Študentska svetovalnica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *orhideja*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 9. 2012
*Gaja* napisal/-a:NUJNO
Ta teden se vpisujem na želeni faks (na sedežu faksa), vendar ne najdem koliko točk sem dosegla na maturi, ki jih rabim prinesti s sabo na papirju, kamor to vpišem, čeprav sem že sprejeta. Pred leti sem opravljala poklicno maturo in 5. predmet psihologijo, od mature pa imam več dokumentov oz. spričeval: obvestilo o uspehu na poklicni maturi, kjer spodaj piše splošni uspeh: 15 (so to te točke?), brez da bi zraven pisalo točke, nad tem zgoraj pa piše št. točk: 5; uspeh na maturi sem imela SLO pdb 4, strokovni predmet 4, ANG 3, storitev in zagovor 3. Od kje bi torej imela samo 5 točk? Nato imam še obvestilo o uspehu pri splošni maturi (ocena s katero sem izdelala psihologijo) ter spričevalo o poklicni maturi (piše samo kakšno strokovno izobrazbo sem pridobila in naziv).
Najbrž je pravo št. 15, saj s 5 točkami ne bi mogla narediti mature, ne? Mogoče malo hecno vprašanje, a se nikoli nisem poglabljala v to. Kar me je ob koncu sš zanimalo, je bilo to, da sem bila po uspehu prav dobra ter sem z dobrimi ocenami opravila maturo (glede na malo vloženega truda), v točke pa se nisem poglabljala, sploh ker sem dobila en kup spričeval, še zaradi dodatnega predmeta iz mature.
Dosegla si 15 točk / 23 točk (ta podatek potrebuješ za vpis). Slovenščino si naredila s 4 (če gledaš oceno od 1 do 5), ampak slovenščina se ocenjuje drugače in sicer do 8. (ti imaš 5 točk od 8 točk in to je tistih pet, za katere ti ni jasno od kje)
Upam da sem ti dobro razložila in ti je sedaj jasno.
-
Punica granatum - Debatorica
- Na forumu od: 4. 1. 2012
Menda pošiljajo pošte okoli do 25. 9.
- popotnica333
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2011
Pošta če si sprejet v drugem roku je prišla danes No vsaj k nam
- popotnica333
- Komunikatorka
Jst vem da so še prejšni teden vpisovali na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v celju, plačati si pa moral mislim da 150€ Nobenih komplikacij, lahko se tudi negdo drug vpiše namesto tebe oz v tvojem imenu, vse kar rabiš sabo so spričevala, davčno in emšo Pokliči gor pa bolj podrobno vprašaj ampak mislim da nebi smelo bit problemov
Jaz imam pa eno vprašanje. Zanima me če mogoče katera ve za koga, ki bi prodajal žensko odločbo za leto 2012/2013 v rožni dolini? Oz. če katera ve na koga se še naj obrnem? Objavila sem v vseh facebook skupinah od vseh blokov, druge ideje pa več nimam. Bom zelo vesela vaše pomoči
Jaz imam pa eno vprašanje. Zanima me če mogoče katera ve za koga, ki bi prodajal žensko odločbo za leto 2012/2013 v rožni dolini? Oz. če katera ve na koga se še naj obrnem? Objavila sem v vseh facebook skupinah od vseh blokov, druge ideje pa več nimam. Bom zelo vesela vaše pomoči
-
Punica granatum - Debatorica
- Na forumu od: 4. 1. 2012
Hej hej.
Zanima me če ve katera za katerokoli drugo šolo še (poleg tele v Celju od popotnice) kjer bi bil možen vpis zaradi statusa (oziroma da se je katera že tja vpisala ali pa pozna koga).
Slišala sem za neko šolo v Kopru da vpisujejo samo da od letos naprej samo za status ne več.
Res prosim za pomoč hvala vnaprej punce
Zanima me če ve katera za katerokoli drugo šolo še (poleg tele v Celju od popotnice) kjer bi bil možen vpis zaradi statusa (oziroma da se je katera že tja vpisala ali pa pozna koga).
Slišala sem za neko šolo v Kopru da vpisujejo samo da od letos naprej samo za status ne več.
Res prosim za pomoč hvala vnaprej punce
- popotnica333
- Komunikatorka
Mene pa zanima če je katera že slišala za nočno delo na pošti v ljubljani, kjer naj bi se delalo samo ponoči in razvrščalo pošto. Če katera ve karkoli več o tem delu, bom zelo vesela.
lp
lp
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^ni to nek poseben misterij ("a je že kdo slišal, da obstaja"..), je kar resničnost.
Jz bi rekla, da je najboljš, da kontaktiraš tebi najbližjo poslovalnico ali logistični center (tam ti bojo znal največ povedat).
Obstaja na posta.si sklop "zaposlitev", kjer sicer trenutno ni razpisanih prostih mest, ampak vseeno ne bi škodovalo povprašat.
Jz bi rekla, da je najboljš, da kontaktiraš tebi najbližjo poslovalnico ali logistični center (tam ti bojo znal največ povedat).
Obstaja na posta.si sklop "zaposlitev", kjer sicer trenutno ni razpisanih prostih mest, ampak vseeno ne bi škodovalo povprašat.
-
Niala - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 5. 2012
NOVO
Sprejeta in že vpisana sem na nov faks, ne vem pa, ali sem še vedno vpisana na prejšnji faks, kamor sem hodila prejšnjo študijsko leto (2011/2012)? Se moram iti tja izpisati, ali ni potrebno, ker te avtomatsko izpišejo iz evidence, če si vpisan oz. sprejet na drug program?
Sprejeta in že vpisana sem na nov faks, ne vem pa, ali sem še vedno vpisana na prejšnji faks, kamor sem hodila prejšnjo študijsko leto (2011/2012)? Se moram iti tja izpisati, ali ni potrebno, ker te avtomatsko izpišejo iz evidence, če si vpisan oz. sprejet na drug program?
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Po pravilih je, da se najprej izpises iz starega faxa kjer ti dajo izpisnico, in se sele nato lahko gres vpisat na nov fax. Pokazes izspisnico, da si iz tam res izpisana...ampak ker pac faxi tega ne delajo in ocitno ne zahtevajo izpisnic...
jaz bi se sla pozanimat na star fax in se izpisala, ker ocitno se nisi.
jaz bi se sla pozanimat na star fax in se izpisala, ker ocitno se nisi.
- secret_person
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 2. 2010
Pozdravljeni!
Sem študentka 2.letnika višje strokovne šole za gostinstvo in turizem. Na ta študijski program sem se vpisala sicer šele decembra v 1.letniku. Prej sem bila namreč redno vpisana v 1.letnik univerzitetnega programa na ekonomski fakulteti. Zaradi zdravstvenih težav sem bila 2 meseca v bolnišnici (november in december), zaradi česar sem ogromno zamudila na ekonomiji. V strahu pred nedokončanjem študija sem se hitro prepisala na višjo šolo in se izpisala iz ekonomske fakultete.
Ker imam kljub izpisu še vedno željo po univerzitetni ali vsaj visokošolski izobrazbi, me sedaj zanima, če se lahko naslednje leto spet vpišem na univerzitetni ali vsaj visokošolski študij? Se lahko mogoče ponovno vpišem na ekonomsko fakulteto?
Kako je s tem, če prej že dokončam diplomo na višji šoli, je to mogoče ovira, če bom enkrat že diplomirala? Rada bi namreč tukaj čimprej zaključila 2.letnik in naredila diplomo, v oktobru pa že začela z rednim študijem naprej.
Prosila bi vas za čimveč informacij.
Najlepša hvala za odgovor.
Sem študentka 2.letnika višje strokovne šole za gostinstvo in turizem. Na ta študijski program sem se vpisala sicer šele decembra v 1.letniku. Prej sem bila namreč redno vpisana v 1.letnik univerzitetnega programa na ekonomski fakulteti. Zaradi zdravstvenih težav sem bila 2 meseca v bolnišnici (november in december), zaradi česar sem ogromno zamudila na ekonomiji. V strahu pred nedokončanjem študija sem se hitro prepisala na višjo šolo in se izpisala iz ekonomske fakultete.
Ker imam kljub izpisu še vedno željo po univerzitetni ali vsaj visokošolski izobrazbi, me sedaj zanima, če se lahko naslednje leto spet vpišem na univerzitetni ali vsaj visokošolski študij? Se lahko mogoče ponovno vpišem na ekonomsko fakulteto?
Kako je s tem, če prej že dokončam diplomo na višji šoli, je to mogoče ovira, če bom enkrat že diplomirala? Rada bi namreč tukaj čimprej zaključila 2.letnik in naredila diplomo, v oktobru pa že začela z rednim študijem naprej.
Prosila bi vas za čimveč informacij.
Najlepša hvala za odgovor.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
secret person:
Do sedaj si bila enkrat ze vpisana na visokosolski studij (EF). Lahko se ponovno prijavis na visokosolski studij, vendar kolikor je meni znano, se NE SMES vpisati na enak studijski program, kot si to ze bila na EF. (mislim pa, da lahko pa na kak drug studijski program na EF, ali kako drugo fakulteto).
Ce pa si sedaj vpisana na visjesolski studij, silahko na visokosolskega vpisana tudi istocasno in to ni ovira.
Vec info ti bodo dali tukaj, pa jih poklici: KLIK
Do sedaj si bila enkrat ze vpisana na visokosolski studij (EF). Lahko se ponovno prijavis na visokosolski studij, vendar kolikor je meni znano, se NE SMES vpisati na enak studijski program, kot si to ze bila na EF. (mislim pa, da lahko pa na kak drug studijski program na EF, ali kako drugo fakulteto).
Ce pa si sedaj vpisana na visjesolski studij, silahko na visokosolskega vpisana tudi istocasno in to ni ovira.
Vec info ti bodo dali tukaj, pa jih poklici: KLIK
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]