Stopnja izobrazbe, poklic in razmerje v plači
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
to bo pa še zanimivo.... Go purple!!!
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^ne vem, če si res upam
modrobela, a je to bilo vprašanje? (ja, tolk pikolovksa sem, če je treba; pri nekaterih se nikoli ne ve kaj hočejo povedat..)
Sicer pa: kako bi pa lahko bila bolj natančna? Mislim, da sem že tko dost konkretne stvari omenila.
modrobela, a je to bilo vprašanje? (ja, tolk pikolovksa sem, če je treba; pri nekaterih se nikoli ne ve kaj hočejo povedat..)
Sicer pa: kako bi pa lahko bila bolj natančna? Mislim, da sem že tko dost konkretne stvari omenila.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^bova, ne skrbi.
Medtem pa lahko tudi ti men kej odgovoriš.
Medtem pa lahko tudi ti men kej odgovoriš.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
^^ A sem napisala, da je važno samo to, da si morava biti všeč. Napisala sem, da mi kot ptrvo mora bit všeč, da me sploh začne zanimat, mora bit simpatičen. Nikjer nisem napisala, da se morava poročit in imeti otroke. Nikjer nisem pisala od kmetije. Je pa res, da na kmetiji imaš vsaj hrano. No midva pač ne živiva na kmetiji, zato jo ne podtikaj. Fant zasluži precej več od mene, ampak tudi, če bi zaslužil manj me ne bi motilo. Važno je, da imava oba dovolj, če bi pa eden mogel drugega financirat bi pa nastal problem.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Jao, kake mate ene ...
V glavnem, sem že drugič v vezi z moškim, ki ima končano poklicno srednjo šolo in nikoli, v nobenem momentu obeh zvez (prva 9 let, drugi teče 5. leto) ta dejavnik ni vplival na kakovost najinega razmerja.
Aja, jaz imam en nedokončan faks (naredila vse 4 letnike), zdej delam drugega ob delu, tako da izobrževala sem se res dost
Moja starša imata OŠ in srednjo tehnično izobrazbo, pa sta srečna skupaj že prek 30 let.
Ne vem, ali sem imela srečo, da sta (bila) oba moja partnerja splošno zelo razgledana, okvirno seznanjena s tekočim dogajanjem, situacijami po svetu, saj konec koncev informacije so nam danes dostope tako rekoč na vsakem koraku in sploh moj trenutni partner je zelo dovzeten za vse nove informacije, jaz mu včasih lahko postrežem s kako bolj teoretično podlago , on pa vse povezuje bolj s praktično platjo in tud razume, karkoli mu želim povedat, komot se pogovarjava o vsem, ker tudi če se zgodi, da je eden ali drugi od naju na kakem področju bolj bos, si dovoliva medsebojno širjenje obzorij in vedno nove informacije ter stališča.
V najinem načinu življenja razlika v izobrazbi ni pomembna, oba imava dokaj podobni odgovorni službi in tudi plači sta zelo primerljivi.
In še to ja, a nekatere mislite, da višja izobrazba po defaultu prinese tud večjo plačo?? Ponekod lahko, ni pa nujno in ne povsod.
V našem oddelku v službi imajo nekateri 5., drugi 7. stopnjo, plačo pa vsi enako - določeno glede na sistemizacijo delovnega mesta in tako je kar pogoto v gospodarstvu. Pogosto se izkaže, da se nižjeizobraženi bolje odrežejo pri svojem delu in ne obratno. To se potem pri nas všteje v variabilni del plače, kjer lahko nekdo s 5. stopnjo gladko šiša nekoga s 7.
Za mojega fanta lahko defiitivno rečem, da obvlada ogromno stvari, se spozna na vsa mogoča področja, do česar pa res ni prišel po formalni poti, ampak samoiniciativno, s črpanjem informacij od vsepovsod, preko dolgoletnih izkušenj pri svojem delu, stiku z drugimi ljudmi itd..
Nikol mi tud ni padlo na pamet, da bi ga poskušala prepričat, naj se odloči za nadaljnje izobraževanje, medtem ko on mene vedno spodbuja pri študiju.
Velikokrat celo debatirava o določeni snovi, ki jo jaz predelujem za kak izpit ali ga vprašam za pomoč pri kakšni temi za seminarsko nalogo oz. sprožim kako konstruktivno debato...
Obema nama je všeč podoben način življenja, tudi osebnostno se zelo ujemava in to, kakšna je moja in njegova formalna izobrazba, nima pri tem čist nobene teže...
V glavnem, sem že drugič v vezi z moškim, ki ima končano poklicno srednjo šolo in nikoli, v nobenem momentu obeh zvez (prva 9 let, drugi teče 5. leto) ta dejavnik ni vplival na kakovost najinega razmerja.
Aja, jaz imam en nedokončan faks (naredila vse 4 letnike), zdej delam drugega ob delu, tako da izobrževala sem se res dost
Moja starša imata OŠ in srednjo tehnično izobrazbo, pa sta srečna skupaj že prek 30 let.
Ne vem, ali sem imela srečo, da sta (bila) oba moja partnerja splošno zelo razgledana, okvirno seznanjena s tekočim dogajanjem, situacijami po svetu, saj konec koncev informacije so nam danes dostope tako rekoč na vsakem koraku in sploh moj trenutni partner je zelo dovzeten za vse nove informacije, jaz mu včasih lahko postrežem s kako bolj teoretično podlago , on pa vse povezuje bolj s praktično platjo in tud razume, karkoli mu želim povedat, komot se pogovarjava o vsem, ker tudi če se zgodi, da je eden ali drugi od naju na kakem področju bolj bos, si dovoliva medsebojno širjenje obzorij in vedno nove informacije ter stališča.
V najinem načinu življenja razlika v izobrazbi ni pomembna, oba imava dokaj podobni odgovorni službi in tudi plači sta zelo primerljivi.
In še to ja, a nekatere mislite, da višja izobrazba po defaultu prinese tud večjo plačo?? Ponekod lahko, ni pa nujno in ne povsod.
V našem oddelku v službi imajo nekateri 5., drugi 7. stopnjo, plačo pa vsi enako - določeno glede na sistemizacijo delovnega mesta in tako je kar pogoto v gospodarstvu. Pogosto se izkaže, da se nižjeizobraženi bolje odrežejo pri svojem delu in ne obratno. To se potem pri nas všteje v variabilni del plače, kjer lahko nekdo s 5. stopnjo gladko šiša nekoga s 7.
Za mojega fanta lahko defiitivno rečem, da obvlada ogromno stvari, se spozna na vsa mogoča področja, do česar pa res ni prišel po formalni poti, ampak samoiniciativno, s črpanjem informacij od vsepovsod, preko dolgoletnih izkušenj pri svojem delu, stiku z drugimi ljudmi itd..
Nikol mi tud ni padlo na pamet, da bi ga poskušala prepričat, naj se odloči za nadaljnje izobraževanje, medtem ko on mene vedno spodbuja pri študiju.
Velikokrat celo debatirava o določeni snovi, ki jo jaz predelujem za kak izpit ali ga vprašam za pomoč pri kakšni temi za seminarsko nalogo oz. sprožim kako konstruktivno debato...
Obema nama je všeč podoben način življenja, tudi osebnostno se zelo ujemava in to, kakšna je moja in njegova formalna izobrazba, nima pri tem čist nobene teže...
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
^^ Tudi v podjetju katerem jaz delam je tako, da ima lahko nekdo s V. stopnjo bistveno višjo plačo kot nekdo s VII. na enakem delovnem mestu. Pri nas precej veljajo delovne izkušnje, največ kaj doprineseš podjetju, oziroma količina in kakovost dela, ki ga opraviš. Na izobrazbo pa ne dobimo dodatka.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Kraj: LJ
Dej povej se kej samoumevnega.matjazd napisal/-a:^^ Tudi v podjetju katerem jaz delam je tako, da ima lahko nekdo s V. stopnjo bistveno višjo plačo kot nekdo s VII. na enakem delovnem mestu.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
Ce mislis, da je to glavni problem, potem se ti sanja ne, kaj je problem.Mimi_M napisal/-a:
Ne vem, ali sem imela srečo, da sta (bila) oba moja partnerja splošno zelo razgledana, okvirno seznanjena s tekočim dogajanjem, situacijami po svetu,
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
Mahagonij napisal/-a:Dej povej se kej samoumevnega.matjazd napisal/-a:^^ Tudi v podjetju katerem jaz delam je tako, da ima lahko nekdo s V. stopnjo bistveno višjo plačo kot nekdo s VII. na enakem delovnem mestu.
Daj povej ti to tistim, ki mislijo kako zelo je pomembna izobrazba!
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
Uff, ja to bo to. Materialistka sem. Kakorkoli že, je bilo že 100x povedano in bo še 101x, da smo si ljudje pač različni. Če ženske (ali pa moškega) ne moti, da ima partner opazno manjšo plačo (tukaj mislim na razlike kot so 500 € in 1400 €) naj srečno živita do konca svojih dni, če jima bo uspevalo (finančno že, zaradi višjega prispevka seveda, vprašanje ki se mi poraja pa je druge narave - psihološko). Jebiga, v takem duhu sem bila tudi vzgojena, pa če je to za nekoga narobe - tudi prav. Ko sem začela sama razmišljati s svojo glavo, pa sem ugotovila, da ne razmišljam nič kaj drugače kot starši. Denar mi ni pomemben do tolikšne mere, da bi (samo) to držalo zvezo nad gladino, se mi pa zdi velik faktor ko začneš z nekom načrtovati skupno prihodnost.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
- 1sneguljčica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
Meni sta pa fantova plača in izobrazba še najmanj pomembni. Nujno pa ne sme kadit, piti alkohola do te mere, da je pijan, bit mora urejen, pospraviti za sabo in znati vsaj malo kuhati.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
Nisi dojela. Nisem rekel, da imas ti problem s to tematiko, ampak da se ti ne sanja o kaksnem problemu govorijo ostale uporabnice.Mimi_M napisal/-a:Mahagonij, v zvezi s to tematiko jaz nimam nobenega problema
V nasprotju z večino tukaj, očitno.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov