Študentska svetovalnica

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 26. Jul. 2011 13:08

Vem, da pri nas potrdila o vpisu nisi dobil na vpisu, ampak si takrat povedal samo, koliko potrdil rabiš, ki so nam jih potem naknadno poslali v roku dveh tednov. Ampak se verjetno vse da zmeniti, če lepo vprašaš :)
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
kika.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a kika. » 26. Jul. 2011 13:16

Ok, super. :) Hvala za informacije!
mavrica123
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mavrica123 » 26. Jul. 2011 18:43

Hej!
Mene pa zanima, če kdo mogoče ve a je višina zoisove štipendije odvisna od tega ali si zlati maturant?
Vem, da je to pogoj za pridobitev, nikjer pa ne piše, če vpliva tudi na višino.
Hvala že vnaprej za odgovor!
Uporabniški avatar
kika.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a kika. » 26. Jul. 2011 19:24

Hej! Kolikor jaz to razumem (tudi jaz nameravam letos poslati vlogo za zoisovo), so kriteriji za to, ali boš izbran za prejemanje štipendije različni: lahko si zlati maturant, lahko imaš povprečje ocen višje od xx (ne spomnim se natančno), lahko imaš neke posebne dosežke itd. Torej, na podlagi tega te izberejo. Na višino štipendije pa ne vpliva dosežek na maturi, temveč: učni uspeh v preteklem letu, smer študija, dohodek v družini, izobraževanje izven stalnega prebivališča. Mislim da je to tako, lahko pa se motim. :)
Uporabniški avatar
Doutzen
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Doutzen » 01. Avg. 2011 9:24

ve kdo, kakšne velikosti je slika za študentsko izkaznico? morala bi se it slikat, ker rabim dve sliki za faks (eno za študentsko izkaznico) in eno za vozniško dovoljenje, ker mi bo septembra potekel status mladega voznika (3 leta je od izpita) in bi rada že zdaj uredila izkaznico za vozniško dovoljenje. a sta ti dve sliki za dva različna dokumenta enako veliki, ali ne? ker vem, da so za določene dokumente obvezne neke mere in ne vem, a to vedo v fotografskem studiu? :oops:
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a shinee » 01. Avg. 2011 9:49

se mi zdi, da je lahko ena in ista slika. (:
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 01. Avg. 2011 9:57

Ne rabiš nič komplicirat, ker fotografi itak vedo, kakšne velikosti slike mora narediti za eno ali drugo, saj to delajo vsak dan. :wink: Kolikor vem, je velikost slike za študentsko izkaznico in vozniško dovoljenje enaka. Mislim, da za potni list in druge dokumente zahtevajo drugačno velikost.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 08. Avg. 2011 15:53

Kdaj je drugi rok za vpis na faks? Je razpis že na voljo?
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 08. Avg. 2011 17:55

Podatki o prostih vpisnih mestih bodo objavljeni 19. avgusta na straneh Vpisa UL, 2. prijavni rok pa poteka od 22. do 29.8.

Tukaj ti vse piše. :wink:
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 08. Avg. 2011 18:37

Aha, najlepša hvala :)
Uporabniški avatar
Doutzen
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Doutzen » 15. Avg. 2011 14:45

Zanima me, koliko se lahko v enem letu največ zasluži preko študenta (na napotnico)? Če začnem delat septembra in do drugega leta do septembra, koliko je najvišji znesek (neto), ki ga smem zaslužiti? Odplačati moram namreč določene stvari in moram čim prej začet delat, od oktobra bom pač delala zraven še faks.
popotnica333
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a popotnica333 » 16. Avg. 2011 13:06

Mene pa zanima, če lahko sobvencijo za stanovanje še oddam, ali bi jo morala oddat takrat, ko je bilo potrebno oddati za študentski dom?
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 16. Avg. 2011 15:09

če je za podaljšat, je še do 22. čas. če si nova, je rok isti kot za študenta :(
popotnica333
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a popotnica333 » 16. Avg. 2011 15:31

somebody napisal/-a:če je za podaljšat, je še do 22. čas. če si nova, je rok isti kot za študenta :(

Nova sem ja :( Sam kaj pa recimo tisti, ki niso v prvo naredili mature, za njih mora obstajat še kak drugi rok, ker kokr vem, moreš na tisto "prijavnico" napisati tudi tvoj uspeh, ali pa se motim :) Drugače pa hvala za informacijo :)
popotnica333
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a popotnica333 » 16. Avg. 2011 15:43

Aja pa še eno vprašanje imam.
Jaz sem se vpisala v 1. roku na fakulteto, vendar nisem šla na maturo ker sem imela popravni izpit, zato se morem zdej še enkrat vpisat. Zanima me, ali se to šteje že pod moj drugi vpis (3 pa imaš baje lahko) ali ne? Ker se nameravam potem drugo leto prepisat na en drug faks, na katerega se žal letos ne morem več vpisat.
Aja, če se mi pa slučajno zdaj matura ponesreči, gresta dejansko 2 vpisa v nič in imam na razpolago samo še 1? :(

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov