Študentska svetovalnica

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
schjora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 11. 2012
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a schjora » 04. Dec. 2012 18:26

Poskusi malo pogledat, kakšne službe bi te zanimale, kaj bi rada delala v službi in potem povprašaj tiste, ki to počnejo, na kater faks so hodili in kaj so študirali.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 07. Jan. 2013 22:03

A katera ve na kater fax v Ljubljani se da pridet s poklicno maturo (ekonomska srednja šola) ? :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 07. Jan. 2013 22:12

Vam niso nič povedali v šoli?
Nam so razdelili vpisnike, kjer so napisani vsi faksi, zraven je tudi napisano, kdo se lahko vse vpiše-povprašaj razredničarko ali v knjižnici.
Drugače pa se lahko vpišeš na vse višje in visoke šole, za univerzitetne programe pa je ponavadi da ali narediš 5. predmet ali pa greš na maturitetni tečaj in narediš splošno maturo, kar pa traja eno leto.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 08. Jan. 2013 15:17

Pri nas še za kakšen izlet al pa to komi zvemo kaj šele, da bi povedal za vpise... sm pa brskala sama po spletnih straneh pa na enih straneh ni šans da najdem. :(
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 09. Jan. 2013 15:12

Oooooo hvalahvalahvalahvalaaaa!!!! :D Neki takga sm iskala ja. Merci. :D
Weilyi.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Weilyi. » 11. Jan. 2013 13:35

Eno vprašanje.
Vpisana sem v 1. letnik faksa in imam državno štipendijo. Če zdaj letnika ne nardim in se želim prepisati, kako je z vračanjem štipendije? Na uradni strani piše, da štipendija miruje, če štipendist ni izdelal letnika, dovoljen pa mu je ponovni vpis v isti letnik. Kaj to pomeni, da morem nujno narediti 1. letnik na tem programu kot sem sedaj, ali lahko 1. letnik še enkrat opravljam na drugem programu in mi štipendije ne bo potrebno vračati, če seveda naredim potem 1. letnik na drugem programu. :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 11. Jan. 2013 15:09

Štipendija ti v takem primeru miruje. Tudi če narediš na sedanjem faksu 1. letnik in se prepišeš na drug faks/visoko šolo, ne prejemaš štipendije, ker lahko za en letnik samo enkrat prejemaš štipendijo.

Potem pa če se vpišeš v 2. letnik (na tem ali drugem faksu), lahko spet prejemaš štipendijo (če izpolnjuješ pogoje). Če pa 1. letnika na drugem faksu po prepisu ne narediš, pa vračaš.
Weilyi.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Weilyi. » 11. Jan. 2013 18:19

O super, hvala! :)
.BlueStar.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a .BlueStar. » 13. Jan. 2013 21:09

Štipendija ti miruje samo v primeru, da ponavljaš letnik, če se prepišeš jo maraš v vračati. Govorim iz lastnih izkušenj.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 28. Jan. 2013 17:48

NOVO

A je prav, če delodajec pri delu preko študentskega servisa od tebe pri prijavi zahteva fotografijo? Ok še razumem, če se gre za kako delo kjer je pomemben videz (model, hostesa), v mojem primeru se gre za delo telefonista in mi ni jasno zakaj rabijo mojo fotografijo in mi je vse skupaj malo sumljivo.
Sem brskala po netu in videla, da če delodajalec od tebe zahteva fotografijo, da jo moraš poslat v prijavi, samo meni se res ne zdi prav, da se izbira na podlagi videza. Kaj pa vi menite o tem?
Beya_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Beya_ » 04. Feb. 2013 13:21

če je prav? Ne! ampak v toti slo si lahko delodajalec privošči marsikaj... če želiš delat, boš žal morala poslati fotografijo... sama sem tudi morala poslati za delo v trgovini (blagajničarka), čeprav mi tud ni bilo jasno, zakaj za vraga rabijo.. saj pa se ne prijavljaš za manekenko.. ah ja :roll:
Sassy, Classy & a bit Smart Assy ;)
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pussyka » 06. Feb. 2013 23:48

Iz pošiljanja CVjev na oglase za delo sem prešla na pošiljanje CVjev tistim k sploh nimajo oglasev. Tko da me zanima, če ma ktera kakšno idejo kam na recepcijo/sprejemno pisarno bi lahko poslala? Da je pač lažje administrativno delo. Pa ne ravno v hotel (ne obvladam jezikov). Poslala sem v en Wellness, pa nek izobraževakni inštitut.

Konkretne info ali ideje bodo zelo prav prišle ;)
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 07. Feb. 2013 0:24

^^jaz si ponavadi z googlom pomagam in pač vpišem npr. kraj in podjetja al trgovine npr. in mal prebrskaš po spletnih straneh, če se ti zdi kaj primerno pogledaš naslov in pošlješ ponudbo. Pač čas si moreš vzet za to, da malo poiščeš kar te zanima.
Yada, yada, yada...
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pussyka » 07. Feb. 2013 13:22

Natanko to tudi jaz počnem ampak ko zmanjka idej ne morem v google napisati podjetje za katerega sploh ne vem, če ima recepcijo/sprejemno pisarno...Zato me zanima, če katera ve za kakšno podjetje, kjer imajo, na tiste, za katere sem vedela, sem tako že poslala.

Se mi zdi kot da se je ta kriza s službami preselila tudi na "študentski trg dela" ;) Pošiljam, pošiljam pa nič...razen emporium seveda ;)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov