Študentska svetovalnica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
Tud jaz imam eno vprašanje. Noseča sem 10. tednov, v petek pa imam razgovor za študentsko delo. Kdaj sem jim dolžna sporočiti, da pričakujem otroka? V mojem poklicu se delo zelo zelo težko dobi, zato bi res rada izkoristla tole priložnost. Na izboru nas je bilo namreč ogromno, morali smo oddati nalogo in sedaj sva dve prišli v ožji izbor. Res ne bo rada spustila priložnosti, ampak me skrbi kako je glede dela prek servisa v nosečnosti? Delala bi lahko do konca, se pravi do junija, ker mi narava dela omogoča delo od doma, bi se lahko tudi za to opcijo zmenila. Verjetno pa se me lahko znebijo isti dan ko sporočim, da sem noseča, ali obstaja kakšen zakon, ki to preprečuje, kot pri redni zaposlitvi? Verjetno ne ane?
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
^^Pri študentskem delu te itak lahko vedno komot fuknejo vn, če te recimo več ne rabjo, nimaš itak nobenga odpovednega roka ali pa karkoli.
Sm pomoje te vseeno ne bi smel zdej drugače obravnat, če si noseča. Razen, če iščejo nekoga za eno leto ali več, se mi zdi prav, da poveš, da boš lahko delo samo do junija opravljala.
Sm pomoje te vseeno ne bi smel zdej drugače obravnat, če si noseča. Razen, če iščejo nekoga za eno leto ali več, se mi zdi prav, da poveš, da boš lahko delo samo do junija opravljala.
-
rokerca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
Mene zanima kakšne so možnosti, da kot študent dobiš kakršnokoli denarno pomoč, državna štipendija ne pride v poštev. Obstaja fundacija Študentski Tolar, ki pa deluje le v okviru Univerze v Ljubljani, mogoče ve kdo, če obstaja kaj podobnega tudi v Mariboru?
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Mislim, da se tega ne da. Pri nas je tako, da ko diplomiraš, se ti v roku 10 minut izbriše spletni referat, z diplomiranjem pa je tvoje šolanje zaključeno. Tud pri zviševanju ocene imamo mik tako, da ko je ocena vpisana v indeks, imaš pol leta časa za zviševanje.
-
Punica granatum - Debatorica
- Na forumu od: 4. 1. 2012
Pri nas je tako da diploma šteje kot izpit in je zadnji ko ga opraviš...ko se ti vpiše v elektronski indeks se ti ta avtomatično zapre, izgubiš pa tudi status...tako da se ne da
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Citiram iz zaklenjene teme :
modna.muha napisal/-a:Živjo, ker bo tega šolskega leta še prehitro konec, me zanima, če kdo študira na fakulteti za humanistične študije v Kopru in namreč medkulturno jezikovno posredovanje ? Zanima me predvsem, če je za vpis potrebno znati še kakšen tuji jezik poleg angleščine ali se ostale učiš od začetka? Kako vam je všeč na tem študiju in če vam je kaj žal, da ste se na ta študij vpisali ?
Sama se počasi odločam med fakulteto za socialno delo in že omenjenim študijem in sem v dilemi. Skrbi me, da po končani fakulteti za socialno delo ne bi dobila službe in bi ostala brezposelna, fakultete v Kopru pa ne poznam, saj ni nikjer še nobenih mnenj o tem študiju. Naj še povem, da me oba študija zanimata.
Upam, da bo kdo kaj napisal.
Tammii* napisal/-a:http://www.faxvpisnik.si/mnenja-studentov-2012/univerza-na-primorskem-2012/fakulteta-za-humanisticne-studije-koper/
Mogoče ti bosta ti dve mnenji kaj pomagali.
Lahko ti povem da poznam punco, ki zaključuje fakulteto za socialno delo in ti lahko povem da je imela v prvem letniku velike probleme. Gimnazijo je naredila z odliko, ampak ko je prišla na ta fax se ji je vse zalomilo. Sedaj pravi da je fax super, profesorjem nisi samo številka, vsi med sabo si pomagajo in poznajo, saj baje jih ni neki veliko itd. Delat moreš pa pomoje na vsakem faxu kokr se da sproti
upam da se še kdo javi hih ..
The world is as you are.
- modna.muha
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 11. 2011
Hvala vsem za pomoč, bilo bi pa super, če bi dobila če kakšno mnenje o humanističnem študiju, sploh če kdo tam študira.
-
babushka - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 1. 2012
NUJNO!
Ima kdo pregledne in kvalitetne zapiske za slovenščino, angleščino ter vaje za matematiko za maturitetni tečaj oz. neka smiselna celota vseh 4 letnikov gimnazije v obliki zapiskov, kar zajema tudi priprave na maturo?
Pripravljena sem plačati zanje, želela bi le pregledne zapiske od nekoga, ki je maturo opravil kolikor se da uspešno.
LP
Ima kdo pregledne in kvalitetne zapiske za slovenščino, angleščino ter vaje za matematiko za maturitetni tečaj oz. neka smiselna celota vseh 4 letnikov gimnazije v obliki zapiskov, kar zajema tudi priprave na maturo?
Pripravljena sem plačati zanje, želela bi le pregledne zapiske od nekoga, ki je maturo opravil kolikor se da uspešno.
LP
Zadnjič spremenil babushka, dne 20. Jan. 2012 16:33, skupaj popravljeno 2 krat.
- Lilah
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 10. 2007
Imam vprašanje za študente psihologije v MB: ali je to študijsko leto bilo vpisanih dovolj tudi za izredni študij? To je namreč moja edina možnost, da pridem na mojo največjo željo med študiji, torej na psihologijo na ff, in če grem prihodnje šolsko leto 2012/2013 opravljati maturitetni tečaj, ne želim potem še prihodnje študijsko leto izviseti, ker izrednega študija psihologije v MB ne bi izvajali.
Pa če je kakšen izredni študent tukaj, naj se oglasi. Imam nekaj vprašanj.
Pa če je kakšen izredni študent tukaj, naj se oglasi. Imam nekaj vprašanj.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Seveda se izvaja izredni študij, saj ti tukaj vse piše (1. rok).
http://www.vpis.uni-lj.si/podatki/sprejeti_2011_prvi_rok.pdf
2. rok
http://www.vpis.uni-lj.si/podatki/sprejeti_drugi_rok_2011.pdf
Glede na to, da je bil razpisan tudi 3. rok (samo za izredne - sprejet 1), se da priti noter, tudi če nimaš briljantnih ocen iz sš in mature, kot jih rabijo redni študenti na tej smeri.
http://www.vpis.uni-lj.si/podatki/sprejeti_2011_prvi_rok.pdf
2. rok
http://www.vpis.uni-lj.si/podatki/sprejeti_drugi_rok_2011.pdf
Glede na to, da je bil razpisan tudi 3. rok (samo za izredne - sprejet 1), se da priti noter, tudi če nimaš briljantnih ocen iz sš in mature, kot jih rabijo redni študenti na tej smeri.
-
babushka - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 1. 2012
babushka napisal/-a:NUJNO!
LP
Osvežujem ...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov