Študentska svetovalnica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Beya_
- Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2013
Btw, razpisali so mesta za vzporedni študij in študij diplomantov ... oz. bolje rečeno, da jih niso ... http://www.mizks.gov.si/si/delovna_podr ... is/#c19747
kateri ste se mislili to leto zaporedno vpisat, se lahko samo na enih par fakultet, pa še to izredno ... Podrli so se mi vsi načrti za prihodnost!!
kateri ste se mislili to leto zaporedno vpisat, se lahko samo na enih par fakultet, pa še to izredno ... Podrli so se mi vsi načrti za prihodnost!!
Sassy, Classy & a bit Smart Assy
- popotnica333
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2011
Kupim žensko odločbo za študentski dom, od marca 2013 do junija oz lahko še dlje. Sobico iščem v študentskem naselju Rožna dolina.
kontakt:
anjaa.racic@gmail.com
kontakt:
anjaa.racic@gmail.com
-
Cassiopeia - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 2. 2013
NUJNO!
Do kdaj se lahko prijavim k splošni maturi kot "občanka" (stara sem več kot 21 let kot zahteva ta zakon)? Sem že iskala na RIC-u, a sem zasledila samo datum 2.4. - zadnji rok za prijavo kandidatov k splošni maturi v spomladanskem roku. A je to to? Nisem še izbrala gimnazije v svoji bližini, grem te dni vprašat na dve in upam, da me kje sprejmejo, ker je kolegica rekla, da so njej pred leti rekli, da je februarja že prepozno za prijavo (predvsem zaradi praktičnega dela). Ni pa mi jasno zakaj prepozno, saj kot občan ne hodiš k maturitetnemu tečaju in se imaš več kot dovolj časa pripraviti na maturo, poleg tega bi meni praktični del pri psihologiji priznali, saj sem seminarsko nalogo opravila že pred leti kot dodaten (5. predmet) pri poklicni maturi, pri drugem izbirnem predmetu pa bi pač ostala brez 20% oz. kolikor je vreden praktični del (test/ekskurzija oz. karkoli pač imajo v sklopu praktičnega dela).
Ima kdo informacije o tem? Je še kdo, ki letos opravlja splošno maturo kot občan?
Do kdaj se lahko prijavim k splošni maturi kot "občanka" (stara sem več kot 21 let kot zahteva ta zakon)? Sem že iskala na RIC-u, a sem zasledila samo datum 2.4. - zadnji rok za prijavo kandidatov k splošni maturi v spomladanskem roku. A je to to? Nisem še izbrala gimnazije v svoji bližini, grem te dni vprašat na dve in upam, da me kje sprejmejo, ker je kolegica rekla, da so njej pred leti rekli, da je februarja že prepozno za prijavo (predvsem zaradi praktičnega dela). Ni pa mi jasno zakaj prepozno, saj kot občan ne hodiš k maturitetnemu tečaju in se imaš več kot dovolj časa pripraviti na maturo, poleg tega bi meni praktični del pri psihologiji priznali, saj sem seminarsko nalogo opravila že pred leti kot dodaten (5. predmet) pri poklicni maturi, pri drugem izbirnem predmetu pa bi pač ostala brez 20% oz. kolikor je vreden praktični del (test/ekskurzija oz. karkoli pač imajo v sklopu praktičnega dela).
Ima kdo informacije o tem? Je še kdo, ki letos opravlja splošno maturo kot občan?
- drejčaIvory
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 8. 2011
Nisem vedela kam naj postavim svoje vprašanje:
zanima me, če mogoče katera ve, če se izbirni predmeti za splošno mature štejejo zraven k ostalim predmetom za splošen učni uspeh na koncu četrtega letnika, v šoli smo se nekaj pogovarjali in so nekateri rekli, da ne in da se tudi ocene testov nikamor ne pišejo
zanima me, če mogoče katera ve, če se izbirni predmeti za splošno mature štejejo zraven k ostalim predmetom za splošen učni uspeh na koncu četrtega letnika, v šoli smo se nekaj pogovarjali in so nekateri rekli, da ne in da se tudi ocene testov nikamor ne pišejo
- elektrobum
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 7. 2012
- Kraj: Štajerska
popotnica333
svašta, a še maš kako željo , morda da ti diplomo kdo napiše?
svašta, a še maš kako željo , morda da ti diplomo kdo napiše?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo
- elektrobum
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 7. 2012
- Kraj: Štajerska
rokerca napisal/-a:meni se zdi, da si zasluži opozorilo tale oseba
ka spet jst
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo
-
Baaaby. - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2010
Upam, da paše tole v to temo. Namreč letos popravljam maturo, ker mi je zmanjkala ena pika, da bi bila zlata maturantka. Gre se mi namreč za zoisovo štipendijo, ker če je ne dobim, nevem kako mi bo zneslo živet v Ljubljani.
Namreč, ne bom mogla delat, ker bom imela večinoma faks cele dneve, starši pa tudi nimajo toliko denarja, da bi mi lahko skos dajali. In me zanima ali je kdo v podobnem položaju in kako pridete skozi mesec?
Namreč, ne bom mogla delat, ker bom imela večinoma faks cele dneve, starši pa tudi nimajo toliko denarja, da bi mi lahko skos dajali. In me zanima ali je kdo v podobnem položaju in kako pridete skozi mesec?
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
^ A za drzavno stipendijo si se ze pozanimala, ce bi jo lahko prejemala?
Sama mam letos tudi bolj krizo, ker so mi stipendijo zamrznili, se pa drzim 'nad vodo' s studentskim delom.. je pa res da mam letos relativno malo predavanj probi si zrihtat cim cenejsi studentski dom, kaksno delo za cez vikend in/ali si naberi neki denarja zdej cez poletje, ko bos mela vec casa. (aja pa se mini nasvet: ko bos tu si kuhaj doma, ker ce se navadis prepogosto hodit jest na bone gre placa u sekundi skozi zelodec )
Sama mam letos tudi bolj krizo, ker so mi stipendijo zamrznili, se pa drzim 'nad vodo' s studentskim delom.. je pa res da mam letos relativno malo predavanj probi si zrihtat cim cenejsi studentski dom, kaksno delo za cez vikend in/ali si naberi neki denarja zdej cez poletje, ko bos mela vec casa. (aja pa se mini nasvet: ko bos tu si kuhaj doma, ker ce se navadis prepogosto hodit jest na bone gre placa u sekundi skozi zelodec )
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Jaz ti tudi svetujem, da si sedaj probaj našparati čim več denarja. Pa potem si lahko najdeš kako delo za čez vikend. Samo je kar problem s temi študentskimi deli, ker je hudičevo težko kaj najdt, ker vsi pričakujejo, da boš lahko vsak dan delal ali pa ti ponujajo res minimalno plačilo.
Pa tudi da si zrihtaj čim cenejši študentski dom.
Pa tudi da si zrihtaj čim cenejši študentski dom.
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
jst ti isto svetujem kot mojih predhodnici. definitivno ne it v privat.
jaz živim od prihrankov - tri poletja, skor 5-7 dni v tednu. zdaj je malo problem dobiti dobro poletno službo, sem pa si dobila eno občasno delo iz mojega področja, tako da vsaj nekaj dobim. pa pri nas v domu so plačana dežurstva - slabo plačano, ampak glede na to da samo sedim tam in se lahko cel čas učim, je dobra možnost za par € več.
jaz živim od prihrankov - tri poletja, skor 5-7 dni v tednu. zdaj je malo problem dobiti dobro poletno službo, sem pa si dobila eno občasno delo iz mojega področja, tako da vsaj nekaj dobim. pa pri nas v domu so plačana dežurstva - slabo plačano, ampak glede na to da samo sedim tam in se lahko cel čas učim, je dobra možnost za par € več.
-
Baaaby. - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2010
v študenca imam itak namen it, sem mela take probleme letos pri eni zasebnici (sem 1 mesec hodila na faks), da ni šans da grem v stanovanje. Glede hrane: si itak imam namen kuhat sama. Glede dela čez poletje je pa grozno, ker sem iz ful majhnega kraja in že kar nekaj poletij sploh nisem dobila dela, ker sploh ne jemljejo nikjer..
Za državno sem pa dala letos, ampak itak je nisem dobila, ker čist use štejejo noter. Prav grozno.
Za državno sem pa dala letos, ampak itak je nisem dobila, ker čist use štejejo noter. Prav grozno.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]