Stopnja izobrazbe, poklic in razmerje v plači
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
matjazd napisal/-a:Drugače pa kaj pomaga eni punci faks, če še štrudlja ne zna speči, ali pa fant ene deske odžagat.
Evo ti quote. Tvojo popolnoma nesmiselno in nelogično izjavo, kjer povezuješ dve med seboj absolutno nepovezani izjavi. Peka štrudlja nima absolutno nobene zveze s faksom. Nekako v smislu famozne "kaj ti bo pa torba, če si kupu kolo?"
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:08, skupaj popravljeno 1 krat.
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
Ana, če si stara toliko kot imaš dodano k nicku, bi lahko razumela, da obstaja razlika v razmišljanju med nekom, ki ima narejeno samo osnovno šolo, in nekom, ki je doštudiral. Jaz osebno ne poznam nobenega, ki ima narejeno samo oš in razmišlja na takem nivoju, da se da z njim normalno pogovarjati, kar pa ne pomeni, da taki ne obstajajo, le da so verjetno v manjšini. Pa tu ne govorim nujno o razgledanosti, pač pa o valovni dolžini, ki še zdaleč ni enaka. Če je nekdo po zaključeni osemletki šel delat (ali pa še to ne), nima kaj dosti skupnega z mano, zato bi verjetno hitro zmanjkalo skupnih tem.
Večina takih, ki imajo nižjo stopnjo izobrazbe, se glede tega sklicujejo na to, kako tudi folk s fakulteto nima kaj dosti pojma o drugih stvareh. Saj to nam je vsem jasno, da izobrazba še ne določa človekove razgledanosti, je pa vseeno nek pokazatelj koliko je nekdo sposoben, predvsem pa pripravljen narediti za svojo prihodnost (pa četudi je študiral več let - v končni fazi je pomembno to, da doštudiraš - ok, nekih ekstremov ravno ne podpiram, kot so "večni" študentje, ampak pustimo zdaj to, ker je to že za drugo temo). In če mi nekdo s končano oš soli pamet... lej, sori, s takim sploh ne mislim diskutirati, ker bi se spustila na njegov nivo.
Večina takih, ki imajo nižjo stopnjo izobrazbe, se glede tega sklicujejo na to, kako tudi folk s fakulteto nima kaj dosti pojma o drugih stvareh. Saj to nam je vsem jasno, da izobrazba še ne določa človekove razgledanosti, je pa vseeno nek pokazatelj koliko je nekdo sposoben, predvsem pa pripravljen narediti za svojo prihodnost (pa četudi je študiral več let - v končni fazi je pomembno to, da doštudiraš - ok, nekih ekstremov ravno ne podpiram, kot so "večni" študentje, ampak pustimo zdaj to, ker je to že za drugo temo). In če mi nekdo s končano oš soli pamet... lej, sori, s takim sploh ne mislim diskutirati, ker bi se spustila na njegov nivo.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
-
Ja čist možno, da je z mano kaj narobe, če se pogovarjam z nekom, ki ima narejeno osnovno šolo in blati čez tiste, ki so v življenju naredili nekaj več iz sebe kot on.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
dolce_chicco napisal/-a:Ja čist možno, da je z mano kaj narobe, če se pogovarjam z nekom, ki ima narejeno osnovno šolo in blati čez tiste, ki so v življenju naredili nekaj več iz sebe kot on.
Kaj pa to blatijo In kaj več od njega si naredila ti, da ti to očita?
Zadnjič spremenil sanjaanja, dne 25. Jun. 2010 16:29, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Iz vsega si izluščila ravno to, da sem omenila tvojo starost. Lol, no hard feelings, izpostavila sem jo samo zato, ker mi ne gre najbolj skupaj, da pri teh letih misliš, da se z nekom z oš lahko pogovarjaš kot z nekom s približno isto izobrazbo. Itak, da se lahko pogovarjam z nekom, ki ima samo oš, ampak se bo debata po vsej verjetnosti zaključila dokaj hitro, ker bodo del debate osnovne stvari, ne pa neka ornk diskusija. In ne vem o kakšnih problemih ti govoriš. Super, če poznate take ljudi, jaz jih ne, je pa res, da se niti ne gibljem v takih krogih, razen če se kje srečamo z bivšimi sošolci ali znanci. Saj prav tako naletiš na ljudi s fakulteto, ki so v glavi malo premaknjeni in nimajo kaj dosti pojma ne o svojem področju, še manj o življenju. In ne, tudi s takimi debata ne traja dlje od 5 minut. Get it?
-
sanjaanja napisal/-a:dolce_chicco napisal/-a:Ja čist možno, da je z mano kaj narobe, če se pogovarjam z nekom, ki ima narejeno osnovno šolo in blati čez tiste, ki so v življenju naredili nekaj več iz sebe kot on.
Kaj pa to blatijo In kaj več od njega si naredila ti, da ti to metlje naprej?
Ja ne vem zakaj to mene sprašuješ, to bi lahko njih. Joj kere komplikacije delate eni. Verjetno je nekje posredi tudi zavist, ker sami niso naredili več iz sebe in si posledično tudi ne bodo morali kaj dosti privoščiti v življenju. Ne vem, sklepam. Poskusi tudi ti.
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
Res te ne razumem. Ker jaz se lahko z vsemi pogovarjam. Med vsemi imam ogromno prijateljev. Ne vem zakaj bi delala razlike med ljudmi. Če jih pa ti že na začetku deliš po izobrazbi pa jasno, da ne najdeš dialoga z njimi. A se samo o snovi, ki ste jo premlevali na faksu pogovarjaš z njimi, da jo ne razumejo ali kaj? Kako se potem s starši pogovarjaš doma, s starimi starši,...
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
dolce_chicco napisal/-a:Ja ne vem zakaj to mene sprašuješ, to bi lahko njih. Joj kere komplikacije delate eni. Verjetno je nekje posredi tudi zavist, ker sami niso naredili več iz sebe in si posledično tudi ne bodo morali kaj dosti privoščiti v življenju. Ne vem, sklepam. Poskusi tudi ti.
Ja koga pa, saj ti praviš, da te blatijo. Mene ne. Kakšne komplikacije delamo? Jaz jih že ne, če so vsi isti zame. Kompliciraš ti, ker jih lučuješ kot odpadke.
Sama imam faks. Imam pa tudi sošolke, ki nimajo niti srednje šole. Ampak še zdaleč ne bo mogla reči, da bi mi bile lahko kaj zavistne, ker so do sedaj naredile veliko več in si lahko veliko več privoščile od mene.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
marjancax napisal/-a:A pa ste prepričane, da ni z vami kaj narobe, če se ne morete z vsakim pogovarjat? Jaz lahko diskutiram z vsakim ne glede na to ali ima 1. ali 9. stopnjo izobrazbe.
Jaz se lahko pogovarjam s čisto vsakim človekom. Pri izbiri partnerja imam pa malo strožje kriterije kot je znanje istega jezika.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov