Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 09. Maj. 2007 22:35

maligizmo, mislim da to mora podrobneje pisati v pogodbi. In ja, potrebno jo je vračati, ampak mislim da samo za tisto leto, ki ga ne narediš.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Maj. 2007 22:36

a u srednji šoli lhko tud dobiš zoisovo (na novo)?..gdo te predlaga--->profesorji? kšne pogoje moraš izpolnjevat?
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 09. Maj. 2007 22:36

Pa še nekaj: ko si se prepisala si ponavljala letnik ali ne? Ker mislim, da je možno, da ti eno leto štipendija miruje.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
maligizmo
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 4. 2007
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a maligizmo » 09. Maj. 2007 22:37

FairyAngel, najlepša hvala... čeprav slabe novice. grem iskat pogodbo.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 09. Maj. 2007 22:38

MilkyWay napisal/-a:a u srednji šoli lhko tud dobiš zoisovo (na novo)?..gdo te predlaga--->profesorji? kšne pogoje moraš izpolnjevat?

Lahko jo, vendar baje veliko težje kot v osnovni šoli. Iz primerov, ki jih poznam, vem to, da moraš biti odličen in imeti zlato priznanje s katerega izmed priznanih tekmovanj. Velja tudi javno priznan dosežek.

Tole je z njihove strani:
Kdo je lahko predlagan za Zoisovo štipendijo?
Za dodelitev Zoisove štipendije za nadarjene so lahko predlagani vajenci in dijaki, študentje višjih strokovnih šol ter študentje visokošolskih zavodov, če:
* so dosegli učenci, vajenci in dijaki najmanj prav dober šolski uspeh, študenti pa najmanj povprečno oceno 8,0,
* izkazujejo intelektualno ali umetniško nadarjenost,
* so na področju svojega izobraževanja dosegli javno priznan uspeh ali izjemni dosežek v zadnjih dveh šolskih oziroma študijskih letih - vajenci, dijaki, študenti;
Izpolnjeni morajo biti vsi trije pogoji.
Zadnjič spremenil FairyAngel, dne 09. Maj. 2007 22:40, skupaj popravljeno 1 krat.
maligizmo
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maligizmo » 09. Maj. 2007 22:39

u, prehitela si me. nisem ponavljala, lani sem se vpisala v prvi letnik in ugotovila, da to ni to. tako da sem bila v prvem letniku samo enkrat. to kaj pomaga?
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Maj. 2007 22:42

FairyAngel hvala...a pole bi zadostovalo sam odličen uspeh in zlato priznanje? al bi rabla več zlatih priznanj?
in pole se to lhko sama predlagam?kako je s tem...
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 09. Maj. 2007 22:42

Moj fant je ponavljal prvi letnik in tisto leto, ko je ponavljal, mu je štipendija mirovala. Zdaj pa je v drugem letniku in jo spet normalno prejema dalje. Verjetno pa ti bodo najbolje znali pomagati na Zavodu za zaposlovanje - poišči tisto delavko/delavca, pri katerem/i urejaš vse zadeve glede štipendije.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 09. Maj. 2007 22:43

MilkyWay napisal/-a:FairyAngel hvala...a pole bi zadostovalo sam odličen uspeh in zlato priznanje? al bi rabla več zlatih priznanj?

Verjetno. Predlagati pa te mora šola (kolikor vem), zato je najbolje, da se tam pozanimaš pri kakšni socialni/svetovalni delavki ali razredniku.
maligizmo
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maligizmo » 09. Maj. 2007 22:45

berem pogodbo in ugotavljam, da nikjer ne piše nič o vračanju, razen če štipendist ne izpolnjuje obvezonsti... katere so te obveznosti, pa mi bo najverjetneje res znala povedati delavka na zavodu. hvala za vso pomoč, še enkrat.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 09. Maj. 2007 22:46

Tvoja obveznost je, da narediš letnik z določenim uspehom. Ti pa res predlagam, da stopiš na Zavod, ker ti bodo tam znali najbolje svetovati in pomagati.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Maj. 2007 22:47

FairyAngel napisal/-a:
MilkyWay napisal/-a:FairyAngel hvala...a pole bi zadostovalo sam odličen uspeh in zlato priznanje? al bi rabla več zlatih priznanj?

Verjetno. Predlagati pa te mora šola (kolikor vem), zato je najbolje, da se tam pozanimaš pri kakšni socialni/svetovalni delavki ali razredniku.

naša socialna je fuuuul nesposobna :wink: se bom mogla pri komu drugmu na naši šoli pozanimat... hvala res...drži punje da rata :wink:
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 09. Maj. 2007 22:51

Potem pa se le potrudi in najdi pravo osebo. :wink: Držim pesti!
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 10. Maj. 2007 21:43

maligizmo napisal/-a:brala sem prejšnje strani in me zanima samo tole: zoisovo je treba tut vračat? od kdaj? ker jaz sem se prepisala in tega letnika ne bom naredila, ker me en od profesorjev ne spusti samo zato, ker sem se prepisala. tako da je to zdajle zame krvavo potrebna informacija. najlepša hvala za odgovor!

Jz se latos isto prepisujem in tega letnika pač ne bom naredila. Ne bo mi treba vrnt štipendije, samo eno leto mi bo mirovala
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 11. Maj. 2007 11:11

maligizmo napisal/-a:brala sem prejšnje strani in me zanima samo tole: zoisovo je treba tut vračat? od kdaj? ker jaz sem se prepisala in tega letnika ne bom naredila, ker me en od profesorjev ne spusti samo zato, ker sem se prepisala. tako da je to zdajle zame krvavo potrebna informacija. najlepša hvala za odgovor!
zoisovo se vrača, če v treh letih ne dokončaš letnika, za katerega si jo že prejemal.- prvo leto ti miruje, naslednje ti jo vzamejo, če pa še potem ne narediš, jo moraš pa vračat (samo za nedokončan letnik) :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]