Stopnja izobrazbe, poklic in razmerje v plači
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
tmis_ napisal/-a:sanjaanja napisal/-a:In strinjam se z matjazemd kaj pomaga nekomu izobrazba, če jo ne zna vnovčit, in če je na ostalih, sploh pa praktičnih področjih tatalen nevednež.
In kaj ti pomaga lepota, če si glup?
Kaj ti pomaga inteligentnost, če ne znaš z ljudmi?
Kaj ti pomaga pogum, če na koncu umreš?
Pomen čisto vsake stvari lahko na tak način zreduciraš ali izničiš. A pa to pomeni, da izobrazba kot taka ni prednost samo zato, ker je v določeni ljudje ne izkoristijo najbolje oz. ker je ne znajo izkoristit? Mislim,da je odgovor jasen.
Nič. Nobena stvar ti ne pomaga nič, če ne znaš iz nje ničesar naredit.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:09, skupaj popravljeno 1 krat.
- modralaguna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 3. 2010
Starša sta brez izobrazbe. Otroci pa različno od visoke šole do doktorata.
Izobrazba mi ni med najbolj pomembnimi dejavniki življenja. Sem pa rada in z lahkoto študirala. Želela sem si opravljati to delo, in če sem hotela to delati sem morala študirati.
Pri partnerju mi je važno, da hodi v službo, da ima svoj denar, da ga ni treba preživljati. Kakšno izobrazbo, plačo in ostalo ima je popolnoma njegov problem, ne moj.
Izobrazba mi ni med najbolj pomembnimi dejavniki življenja. Sem pa rada in z lahkoto študirala. Želela sem si opravljati to delo, in če sem hotela to delati sem morala študirati.
Pri partnerju mi je važno, da hodi v službo, da ima svoj denar, da ga ni treba preživljati. Kakšno izobrazbo, plačo in ostalo ima je popolnoma njegov problem, ne moj.
-
*zverinica* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
Shimmie_ napisal/-a:Eno vprašanje se mi zastavlja, ko berem tole temo.. Vse, ki razlagate, da ne morete imeti fanta, ki ima narejeno samo srednjo šolo in je zadovoljen s svojim delom na Petrolu, itd... a ve mate fante? Ker glede na to, da nekatere skoraj zahtevate, da ima boljšo izobrazbo, boljšo plačo od vas, me zanima kje najdete take fante?
nimajo vsi fantje dokončane samo osnovne šole, odvisno v kakšnih krogih se giblješ
moj ima dokončan magisterij, redno službo, zna pa tud odžagat desko, pobelit stene, razstavt avto, sexat, skuhat kosilo pa še marskej...
jz mam univerzitetno izobrazbo, redno službo, razmerje v plači je pa cca. 2:1 za mojga
Ko zunaj mraz je in veter veje, po sprehajanju viski me ogreje.
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
Mislim, da res ni problem najti fanta, ki ima višjo izobrazbo od srednje šole, če se ravno ne giblješ v takih neizobraženih krogih. S čimer ne mislim da so zato tisti, ki imajo narejeno samo srednjo šolo, neumni kot noč, saj se veliko takih prav tako znajde v življenju, le da si sama poleg sebe ne predstavljam imeti partnerja z nižjo plačo (govorimo o opazni razliki, ne o majhni med partnerjema z isto stopnjo izobrazbe), niti partnerja z občutno višjo - v prvem primeru bi se počutila, da jaz delam za naju, v drugem primeru pa, da me partner preživlja. Rabim nek enakovreden odnos tudi na tem področju, zato so v preteklosti fantje z nižjo izobrazbo enostavno odpadli še preden sem jih dejansko spoznala. Tudi moj je univerzitetno šolan, jaz pa še delam na tem.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Saj to vem da nimajo vsi samo OŠ. Moj ima dokončano 3-letno srednjo šolo (sem se v prejšnem postu zmotila, sem že popravila) in nevem zakaj zarad tega nebi bla z njim tudi takrat, ko bom jaz imela univerzitetno izobrazbo in bom zaposlena, ter bom verjetn imela večjo plačo kot on, pa to ne bo ovira med nama.
Sprašujem zato, ker sem nekak dobila občutek da večina punc piše, da mora imet fant tako in tako izobrazbo, večjo plačo... da srednja šola ni dovolj za kvalitetno življenje,... Upam, da veš na kaj ciljam.
In ne, ne gibljem se v krogih, kjer so sami neizobraženci. Le takega fanta imam, ki je malo zabluzil v srednji šoli, ampak se zdaj trudi, ker ve, da s 3-letno šolo pač ne bo neka velka plača.
Sprašujem zato, ker sem nekak dobila občutek da večina punc piše, da mora imet fant tako in tako izobrazbo, večjo plačo... da srednja šola ni dovolj za kvalitetno življenje,... Upam, da veš na kaj ciljam.
In ne, ne gibljem se v krogih, kjer so sami neizobraženci. Le takega fanta imam, ki je malo zabluzil v srednji šoli, ampak se zdaj trudi, ker ve, da s 3-letno šolo pač ne bo neka velka plača.
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
Tukaj gre bolj za to (vsaj pri meni), da si vsak določi kaj želi od življenja oz. partnerja. Poznam punco, ki bo kmalu diplomirala, pa ima fanta z osnovno šolo. Take ogromne razlike se mi zdijo ovira - če ne na začetku, ko je prisotna še zaljubljenost, pa sigurno pride do izraza kasneje. Poleg tega gre lahko za izkoriščanje in takih primerov ni malo... Če bi imela sama srednjo šolo, bi razmišljala podobno, da bi si brez težav predstavljala zvezo z nekom, ki ima prav tako srednjo šolo. Trenutno si tega pač ne predstavljam, z leti (če slučajno ne bova ostala z mojim skupaj, v končni fazi nič ni zagotovljeno) pa še toliko bolj dvomim, da bi dejansko načrtovala skupno življenje z nekom, ki ima nižjo izobrazbo od mene. Kaj takega me recimo ni motilo ko sem bila mlajša, ker je šlo samo za zaljubljenost in nismo imeli nekih resnih vizij o skupni prihodnosti. Danes si tega več ne predstavljam. Me pa ne motijo razlike v izobrazbi, kot so recimo višja-visoka šola ali visoka-magisterij (zgolj kot primer). Itak pa vsak sam pri sebi ve, kaj mu je pomembno v življenju in kaj je pripravljen vzeti v zakup pri partnerju.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
-
LeillaLee - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 8. 2009
Shimmie_ napisal/-a:Saj to vem da nimajo vsi samo OŠ. Moj ima dokončano 3-letno srednjo šolo (sem se v prejšnem postu zmotila, sem že popravila) in nevem zakaj zarad tega nebi bla z njim tudi takrat, ko bom jaz imela univerzitetno izobrazbo in bom zaposlena, ter bom verjetn imela večjo plačo kot on, pa to ne bo ovira med nama.
Veliko ej takih, ki zabluzijo v življenju, pa potem nekaj naredijo iz sebe- TO JE VSEGA SPOŠTOVANJA VREDNO. Jaz nikoli nisem rekla, da hočem met fanta z doktoratom, sam pač se mi je lepo pogovarjat z nekom, ki je izobražen in ki mi ne govori non stop samo o žurih, pijančevanju... Moji bivši sošolci iz osnovne šole so katastrofa...mislm da 3 fantje so na faksu pa še tej so ga pustil, ker jim je bolj pomemben denar, avto in seveda žuranje... to pa mi ni ok in tak fant nažalost pr meni ne pride v poštev. Jaz zase točno vem kaj hočem v življenju in nekaj takega potrebujem ob sebi:)
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Dobr, to da bi imela jaz imela univerzitetno izobrazbo, fant pa le Oš, to je res nekak velika razlika, sam razlika med uni in srednjo šolo se pa men ne zdi tako kritična, da zveza nebi mogla delovat.
Je pa res, kot si že napisala, vsak si določi svoje cilje, kaj pričakuje od partnerja, sebe in navsezadnje od zveze.
Je pa res, kot si že napisala, vsak si določi svoje cilje, kaj pričakuje od partnerja, sebe in navsezadnje od zveze.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Izjava, da ti faks nič ne pomaga, če še štrudla ne znaš spečt, je blesava do amena. A vi sploh kaj razmišljate, ko pišete?
S čim pa lahko utemeljite, da je manjša verjetnost, da bo ženska s končanim faksom znala štrudl narest?
A zato, ker smo kao vse ves čas samo za knjigami in zgolj "book smart", če nam pa pokažeš metlo, pa nimamo pojma, kaj počet z njo? Za razliko od tistih, ki imajo končano zgolj OŠ, pa so vsi po vrsti amaterski mojstri za žaganje, peko peciva, polaganje ploščic in italijanski jezik?
Bravo, res. Logika sklepanja na nivoju tiste, da so suhe punce vse afne, blondinke pa neumne.
S čim pa lahko utemeljite, da je manjša verjetnost, da bo ženska s končanim faksom znala štrudl narest?
A zato, ker smo kao vse ves čas samo za knjigami in zgolj "book smart", če nam pa pokažeš metlo, pa nimamo pojma, kaj počet z njo? Za razliko od tistih, ki imajo končano zgolj OŠ, pa so vsi po vrsti amaterski mojstri za žaganje, peko peciva, polaganje ploščic in italijanski jezik?
Bravo, res. Logika sklepanja na nivoju tiste, da so suhe punce vse afne, blondinke pa neumne.
-
LeillaLee - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 8. 2009
jullia_ napisal/-a:Izjava, da ti faks nič ne pomaga, če še štrudla ne znaš spečt, je blesava do amena. A vi sploh kaj razmišljate, ko pišete?
To je res blesavo, samo ljudje tako razmišljajo. Drugač pa sej bojo kmav dojel, da stereotipov ni in da je vse odvisno od človeka in ne od izobrazbe kakšne cilje ma. Eni mamo visoke, drugi pa nizke-HVALA BOGU smo si različni, sicer bi bil pravi dolgčas:)
- modralaguna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 3. 2010
*zverinica* napisal/-a:nimajo vsi fantje dokončane samo osnovne šole, odvisno v kakšnih krogih se giblješ
Kako to misleš v kakšnih krogih se giblješ? A če nekdo ni izobražen se pa ne družiš z njim?
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
jullia_ napisal/-a:Izjava, da ti faks nič ne pomaga, če še štrudla ne znaš spečt, je blesava do amena. A vi sploh kaj razmišljate, ko pišete?
Ti faksa sigurno nimaš, ker niti komentarja nisi razumela. Kje sem napisal, da je manjša verjetnost? Napisal sem, da kaj pomaga nekomu šola, če je to edino znanje, ki ga ima. Da ne mislit, da če ste faks naredile, da pa vse znate.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Dragec, meni še par izpitov do konca faksa manjka.
In moj komentar je popolnoma na mestu, ker vse ostale "prostočasne" veščine sploh niso povezane s formalno izobrazbo, zato je tvoj komentar praktično offtopic.
To, da komentiraš, da kaj ti pa pomaga izobrazba, če nič drugega ne znaš, je v bistvu šolski primer kislega grozdja.
V resnici ti to, da končujem faks, prav nič ne pove o mojem znanju kuhe in tvoja pripomba, da naj ne mislim, da vse znam, če sem faks naredila, je nesmiselna. Kajti tudi to, da nekdo faksa nima, ne pomeni, da karkoli drugega zna.
Buc buc buc.
In moj komentar je popolnoma na mestu, ker vse ostale "prostočasne" veščine sploh niso povezane s formalno izobrazbo, zato je tvoj komentar praktično offtopic.
To, da komentiraš, da kaj ti pa pomaga izobrazba, če nič drugega ne znaš, je v bistvu šolski primer kislega grozdja.
V resnici ti to, da končujem faks, prav nič ne pove o mojem znanju kuhe in tvoja pripomba, da naj ne mislim, da vse znam, če sem faks naredila, je nesmiselna. Kajti tudi to, da nekdo faksa nima, ne pomeni, da karkoli drugega zna.
Buc buc buc.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov