Stopnja izobrazbe, poklic in razmerje v plači
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz bom tud.jullia_ napisal/-a:A lahko še jaz malo tu štalo delam?
(se strinjam z ostalim, da so mal dolgočasne teme, kjer se samo našteva kej - čeprav, ja, občasno sodelujem v le-teh, ko nimam druzga za počet)
Ampak: dobro, tale tema je temu namenjena, ampak ko sem pa jz enkrat nekje omenila (lol, bla je tema o "nespodobnem"(prdenje/riganje) vedenju pred partnerjem), da je moj fotr dobro situiran (plača & izobrazba) gospod (ki se doma vseeno sproščeno obnaša), sem bla pa napadena kaj se važim s tem.. *cough*kaj je pa zdej ta tema?*cough*
On topic: starša imata enako izobrazbo (7.st., dipl. ekon.), razlike pa v plači, ehm, 2k €, pomoje. Oče daje za večje stroške gospodinjstva (dopust, hišna popravila), oba za hrano, mami pa več za hčerki. Rada se mata že več kot 30 let, če je to pomemben podatek.
Sebe pa nimam s kom za primerjat, rabim najprej "kandidata".
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
V gl., mami ima V. stopnjo in je administratorka, foter pa ima VII. stopnjo in dela na železnicah (tovorni promet itd).Razlika med plačama je trikratna, seveda v prid očeta.
In ja, pikanje glede plače je vedno tu, posebej zato, ker foter vedno jamra kako gre njemu težko-z mačeho imata zraven še s.p., tako da tega sploh nisem štela...tam spet zasluži kar nekaj denarja,zraven pa še igra v ansamblu čez vikende.In ja, nikoooli nima denarja (kao.Seveda denar ni vpr, ko se gre za zadnjo hčerko, samo za mene in sestro ga nima.Mislim, a je normalno, da ima otrok pri osmih tel, rač, svoje nadstropje in dizajnerske cunje?), jaz pa se bodem še za osnovno preživnino.
In ja, pikanje glede plače je vedno tu, posebej zato, ker foter vedno jamra kako gre njemu težko-z mačeho imata zraven še s.p., tako da tega sploh nisem štela...tam spet zasluži kar nekaj denarja,zraven pa še igra v ansamblu čez vikende.In ja, nikoooli nima denarja (kao.Seveda denar ni vpr, ko se gre za zadnjo hčerko, samo za mene in sestro ga nima.Mislim, a je normalno, da ima otrok pri osmih tel, rač, svoje nadstropje in dizajnerske cunje?), jaz pa se bodem še za osnovno preživnino.
The world is as you are.
- zala123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 11. 2007
- Kraj: Kranj
mami: 2. stopnjo
ati: 6. stopnjo
jaz: 7. stopnjo
fant: 4. stopnjo
Pri izbiri partnerja nimam nobenih predsodkov ali pogojev glede izobrazbe, plače in podobnega. Bolj so mi pomembni drugi cilji, navade, lastnosti in značaj partnerja.
ati: 6. stopnjo
jaz: 7. stopnjo
fant: 4. stopnjo
Pri izbiri partnerja nimam nobenih predsodkov ali pogojev glede izobrazbe, plače in podobnega. Bolj so mi pomembni drugi cilji, navade, lastnosti in značaj partnerja.
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
Primerjave o meni in fantu ne morem napisat, ker sem samska.
Drugače pa mi ni izobrazba noben pogoj pri fantu. Ravno tako ne plača. Če boste nekoga izbrale zaradi teh lastnosti ne boste nikoli srečne v življenju. Zame je važno, da imam jaz tisti izobrazbo, ki jo želim in takšno službo, ki jo z veseljem opravljam. Jaz se učim zase in služim denar zase. Drugi se učijo in služijo denar zase in ne zaradi mene.
Običajno so mi ljudje, ki so malo manj izobraženi skoraj bolj prijetni, prijateljski, preprosti, dobri,... od tistih zelo izobraženih. Tudi plača velikokrat z izobrazbo ni pogojena. Imamo zelo izobražene, ki zaslužijo za preživetje in precej tistih brez šole z bajno vsoto denarja. Seveda je več šans za dobro službo, če imaš šolo. S tem pogojena naj bi bila tudi plača, a velikokrat ni tako. Najbolje so danes plačani poklici, ki jih najbolj primankuje, zanje pa se ne zahteva več od poklicne izobrazbe. Seveda so izzvzeti zdravniki.
Ko imam enkrat dovolj denarja za preživetje, mi čas pomeni več od denarja.
In še primer imam sošolko, ki je natakarica in več zasluži od druge sošolke, ki je profesorica. Potem pa naj še kdo reče kakšne plače imajo učitelji.
Drugače pa mi ni izobrazba noben pogoj pri fantu. Ravno tako ne plača. Če boste nekoga izbrale zaradi teh lastnosti ne boste nikoli srečne v življenju. Zame je važno, da imam jaz tisti izobrazbo, ki jo želim in takšno službo, ki jo z veseljem opravljam. Jaz se učim zase in služim denar zase. Drugi se učijo in služijo denar zase in ne zaradi mene.
Običajno so mi ljudje, ki so malo manj izobraženi skoraj bolj prijetni, prijateljski, preprosti, dobri,... od tistih zelo izobraženih. Tudi plača velikokrat z izobrazbo ni pogojena. Imamo zelo izobražene, ki zaslužijo za preživetje in precej tistih brez šole z bajno vsoto denarja. Seveda je več šans za dobro službo, če imaš šolo. S tem pogojena naj bi bila tudi plača, a velikokrat ni tako. Najbolje so danes plačani poklici, ki jih najbolj primankuje, zanje pa se ne zahteva več od poklicne izobrazbe. Seveda so izzvzeti zdravniki.
Ko imam enkrat dovolj denarja za preživetje, mi čas pomeni več od denarja.
In še primer imam sošolko, ki je natakarica in več zasluži od druge sošolke, ki je profesorica. Potem pa naj še kdo reče kakšne plače imajo učitelji.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Ampak kaj pa če nekatere ravno to osrečuje? Ja, se strinjam, škoda, če je to nekomu glavni vir zadovoljstva, ampak nikoli ne veš..ana27 napisal/-a: Če boste nekoga izbrale zaradi teh lastnosti [izobrazba, plača] ne boste nikoli srečne v življenju.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Meni je enkrat en tip rekel, da bo popolnoma zadovoljen, če bo celo življenje ostal na svojem sedanjem (takrat študentskem) delovnem mestu - za šalterjem na Petrolu.
Oprostite, ampak mene je to totalno odbilo od človeka. Da pri 21ih ne premoreš dovolj ambicij in energije, da bi iz sebe kaj naredil in vendar spacal skupaj izpite na faksu (pa je imel vse možnosti, preden začnete ugibat o kakšni težki socialni situaciji in podobno) in se raje odločiš za linijo najmanjšega odpora, jaz take lenobe ne morem spoštovat, še manj pa potem celo življenje gledat.
Oprostite, ampak mene je to totalno odbilo od človeka. Da pri 21ih ne premoreš dovolj ambicij in energije, da bi iz sebe kaj naredil in vendar spacal skupaj izpite na faksu (pa je imel vse možnosti, preden začnete ugibat o kakšni težki socialni situaciji in podobno) in se raje odločiš za linijo najmanjšega odpora, jaz take lenobe ne morem spoštovat, še manj pa potem celo življenje gledat.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Kje pa piše, da so iz sebe kaj naredili tisti, ki so končali faks? Oziroma da delavec na petrolu ni nič naredil iz sebe in da je zavozil življenje (da, tudi ta faza je bila že uporabljena)?
Moja mama je naredila nekaj iz sebe, kljub temu, da nima univerzitetne izobrazbe.... In če bi moj oče rekle, da je zarad lenobe in tega, ker ni končala študija, ne more spoštovati, bi bil on tisti, ki si po mojem mnenju ne bi zaslužil spoštovanja.
Tuje odločitve je pač treba spoštovati, tudi če tebi niso po godu. In izobrazba je samo en segment celovitosti človeka, ne naredi ga superiornega nad ostalimi.
Moja mama je naredila nekaj iz sebe, kljub temu, da nima univerzitetne izobrazbe.... In če bi moj oče rekle, da je zarad lenobe in tega, ker ni končala študija, ne more spoštovati, bi bil on tisti, ki si po mojem mnenju ne bi zaslužil spoštovanja.
Tuje odločitve je pač treba spoštovati, tudi če tebi niso po godu. In izobrazba je samo en segment celovitosti človeka, ne naredi ga superiornega nad ostalimi.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Ne, jaz ne morem spoštovat tega, da se nekdo iz čiste lenobe odloči, da bo raje 8 ur na dan stal za šalterjem, kot da bi naredil izpite in končal faks, ki ga sicer zanima, dokler se mu ni treba kaj preveč matrat.
Saj vidim, da vam gre tukaj v nos to, da gre ravno za faks. Lahko bi se usmeril tudi v gostinstvo, naredil izpit za barmana, stremel k temu, da bo imel nekoč svoj lokal, šel na lesno in odprl svojo mizarsko delavnico,... karkoli pač, kar predstavlja nekakšen izziv.
Saj vidim, da vam gre tukaj v nos to, da gre ravno za faks. Lahko bi se usmeril tudi v gostinstvo, naredil izpit za barmana, stremel k temu, da bo imel nekoč svoj lokal, šel na lesno in odprl svojo mizarsko delavnico,... karkoli pač, kar predstavlja nekakšen izziv.
-
LeillaLee - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 8. 2009
Jaz tudi ne podpiram lenobe, veliko kolegov tolko starih kot sem jaz dela za 700€ in ma narejeno 3 letno sredno ali 4 letno sredno...glaven jim je tisti vir zaslužka ob koncu meseca, da ga lahko žurajo...iz sebe pa ne naredijo nič.
Jaz sem ful zagovornik tega, da dokler lahko študiraš oz se izobražuješ po dokaj ugodnih cenah izkoristi, ker kmalu bo tako, da bodo lahko izobraževanje plačevali samo najbogatejši- med katerimi žal nisem in se zdej trudim iz sebe nekaj naredit, da bom enkrat počela to kar si želim.
Vsekakor pa ne zdržim s človekom, ki ima narejeno srednjo šolo in dela, ker se enostavno nimava o čem pogovarjat- mi ni zanimiv. Meni so zanimivi izobraženi ljudje od katerih se še sama lahko kej naučim...drugače pa z veseljem pomagam tistim, ki jim lahko dam delček svojega znanja.
Sej mogoče se to sliši vse skupaj vzvišano, sam enostavno povem tko kot je:) pa lep pozdrav
Jaz sem ful zagovornik tega, da dokler lahko študiraš oz se izobražuješ po dokaj ugodnih cenah izkoristi, ker kmalu bo tako, da bodo lahko izobraževanje plačevali samo najbogatejši- med katerimi žal nisem in se zdej trudim iz sebe nekaj naredit, da bom enkrat počela to kar si želim.
Vsekakor pa ne zdržim s človekom, ki ima narejeno srednjo šolo in dela, ker se enostavno nimava o čem pogovarjat- mi ni zanimiv. Meni so zanimivi izobraženi ljudje od katerih se še sama lahko kej naučim...drugače pa z veseljem pomagam tistim, ki jim lahko dam delček svojega znanja.
Sej mogoče se to sliši vse skupaj vzvišano, sam enostavno povem tko kot je:) pa lep pozdrav
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
purple_rain napisal/-a:Ampak kaj pa če nekatere ravno to osrečuje? Ja, se strinjam, škoda, če je to nekomu glavni vir zadovoljstva, ampak nikoli ne veš..ana27 napisal/-a: Če boste nekoga izbrale zaradi teh lastnosti [izobrazba, plača] ne boste nikoli srečne v življenju.
Mogoče jih kratkoročno, a slej, ko prej bodo ugotovile, da jih ne več. Ker če jih to osrečuje jim priporočam dobit enega starega ata z dobro penzijo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]