. 2008
Tigi napisal/-a:Jaz bi prosila, če mi lahko poveste kako se sploh vpišeš v študentski dom? Kdo ima prednost?
Jaz sem v Litostroju že od samega začetka-lanskega februarja. Mi je ful zakon. Vse novo. Res luksuz. Edino kar me moti, je da trola ustavi mal predaleč-približno 10 min. peš. Ne da sem lena, sam če greš zvečer peš in ni luči je kar moteče. Drugače se pa ful folka seli vn, ker je mal oddaljen iz centra in imajo eni kar precej do faksa. Jaz imam sicer direktno linijo s trojko, ker imam faks v centru in je vožnje 10 min. Nikoli pa ne bi zamenjala za keri drug dom.
- spice girl
- Cosmofrik
Študentka. napisal/-a:Kok prbližn mam js kej šans da pridm notr ( LJ ) ??
Sem iz nm, vpisala se bom 1. leto, starši povprečne dohodke (recimo skupaj plača 1600€ .. nevem zdej kako zračunat tist bruto al kaj je pomembno )
pa v kolkem času prideš notr? js bi tkoooj =)
Moji starši imajo kar precej večje dohodke, v gospodinjstvu smo štirje, sem pa iz Ajdovščine in sem dom dobila februarja. Tako da po mojem ti ne bo potrebno ful čakat. Je pa uspeh tudi pomemben, meni je prinesel največ točk.
-
crnolaska - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 8. 2007
- Kraj: Dolenska
hmm..jaz mam pa eno vpašanje..namreč sedaj konec aprila se bom izselila iz študentskega doma...v rožni so mi rekli,naj se izselim začasno, tako da dobim septembra zopet prosto sobo, samo nekje drugje...zdaj pa me zanima, če je imela katera že takšno izkušnjo...strah me je namreč, da ne bom dobila, ali pa da bom dobila kje v kakšnem straem študentu...lp
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
spice girl napisal/-a:Tigi napisal/-a:Jaz bi prosila, če mi lahko poveste kako se sploh vpišeš v študentski dom? Kdo ima prednost?
Jaz sem v Litostroju že od samega začetka-lanskega februarja. Mi je ful zakon. Vse novo. Res luksuz. Edino kar me moti, je da trola ustavi mal predaleč-približno 10 min. peš. Ne da sem lena, sam če greš zvečer peš in ni luči je kar moteče. Drugače se pa ful folka seli vn, ker je mal oddaljen iz centra in imajo eni kar precej do faksa. Jaz imam sicer direktno linijo s trojko, ker imam faks v centru in je vožnje 10 min. Nikoli pa ne bi zamenjala za keri drug dom.
Mi lahko prosim poveš koliko daješ na mesec?
No jaz imam itak avto...ampak potem bom mogla malo drugače razmišljat saj se neda avta kar tako nekje pustiti in parkirati...
ja sem buila notri na obisku je super lepo notri...po eni strani me še vseeno mika stanovanje...
Ti daješ najemnino plus stroški hrane,...?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
- spice girl
- Cosmofrik
Vse skupaj mi pride 95 evrov (stanarina+stroški). Jem pa itak na bone. Zdaj so odprli menzo tudi v domu-zlo dobro pa še bon ni drag
- suspicious_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2008
mene pa zanima če sse trenutno kaj izseljujeo iz študentskih na kardeljevi ploščadi?
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
spice girl NE moreš primerjat tega.. ko si se ti vselila, so prišli notr skoraj vsi, ki so oddali prošnjo, saj so tisto leto odprli 3 nove študente!! Te študenti so sedaj večinoma polni.. in ni toliko prostih mest naenkrat, kot je bilo takrat.. tako da mislim da za njo defenitivno tvoja vselitev ne more biti merilo.. še vedno mislim, da ne bo kaj kmalu notri, lahko pa da se motim..
tigi veš kaj, to kar sprašuješ bi si lahko sama poiskala na netu - ampak najlažje je tako.. par stvari, ki vpliva na vselitev smo tudi tukaj omenili..
Drugače pa.. v google vpišeš študentski domovi - klik, in ne boš vrjela, ampak dejansko lahko na tej strani najdeš odgovore tako o tem, kako zaprosiš za dom, kakšen je postopek, kot tudi o stroških bivanja za posamezni dom.. prvo si sama malo poglej, če ti pa potem še kaj nebo jasno in boš mela vprašanja pa vprašaj..
tigi veš kaj, to kar sprašuješ bi si lahko sama poiskala na netu - ampak najlažje je tako.. par stvari, ki vpliva na vselitev smo tudi tukaj omenili..
Drugače pa.. v google vpišeš študentski domovi - klik, in ne boš vrjela, ampak dejansko lahko na tej strani najdeš odgovore tako o tem, kako zaprosiš za dom, kakšen je postopek, kot tudi o stroških bivanja za posamezni dom.. prvo si sama malo poglej, če ti pa potem še kaj nebo jasno in boš mela vprašanja pa vprašaj..
-
shiva* - Debatorica
- Na forumu od: 20. 6. 2007
Imam eno vprašanje.
Ker bom verjetno šla študirat v Ljubljano, me zanima kaj je boljše bit v domu ali v stanovanju?
Koliko so mesečni stroški v domu in so kakšne razlike med domovi razen po tem da so eni modernejši/novejši? Kaj pa za kakšno enosobno stanovanje (tam bi imela še 2 cimri zraven) - mogoče katera ve koliko so stroški tam?.
hvala.
Ker bom verjetno šla študirat v Ljubljano, me zanima kaj je boljše bit v domu ali v stanovanju?
Koliko so mesečni stroški v domu in so kakšne razlike med domovi razen po tem da so eni modernejši/novejši? Kaj pa za kakšno enosobno stanovanje (tam bi imela še 2 cimri zraven) - mogoče katera ve koliko so stroški tam?.
hvala.
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov