Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- maligizmo
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 4. 2007
- Kraj: Domžale
hvala za informacije, danes sem šla na obisk h gospe, ki to ureja, in sem izvedela, da moram septembra vlogi priložit prošnjo za zamenjavo študijskega programa, kar je menda bolj kot ne samo formalnost. in to je to. in ja, da jo dobim v drugem letniku nazaj. žiga zois je moj heroj
- spelci
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 11. 2004
- Kraj: tu pa tam
Kika napisal/-a:ja, samo pazi na povprečje! ker če ne nardiš s 7 ali 8 (kukr je pač zahtevano v tvoji pogodbi), potem ti jo vzamejo, ker ti ne more 2x zaporedoma mirovat!
mene pa neki zanima za zoisovo štipendijo: povprečje je treba imet 7 ane in kaj se zgodi, če ga nimaš letnik pa vseeno nardiš?
Lp Špelči
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
spelci napisal/-a:mene pa neki zanima za zoisovo štipendijo: povprečje je treba imet 7 ane in kaj se zgodi, če ga nimaš letnik pa vseeno nardiš?
naslednje leto ti miruje- torej jo za en letnik ne dobiš. morš pa pol nasledn letnik pazit, da izpolniš pogoje, ker ti jo drugače vzamejo (2 leti zapored ti ne more mirovat).
Pa še moje vprašanje: je kera dobila že obrazce? sm čist pozabla, kdaj ponavad pridejo, pa jo dobivam že 6 let
- maligizmo
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 4. 2007
- Kraj: Domžale
Kika napisal/-a:spelci napisal/-a:
Pa še moje vprašanje: je kera dobila že obrazce? sm čist pozabla, kdaj ponavad pridejo, pa jo dobivam že 6 let
a ne pridejo konec junija/začetek julija? vsaj zdi se mi, da jih pred poletjem ni bilo.
- estrella19
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 5. 2006
- Kraj: Novo mesto
imam eno vprašanje glede zoisove štipendije. sem prvi letnik faxa. gledala sem tabelo za izračun štipendije (http://www.ess.gov.si/slo/dejavnost/Sti ... zracun.htm) , kjer so napisani dodatki za uspeh po prvem letniku - študenti. če prav razumem, padem v enega izmed razredov glede na moje povprečje v prvem letniku, ostala leta pa ni pomembno, kakšno je moje povprečje (samo, da je nad 7,0) in dobivam samo še dodatke za zvišanje na letnik? upam, da razumete, kaj hočem vprašat...torej je nekak najboljš, če recimo zdaj padem v najvišji razred, ker drugo leto itak ne bom mogla ničesar izboljševat, dobila bom le dodatek na letnik? in pa recimo, če je nekdo po prvem letniku v najnižjem razredu (7,7-8,0), bo dobil 7% štipendije gor, vsa ostala leta naprej pa ne glede na povprečje samo še dodatek za letnik?
mislim, da je podoben sistem v srednji šoli..sicer ne morem sklepat iz tega nič, ker sem bila vsa leta prav dobra in nisem dobivala drugih dodatkov kot samo dodatke za letnik.
hvala za odgovor..
mislim, da je podoben sistem v srednji šoli..sicer ne morem sklepat iz tega nič, ker sem bila vsa leta prav dobra in nisem dobivala drugih dodatkov kot samo dodatke za letnik.
hvala za odgovor..
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Moj fant je drugi letnik faxa...in je rekel, da bi šel pač šeenkrat v drugi letnik...ali izgubi štipendijo?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
Eno leto mu miruje, ne vem pa kakšni so pogoji, da bi jo pol v tretjem letniku lahko spet imel.Tigi napisal/-a:Moj fant je drugi letnik faxa...in je rekel, da bi šel pač šeenkrat v drugi letnik...ali izgubi štipendijo?
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
estrella19: Povprečje se ti računa po vsakem letniku posebej, razen v prvem, zato piše po prvem letniku. Torej, če imaš letos povprečje 7,2 dobiš samo dodatek za letnik, če imaš drugo leto 7,8 pa dobiš dodatek za letnik in dodatek za uspeh.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
- estrella19
- Sramežljivka
Maychy napisal/-a:estrella19: Povprečje se ti računa po vsakem letniku posebej, razen v prvem, zato piše po prvem letniku. Torej, če imaš letos povprečje 7,2 dobiš samo dodatek za letnik, če imaš drugo leto 7,8 pa dobiš dodatek za letnik in dodatek za uspeh.
kaj res?? se prav da nima veze, kakšno povprečje mam v prvem letniku, ker bom dobila samo dodatek za uspeh, v druge, tretje, itd. se mi pa povprečje upošteva? ker bedn sistem. zakaj ne bi že v prvem upošteval povprečja? pa tut v prvem letnik srednje šole sem, ker sm bla prav dobra, dobila dodatek za uspeh + dodatek za letnik...
torej, če mam zdej povprečje magar 9,5 mi to nč ne pomaga, ker bom dobila sm dodatek za letnik?
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Ne, tudi v prvem je važno povprečje. Samo prej ni važno... Za prvi letnik ne moreš dobit dodatka, ker se ti ne šteje npr. ocene iz 4. letnika SŠ. Povprečje iz 1. letnika pa se ti šteje za dodatek, ki ga boš dobivala v drugem.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
- estrella19
- Sramežljivka
aha, zdej pa razumem, zakaj piše po prvem letniku
hvala za razlago
hvala za razlago
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
štipendije za študij v tujini.
in sicer za podiplomca.kako in kaj je stem, kje dobim največ informacij, skratka vsaka malenkost je zaželjena.
in sicer za podiplomca.kako in kaj je stem, kje dobim največ informacij, skratka vsaka malenkost je zaželjena.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov