Stopnja izobrazbe, poklic in razmerje v plači
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
jullia_ napisal/-a:marjancax napisal/-a:A pa ste prepričane, da ni z vami kaj narobe, če se ne morete z vsakim pogovarjat? Jaz lahko diskutiram z vsakim ne glede na to ali ima 1. ali 9. stopnjo izobrazbe.
Jaz se lahko pogovarjam s čisto vsakim človekom. Pri izbiri partnerja imam pa malo strožje kriterije kot je znanje istega jezika.
Jaz tudi z vsakim. Pri izbiri partnerja imam kriterije, a ne glede izobrazbe.
- ana27
- Kofetarica
LeillaLee napisal/-a:Jaz nikoli nisem rekla, da hočem met fanta z doktoratom, sam pač se mi je lepo pogovarjat z nekom, ki je izobražen in ki mi ne govori non stop samo o žurih, pijančevanju... Moji bivši sošolci iz osnovne šole so katastrofa...mislm da 3 fantje so na faksu pa še tej so ga pustil, ker jim je bolj pomemben denar, avto in seveda žuranje... to pa mi ni ok in tak fant nažalost pr meni ne pride v poštev. Jaz zase točno vem kaj hočem v življenju in nekaj takega potrebujem ob sebi:)
A o žurih se pogovarjajo samo neizobraženi? Pijejo samo neizobraženi?
Kar se sošolcev tiče tudi moji niso neki izobraženi, sploh, da bi faks imeli. Torej ne bo za vse dovolj izobraženih. Faks pustil, ker jim je bolj pomemben denar. Iz tega sledi, da se tudi brez faksa da zaslužit. Ja saj ljudi s faksom je že tako ali tako preveč na določenih področjih.
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
A o žurih se pogovarjajo samo neizobraženi? Pijejo samo neizobraženi?
Pa iz kje si prišla do tega sklepa?
Brez zamere, samo eni (ana27 & co.) ste tok nedojemljivi, da se resno sprašujem, ali obstaja možnost,da se v resnici samo zajebavate.
- ana27
- Kofetarica
tmis_ napisal/-a:A o žurih se pogovarjajo samo neizobraženi? Pijejo samo neizobraženi?
Pa iz kje si prišla do tega sklepa?
Brez zamere, samo eni (ana27 & co.) ste tok nedojemljivi, da se resno sprašujem, ali obstaja možnost,da se v resnici samo zajebavate.
Jaz pa tebe vprašam, če se zajebavaš, če dojemaš, da sem jaz prišla do tega sklepa?
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
ana27 napisal/-a:A se samo o snovi, ki ste jo premlevali na faksu pogovarjaš z njimi, da jo ne razumejo ali kaj? Kako se potem s starši pogovarjaš doma, s starimi starši,...
Ah kje, ampak razmišljajo drugače, kako ti naj še to drugače razložim? Od kje ti to, da jih ločim na odpadke? Ajme no, začni brat, ja? Če ne vidim ob sebi nekoga z oš kot partnerja, še ne pomeni, da jih smatram kot odpadke, le skupnega jezika ne najdem z njimi. Kaj je tu tako težko razumet? Saj sem napisala, da če ti poznaš take s končano oš, s katerimi se da o čem pogovarjat (nekaj več kot samo o vremenu, žurih ipd. stvareh), fajn. Ne poskušaj pa nekaj kar ti ne bo uspelo - prepričati nekoga, da imaš prav. Če ne moreš sprejeti, da nekateri pač želimo imeti približno enakovredno izobraženega partnerja, ti ne morem pomagat.
Glede odebeljenega dela citata... Povsem normalno se pogovarjamo, najnižja izobrazba v družini je višja šola, najvišja pa magisterij.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
modrobela napisal/-a:^^Tvoji stari starši imajo višjo šolo? Zakaj je stopnja izobraženosti tako nizka, če imajo kar vsi faks?
Kakšno stopnjo imaš ti, če smem vprašat?
Kaj točno hočeš vprašat? Starši imajo višjo šolo, ampak že 20 let delata na popolnoma drugem področju, iz katerega nista diplomirala. Sama še študiram (sem že napisala na prejšnji strani). V čem je problem? A imate pri vas vsi doktorate?
Stari starši - oba imata oš, sta se našla dva s podobno izobrazbo, tako pač tudi jaz pričakujem, da ima partner, s katerim mislim kaj načrtovati, vsaj približno tako visoko izobrazbo kot jo bom imela jaz ko diplomiram (no, on jo že ima in že dela).
Zadnjič spremenil dolce_chicco, dne 25. Jun. 2010 17:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
HB nisem obremenjena s formalno izobrazbo ljudi, ker sem jih srečala že nešteto, ki se lahko z njo pohvalijo, v glavi je pa megla, v službi ni nič od njih, so totalno neučinkoviti, polni predsodkov, vedno najbolj pametni itd.
Takih ljudi ne maram, pa naj bo še nevemkako visoko izobražen.
Takih ljudi ne maram, pa naj bo še nevemkako visoko izobražen.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov