Študentska izmenjava

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

.talia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a .talia » 04. Mar. 2009 9:18

zdravo vsem!
Izmenjava- od vseh ki jih poznam je bla to za njih zlo lepa izkušnja. Ko bom študirala bom ziher šla. čeprav še ne vem kam..
Kaj pa, če študiraš vzporedno, a je možna izmenjava? :oops:
Nujno bi rabla odgovor, ker je od tega odvisno kaj bom šla študirat, ker mi izkušnje izmenjave vsekakor ogroomno pomenijo..
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 04. Mar. 2009 11:07

^^

Izmenjava je možna, samo bi imela OGROMNO komplikacij glede usklajevanja faksov ipd. Pa na sploh bi imela potem v tujini ogromno dela, moraš razumeti, da potrebuješ nekaj časa, da se privadiš na nov sistem, tuj jezik in če to delaš na dveh različnih fakultetah je težko. Samo to je še najmanj, saj lahko eno leto na enem izmed faksov pavziraš/ponavljaš in tako še vseeno lahko študiraš vzporedno in greš na izmenjavo.
Nekje v tujini imajo pa itak drugačen sistem študiranja in lahko vzameš dva majorja oz. glavni usmeritvi in s tem delno pokriješ oba faksa v Sloveniji. Samo v tem primeru ti ne bodo priznali na obeh faksih vseh obveznosti, ampak na vsakem le po nekaj.
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .talia » 04. Mar. 2009 12:48

aa..in če se jaz po izdelanem 1.letniku vpišem na še en faks, potem (ker naj bi se dalo it na izmenjavo po izdelanem 1.letniku) morem počakat eno leto? da mam potem izdelana oba prva letnika? Ker, če se vpišem na drugi faks, ne morem kar že v prvem letniku pavzirat a ne?
:D
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 04. Mar. 2009 12:59

^^

Hmm, tega pa ne vem. Ker jaz sem se za to zanimala, ko sem bila v drugem in tretjem letniku. Logično bi bilo, da moraš biti na obeh faksih v vsaj drugem letniku, nisem pa sto procentna.
Kaj pa, če greš v drugem letniku na izmenjavo, potem se pa v tretjem letniku vpišeš vzporedno? Tako boš imela še več šans za sprejem na drugo fakulteto, ker za vzporedni študij upoštevajo skupno oceno zadnjega letnika, dodatne točke ti pa še prinese letnik v katerm si, zato imaš večjo možnost, da te sprejemejo na nek drug študij, če imaš nižje poprečje in si tretji ali celo četrti letnik ali pa če imaš visoko povprečje in imaš izdelan šele en letnik.
O katerih dveh študijih pa razmišljaš? In kam bi šla na izmenjavo?
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .talia » 04. Mar. 2009 16:12

Saj, je tudi lažje če grem na izmenjavo v višjih letnikih, ker so prvi letniki najbrž malenkost težji :)
Razmišljam o tem da bi študirala razredni pouk in zraven vzporedno ali eno družboslovno vedo (komunikologijo mogoče) ali pa kineziologijo. Za to se bom odločila tekom študija.
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .talia » 04. Mar. 2009 16:14

za izmenjavo še ne vem, najraje bi šla od države do države, pa se bom tud pri tem morala odločit le za eno :)
kje pa si ti študirala in bla na izmenjavi?
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 04. Mar. 2009 20:50

ves kak pravijo ... hold your horses! najprej dokoncaj srednjo, potem pojdi na faks, studiraj vsaj eno leto in potem pomisli na vzporedni studij ali pa na izmenjavo. z eno ritjo ne mores na treh stolih sedet.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .talia » 04. Mar. 2009 21:31

Maš čist prav anoyel -po svoje- ker glede na to da se gre za eno najpomembnejših odločitev v življenju, morem dobro premislit o večih varijantah in si vsaj približno zastavit cilje za prihodnost, cilje za katere se bom trudla!! Poleg tega- ziher sem da bom zmogla ker sem dovolj motivirana tak da mi ne jemat veselja če me ne poznaš..
but- peace :angel: saj maš tud ti prav
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 05. Mar. 2009 10:20

.talia napisal/-a:za izmenjavo še ne vem, najraje bi šla od države do države, pa se bom tud pri tem morala odločit le za eno :)
kje pa si ti študirala in bla na izmenjavi?

Sem samo razmišljala o izmenjavi, želela sem it v eno izmed skandinavskih držav, zato sem se pozanimala o vseh možnostih, vendar potem sem se odločila, da grem v tujino raje drugo leto delat magisterij. Grem pa v ZDA.
Študiram Komunikologijo-trženje, vzporedno pa delam še IAM. Letos sem zadnji letnik pri obeh, tako da komaj čakam drugo leto, da grem končno v tujino. :)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 05. Mar. 2009 10:29

.talia napisal/-a:Maš čist prav anoyel -po svoje- ker glede na to da se gre za eno najpomembnejših odločitev v življenju, morem dobro premislit o večih varijantah in si vsaj približno zastavit cilje za prihodnost, cilje za katere se bom trudla!! Poleg tega- ziher sem da bom zmogla ker sem dovolj motivirana tak da mi ne jemat veselja če me ne poznaš..
but- peace :angel: saj maš tud ti prav

Samo tole bi še pokomentirala. Lepo da si zagnana in da si želiš v življenju izkusiti in storiti čimveč, samo ne dopusti, da ti bo "šola" postala najpomembnejša v življenju. Verjamem, da zmoreš vse kar si boš naložila, pravim ti samo to, da se malo ustavi in zadihaj, drugače bodo tale tvoja študijska leta kar zletela mimo tebe in nakoncu boš ugotovila, da nisi odnesla ničesar pametnga. :) Lahko študiraš vzporedno, lahko greš na izmenjavo, vse lahko narediš tekom študija, samo loti se tega počasi kot je rekla anoyel, in ne na silo. Ni ti treba načrtovat par let v naprej, boš že tekom študija videla kaj si boš v tistem trenutku najbolj želela. S takim načrtovanjem nikoli ne prideš daleč, ker te slej ko prej povozi.
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .talia » 05. Mar. 2009 20:38

Uf, te besede pa sem slišala že od staršev.. :) saj sem dovolj premišljevala, obljubim da zdaj več nebom :)

lorelaj super si izbrala, tud jaz sem že razmišljala o zda (spet =P )
bloom*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a bloom* » 07. Mar. 2009 16:35

hellou :)
Kako pa je glede izmenjave v ZDA ali Avstralijo? Je katera že bla (srečnice javite se :D )
Uporabniški avatar
dorothea
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a dorothea » 13. Feb. 2010 13:56

Mene pa zanima, če je katera šla na izmenjavo v Nemčijo. Kako je nasploh s študentsko izmenjavo? Mal se razpište, če je katera bla, ker se nameravam prijavit pa bi rada mal mnenja slišala. Hvala
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 15. Feb. 2010 13:59

bloom* napisal/-a:hellou :)
Kako pa je glede izmenjave v ZDA ali Avstralijo? Je katera že bla (srečnice javite se :D )

ZDA (Arizona) tuki! Blo fenomenalno!
Kakšno bolj konkretno vprašanje? :razz:
Zadnjič spremenil Tammy_De, dne 15. Feb. 2010 16:56, skupaj popravljeno 1 krat.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
lammy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 9. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a lammy » 15. Feb. 2010 16:30

Js trenutno študiram v ZDA (Miami). What would you like to know? :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov