Študentska svetovalnica

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 31. Mar. 2012 17:16

^^Youtube? Vpišeš ''learn how to knit'' pa ni da ni da ne bi dobla kakega tutoriala.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 31. Mar. 2012 17:18

Knjige iz knjižnice bi znale bit tud super rešitev?

Al pa doma mal prečekirat starejše knjige, med našimi se vse možno najde :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 31. Mar. 2012 20:51

Hvala..na youtube nisem niti pomisnla, knjige so uredu ja, ampak se nekak ne znajdem ravno najbols :? :)
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 08. Apr. 2012 14:32

Kako se napiše motivacijsko pismo? Npr. za nek jezikovni tečaj ali poletno šolo.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 16. Apr. 2012 17:57

Še jaz imam eno vprašanje, in sicer v zvezi s študentskimi domovi. Ve mogoče katera, kako je s sobami, se dobi prej seznam prostih sob ali te random nekam dajo? Glede na to da so cene sob različne (glede na število, velikost sobe)..?
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 17. Apr. 2012 13:53

^ V MB greš na referat, kjer imajo seznam vseh prostih sob in poveš željo, za LJ pa žal ne vem. :)
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 17. Apr. 2012 14:17

Ko sem še jaz hodila je blo tak, da čist prvič so kr random dajali. Oz. gledali so edino to, da če je prostor v študentskem domu najbližje tvojemu faksu da so te dali tja. Se spomnim, da je bla recimo pri meni samo ena postelja fraj v študentih, ki so bli blizu mojega faksa smo pa ble tri tam ki smo isto študirale in pol sem jaz dobila ker sem bila prva po abecedi od nas treh. Oni dve sta pa dobile dom, ki je bil pol ure peš do faksa. Če je prostor pol tak ni panike, če pa želiš menjat sobo pa greš pač povprašat na referat al tja ko majo pač sedež. Tisti ta dražji domovi so pa ponavadi novejše gradnje, boljše in večje sobe in ponavadi jih je zlo težko sploh dobit, so kar zasedeni in se moreš fajn pogrebst. Ampak to je blo kakih 5-7 let nazaj. Po mojem, da ni kaj drugače zdaj, ali pač?
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 20. Apr. 2012 20:35

Hvala za odgovore! :) Saj bom pisala na mail in še malo povprašala, da ne bom potem spet zadnji dan vse papirje zbirala :D
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 30. Apr. 2012 16:09

NOVO

V 1. roku sem vpisala na prvo mesto pravo, na drugo mesto slovenski jezik, na tretje mesto pa ekonomijo, a bi v primeru, da ne naredim letos splošne mature (poklicno z dodatnim predmetom že imam), na 3. željo rada prišla že v 2. roku. Ker sem jo v 1. roku napisala šele na 3. mesto, me zanima, ali me v primeru, da ne naredim mature, že v 2. roku dajo na ekonomijo - prvi dve želji namreč za vpis zahtevata splošno maturo, torej bi potem takem v 2. roku že morala biti sprejeta na ekonomiji, ali šele potem v 3. roku? (če bo sploh še kaj prostih mest) Ali moram v 2. roku izpolniti prijavo za fakultete jovo na novo in dati na 1. željo ekonomijo?
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 01. Maj. 2012 9:22

NOVO: Glede republiške štipendije - če je nekdo dal vlogo januarja in je dobil odločbo šele aprila, ali dobi vse štipendije za nazaj nakazane naenkrat? Na odločbi pa piše, da pripadajo vse štipedije od januarja naprej.
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 05. Maj. 2012 18:51

NOVO: magisterski študij

pozdravljene,

zanima me, če morda katera ve, ali je sedaj res v veljavi zakon, oziroma, če bo v veljavi to naslednje leto, da če želiš nadaljevati študij na drugem faksu (3+2), da bo to plačljivo(enako, kot da izredno študiraš)?

hvala za pomoč! :)
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 05. Maj. 2012 18:54

rokerca, potemtakem boš dobila ob prvi nakazani štipendiji nakazano vse za nazaj.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 05. Maj. 2012 20:12

Sicer nisem zase spraševala, ampak vseeno hvala. So pa tudi res hitri, da pošljejo odločbo po skoraj 5 mescih.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 06. Maj. 2012 10:47

Jah odkar so se lahko dale nove vloge za štipendije je vse nekako v zastoju, tudi jaz še čakam na stare+ to, da sem dobila odločbo prejšnji mesec, pa še kar čakam, očitno na ta mesec. Medtem ko so otroške skinili takoj, kakor so lahko :roll:
The world is as you are.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 06. Maj. 2012 10:52

Zavlačujejo zelo. Od odločbe moraš prišteti še tiste dni, ko je čas za pritožbe (mislim, da je 15 dni), tako da je čist po pravilih, če boš dobila ta mesec štipendijo.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]