Stopnja izobrazbe, poklic in razmerje v plači
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 223 prispevkov
• Stran 3 od 15
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15
Naslednja
- panterica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
- Kraj: Tam nekje
barbie_girl_85 napisal/-a:Kje pa piše, da so iz sebe kaj naredili tisti, ki so končali faks? Oziroma da delavec na petrolu ni nič naredil iz sebe in da je zavozil življenje (da, tudi ta faza je bila že uporabljena)?
Moja mama je naredila nekaj iz sebe, kljub temu, da nima univerzitetne izobrazbe.... In če bi moj oče rekle, da je zarad lenobe in tega, ker ni končala študija, ne more spoštovati, bi bil on tisti, ki si po mojem mnenju ne bi zaslužil spoštovanja.
Tuje odločitve je pač treba spoštovati, tudi če tebi niso po godu. In izobrazba je samo en segment celovitosti človeka, ne naredi ga superiornega nad ostalimi.
Se strinjam. In to zelo.
In kje piše, da ne more nekdo bolje in z večjo mero ljubezni delati na Petrolu kot pa npr. zdraviti ljudi. Mogoče ga to delo osrečuje, deli nasmehe strankam,... Medtem ko neki zdravnik samo godrnja nad pacienti, čaka na plačo, stranke mu pa umirajo. Primera sta zgolj naključna, a ne redka.
Poznam nemalo ljudi, ki imajo OŠ, delajo v proizvodnji, zgradijo hišo, imajo lepo vzgojene otroke, skrbijo za lepo urejen vrt, okolico hiše,... vse tipi topi in na drugi strani ljudi s faksom, ki niso ustvarili nič, le zavozili svoje življenje in zapili svojo dobro plačo.
Podpiram tiste, ki se trudijo, so ustvarjalni, preudarni,... potem mi pa ni važno ali je to čistilka ali direktor.
Sama pa ne želim privatnika, ki mu je edini cilj v življenju imeti boljši avto od soseda, da bo zgledalo kako podjetje fino lavfa pa čeprav ima vse na kredit.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
panterica napisal/-a: Medtem ko neki zdravnik samo godrnja nad pacienti, čaka na plačo, stranke mu pa umirajo. Primera sta zgolj naključna, a ne redka..
Tak pa ne bo ravno dolgo zdravnik, ali pač?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
orhideja1 napisal/-a:purple_rain napisal/-a:Ampak kaj pa če nekatere ravno to osrečuje? Ja, se strinjam, škoda, če je to nekomu glavni vir zadovoljstva, ampak nikoli ne veš..ana27 napisal/-a: Če boste nekoga izbrale zaradi teh lastnosti [izobrazba, plača] ne boste nikoli srečne v življenju.
Mogoče jih kratkoročno, a slej, ko prej bodo ugotovile, da jih ne več. Ker če jih to osrečuje jim priporočam dobit enega starega ata z dobro penzijo.
pa sej se ne gre samo za plačo. res ne vem kaj naj se s svojim vrstnikom, ki ima narejeno osnovno šolo, pogovarjam (pustimo zdaj ultra inteligentne/razgledane izjeme, pa še tu bi se mi zamalo zdelo, da je nekdo s takimi predispozicijami ostal pri OŠ izobrazbi).
pa nimam nekih večjih predsodkov do ljudi z nižjo izobrazbo, ampak se je pač velikokrat izkazalo, da izobrazba le ima neko težo v dojemanju sveta okoli nas.
drugače pa: oba moja dva mata 7. stopnjo izobrazbe. oba sta prelena, da bi spacala še magistrsko skupaj.
js sm prelena, da bi spacala diplomo skupaj (ne bolonjske, navadno
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
panterica napisal/-a:Podpiram tiste, ki se trudijo, so ustvarjalni, preudarni,... potem mi pa ni važno ali je to čistilka ali direktor.
Ironija je,da take lastnosti, ki jih kle naštevaš, najdeš največkrat lih v visoko izobraženih, zelo malokrat pa v ljudeh z zelo nizko izobrazbo. Pa pustimo zdej na miru izjeme, ki se jih tko rado povdarja.
-
LeillaLee - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 8. 2009
jullia_ napisal/-a:Že to, da ene izobrazbo dojemate zgolj kot vir dohodka, govori zase.
Se strinjam... izobrazba je nekaj o čemer naj bi nekaj vedel...plača je pa odraz tvoje iznajdlivosti, poznanstev in sploh nima veze s tem kolk si ti izobražen o nečem:) Samo poglejte vrh Slovenske vlade...sami izobraženci in potem vodi eno ministersvo o kjerem nima pojma.
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
*mala* napisal/-a:panterica napisal/-a: Medtem ko neki zdravnik samo godrnja nad pacienti, čaka na plačo, stranke mu pa umirajo. Primera sta zgolj naključna, a ne redka..
Tak pa ne bo ravno dolgo zdravnik, ali pač?
U našemu jih je že kar nekaj umrlo.
Drugače pa kaj pomaga eni punci faks, če še štrudlja ne zna speči, ali pa fant ene deske odžagat.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:12, skupaj popravljeno 1 krat.
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
LEEL00 napisal/-a:Omg ja gres pac v restavracijo al pa nabavis nekoga da ti strudlje dela.
In tebi je štrudelj iz restavracije enako dober in zdrav kot domač? Kdo ga bo pa sploh delal, če je delo v pakarni necenjeno, ker ne zahteva faksa? Če bomo vsi imeli faks, bo poklic propadel.
In kaj mi bo žena, ali tebi mož, ki bo cele dneve službeno odsoten?
Oprosti ampak punce s tvojim razmišljanjem pa ne bi imel.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:11, skupaj popravljeno 1 krat.
-
LEEL00 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2010
Jaz samo pravim da ta izjava je krneki:
Ker ce imas faks in zadosti kesa (sledi iz tega kar je napisala sirova) pac ne rabis strudljev pect. Nisem rekla da ni lepo da jih znas nardit ali da je delo v pekarni necenjeno. Samo ta tvoja izjava nima smisla.
In strudlja ne maram tako da sta mi domac in uni iz restavracije enako slaba, ce te ze zanima.
In zakaj bi bil moj moz/fant stalno sluzbeno odsoten?
Lol ja hvala enako.
Drugače pa kaj pomaga eni punci faks, če še štrudlja ne zna speči, ali pa fant ene deske odžagat.
Ker ce imas faks in zadosti kesa (sledi iz tega kar je napisala sirova) pac ne rabis strudljev pect. Nisem rekla da ni lepo da jih znas nardit ali da je delo v pekarni necenjeno. Samo ta tvoja izjava nima smisla.
In strudlja ne maram tako da sta mi domac in uni iz restavracije enako slaba, ce te ze zanima.
In zakaj bi bil moj moz/fant stalno sluzbeno odsoten?
Oprosti ampak punce s tvojim razmišljanjem pa ne bi imel.
Lol ja hvala enako.
There was a point to this story, but it has temporarily escaped the chronicler's mind.
Prvi neprebran prispevek • 223 prispevkov
• Stran 3 od 15
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]