Študentska svetovalnica

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Jan. 2012 23:34

Kopiram iz zaklenjene teme :
popotnica333 napisal/-a:Potrebujem vašo pomoč namreč glede na svoje želje kaj želim v prihodnosti početi in kaj me zanima, ne vem kam se naj vpišem oz. kaj mi je glede na moje želje ponujeno.
Zelo rada bi delala neki z umetnostjo , vidim pa se tudi nekje v organiziranju raznih stvari, prav tako pa tudi rada potujem :D Obstaja kaj takega ki bi mogoče povezovalo vse skupaj oz. vsaj pribljižno? Vesela bom vaše pomoči, namreč kmalu se pribljižujejo informativni dnevi :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 29. Jan. 2012 9:25

^^ predagam delo vodičke oz. študij turizma:

- veliko potuješ
- moraš imeti smisel za organizacija
- prava umetnost pa je pomiriti tečno in zabito stranko (v tem pimeru potnika) :D :D

Študij ti pa priporočam zato, da ko boš vsega sita, da si najdeš mesto v pisarni v organizaciji potovanj.
popotnica333
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a popotnica333 » 29. Jan. 2012 15:55

O tem sem že razmišljala, ampak to ni to kar bi mi bilo všeč. V mislih sem imela bolj "rekreativno" potovanje. Pri vodičih je potem ponavadi tako da so dodeljeni večinoma istim lokacijam ali ne?
V mislih imam bolj kaj takega kot naprimer (ker obožujem fotografiranje), da naprimer potuješ in fotografiraš stvari ki so potem objavljene v knjigah itd (kot naprimer priročniki o državah kjer so tudi slike). Sam kaj takega vem da ne obstaja :(
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 29. Jan. 2012 16:07

seveda da obstaja, ampak je pa bolj malo takih služb.
Kaj pa kako novinarstvo (da si v tujini kje + urejaš novice, mogoče kaj slikaš...)?
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 29. Jan. 2012 17:14

Turistični vodniki lahko imajo več destinacij čez, odvisno, kje delajo. Sam je pa res, da greš vseeno 5x na leto v Španijo in 15x na Dunaj :) Pa za to ne rabiš faksa, ampak izpit za turističnega vodnika ali pa spremljevalca (ki nima istih zadolžitev, ampak tudi hodi okoli s skupinami).
Hja, novinarstvo je bolj tko. Kaj pa veš, kje boš pristala, če bi šla to študirat. Za tujo dopisnico te ne bojo kar iz prve dal, potopisne reportaže pa kolikor jaz vem, pišejo bolj freelancerji. No evo, to ti je možnost. To pa lahko, če imaš smisel, že sedaj počneš. Samo tudi ni nekih bajnih denarjev v tem, vsaj na začetku ne.
U, še eno vem: stevardesa :D

Aja...
- prava umetnost pa je pomiriti tečno in zabito stranko (v tem pimeru potnika)

:respekt: ^^Razlog, zakaj nisem nikoli resno razmišljala o izpitu za turističnega spremljevalca.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 29. Jan. 2012 17:27

Glej, ni za vsak poklic točno en faks. Faks je taka splošna zadeva, ki ti da znanje na nekem širokem področju, medtem ko lahko do točno določenega poklica dostopaš tudi iz več različnih fakultet (če ne gre res za kake specifične zadeve). Npr. Marko Pigac, zelo znan fotograf, njegova izobrazba: pravna fakulteta. Kar mislim povedat, je, da idi študirat tisto, kjer ti bo pridobljeno znanje najbolj koristilo in ga boš znala potencirati. Ne se usmerit v točno določen poklic in bit kot konj s plašnicami. Glede na to, da praviš, da te veseli umetnost, lahko greš študirat umetnost. Ampak a si res tako damn dobra, da ne boš potem pristala v morju svobodnih umetnikov na socialni podpori? Sicer se raje odloči za nekaj bolj "konkretnega" in svoj talent združiš s tistim. Fotografijo lahko združuješ s skoraj vsemi področji. Potovanja tudi. Ne vem, kako to misliš "rekreativno", predvidevam da tako, da ne v okviru službe. Jah, potem pač zadrži to kot svoj hobi, vsako službeno potovanje namreč ima nek službi podrejen cilj.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 29. Jan. 2012 17:49

positive vibration napisal/-a:Glej, ni za vsak poklic točno en faks. Faks je taka splošna zadeva, ki ti da znanje na nekem širokem področju, medtem ko lahko do točno določenega poklica dostopaš tudi iz več različnih fakultet (če ne gre res za kake specifične zadeve).

Faks ali pa ne nujno (samo) faks, lahko je kakšen tečaj ali licenca vstopnica do željenega dela. Drugače so pa nekateri že ponudili dobre predloge v zvezi s tem, kar te zanima. :wink:
popotnica333
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a popotnica333 » 29. Jan. 2012 20:40

O novinarstvu sem že razmišljala, vendar pa tu nastopi drug problem zaradi katerega se tepem že celo leto, namreč kolikor vem (popravite me če vem narobe) moraš imeti dober uspeh da prideš tja, jaz pa samo z dobrim uspehom in maturo narejeno s 3 ne bom prišla gor :( Razmišljala sem o študiju umetnostne zgodovine, ker se baje v okviru tega lahko veliko potuje in to bi bilo zanimivo, vendar pa res organizacija in fotografiranje pri tem nimata nič.
Drugače pa hvala vsem za vašo pomoč. Res je, da je faks samo ena splošna zadeva, in da se lahko kasneje s kakšnimi tečaji usmerim še tja kamor me zanima :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 30. Jan. 2012 10:21

^^če si tolk "zgubljena" oz. nisi zihr v katero smer bi šla, ne bi nič škodovalo, če bi se na kakšnem CIPSu oglasila in rešila tale test.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 13. Feb. 2012 14:16

Mam eno vprašanje, ker ta visokošolska prijavno-informacijska služba tudi nima pojma o določenih stvareh, pa so tam zato, da vedo te stvari :roll: (so mi že za nekaj drugega šlampasto odgovorili, pa sem kasneje ugotovila kak je prav izpolnit prijavo)

Torej, pred leti sem opravila poklicno maturo s 5. predmetom. Letos opravljam splošno maturo in torej datuma spričevala splošne mature še nimam. Ali ta podatek naknadno pridobi ta visokošolska prijavna služba (ali kdo ma to čez) ali ob spričevalu splošne mature moram naknadno sporočiti, da vedo, če ustrezam vpisu in bom lahko sprejeta na željeni faks?
:?
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 29. Feb. 2012 8:02

EDIT: mi je odleglo, saj nisem ničesar zamudila, razen izgubila 10%
Zadnjič spremenil Lilah, dne 29. Feb. 2012 21:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 29. Feb. 2012 12:00

Lilah napisal/-a:Ve kdo vsaj, na koga se naj obrnem?
Direktno na RIC, valda.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 23. Mar. 2012 8:39

Sestra bo naslednji teden dopolnila 18. Mogoče katera ve, ali mora dat na novo vlogo da dobi štipendijo nazaj, ali oni to sami uredijo?
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 23. Mar. 2012 8:42

odločila sem se, da bi se rada naučila špansko. Nekaj malega že znam, ampak ne znam pa nobenih časov in tega. Ker pa imam popoldneve že vse zasedene sem razmišljala, da bi si najela kako inštruktorico- recimo 1× na teden, po možnosti da pride k meni domov.
Ma mogoče katera kake izkušnje. Koliko bi to prišlo...?
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 31. Mar. 2012 15:42

Rabila bi vašo pomoč ker se nekak ne znajdem, niti ne vem kje začet...nevem če je to ravno prava tema ampak še vseeno najboljši približek se mi zdi :wink:

glede na to, da babic več nimam :cry: ...kje se lahko naučim plest (štrikat?) :D ? mam obdobje probavanja novih hobijev, da ne bo ktera misnla kaj hodim ven s takimi smešnimi vprašanji :wink:
Zivljenje je piskotek!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov