Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
spelci napisal/-a:sam eno vprašanje, ki me muči že kr neki časa....
sm izredna študentka in imam zoisovo štipendijo v pogodbi smo dobili,da mormo met povprečje 7, zdej je pa povsod po netu napisano da mormo met 8, ka zdej kk je prau???aja pa še to, za napredovanje v višji letnik nimam pogojev ali to pomeni da moram zarad štipendije imet opravljene vse izpite in povprečje al je vžno sm da mam povprečje doseženo pa mi npr. 1 izpit manka???
če katera ve odgovor naj mi prosim odgovori...
Lp špelči
Mors met pouprecje 7 in vse izpite, k jih rabs, da se lohk upiss u nasledn letnik. K ce se ne mors upisat, ponaulas ... tko, da se ti stipendija zamrzne za en let.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
komaj letos spomladi (poleti?) bi naj sprejeli zakon o štipendiranju. minimalni uspeh v sš pravdober in na faksu 8. poleg tega bi se naj na prehodu iz sš na fax šlo še 1x pisat, če si kao res zaslužiš štipendijo.
ampak ta zakon še ni sprejet in mogoče sploh ne bo.
če ponavljaš, ti štipendija zamrzne in se ti potem normalno nadaljuje. če fax prekineš pa jo itk moraš vračat.
(to mi je povedala svetovalna delavka, ko sem letos hodla pisat za zoisovo, tak da so preverjeni podatki).
če ponavljaš, ti štipendija zamrzne in se ti potem normalno nadaljuje. če fax prekineš pa jo itk moraš vračat.
(to mi je povedala svetovalna delavka, ko sem letos hodla pisat za zoisovo, tak da so preverjeni podatki).
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
gaby_ napisal/-a:komaj letos spomladi (poleti?) bi naj sprejeli zakon o štipendiranju. minimalni uspeh v sš pravdober in na faksu 8. poleg tega bi se naj na prehodu iz sš na fax šlo še 1x pisat, če si kao res zaslužiš štipendijo.
Damn, se bom mogla potrudit da ne bo moj dragi Zoisek kam odšel...
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
- spelci
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 11. 2004
- Kraj: tu pa tam
legally blonde napisal/-a:spelci napisal/-a:sam eno vprašanje, ki me muči že kr neki časa....
sm izredna študentka in imam zoisovo štipendijo v pogodbi smo dobili,da mormo met povprečje 7, zdej je pa povsod po netu napisano da mormo met 8, ka zdej kk je prau???aja pa še to, za napredovanje v višji letnik nimam pogojev ali to pomeni da moram zarad štipendije imet opravljene vse izpite in povprečje al je vžno sm da mam povprečje doseženo pa mi npr. 1 izpit manka???
Lp špelči
Mors met pouprecje 7 in vse izpite, k jih rabs, da se lohk upiss u nasledn letnik. K ce se ne mors upisat, ponaulas ... tko, da se ti stipendija zamrzne za en let.
ja sam lej js nimam pogojev za napredovanje, kr sem izredno...ne rabim met nobenga izpita za napredovanje v višji letnik...zato me zanima...
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
gemini napisal/-a:*SweetGirl* napisal/-a:spelci: Odvisno katera generacija si.. Če si 1986 in starejša (in imaš pogodbo od 1. letnik srednje torej si jo podpisala pred 2001) je dovolj, da imaš povprečje 7 ti mlajši pa mislim da morjo imet 8 oz v srednji šoli najmanj prav dober uspeh.. Mi smo bli še zadnja generacija, ki smo še po starih kriterijih na srečo Sej ne, da je problem imet nad 8, sam vseeno je fajn filing, ko veš, da četudi se ti zalomi ni panike
Drugače pa če ne napreduješ v višji letnik se ti zoisova avtomatsko zamrzne.. Napredovanje pa e določeno na vsakem faxu posebej
Ni res jst sm letnik 1987 in v pogodbi (podpisana letos) piše d rabimo povprečje 7.
Dejte ne sam nekih nepreverjenih info okol govort.
Pa brez zamere
Ni panike.. jaz se sam spomnim, da so nam tak rekli na tistem informativnem sestanku preden smo podpisali čist prvo pogodbo... In kolegica, ki je 1 leto mlajša mi je tudi rekla, da mora bit najmanj pravdobra in imet povprečje 8. Pač moja napaka
Spelci to še nisem slišala, da kr si izredno ne rabiš izpolnjevat pogojev za napredovanje... A pol lahko greš s tremi izpiti od 10ih npr. v drugi letnik?
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
- legally blonde
- Kofetarica
spelci napisal/-a:legally blonde napisal/-a:spelci napisal/-a:sam eno vprašanje, ki me muči že kr neki časa....
Lp špelči
ja sam lej js nimam pogojev za napredovanje, kr sem izredno...ne rabim met nobenga izpita za napredovanje v višji letnik...zato me zanima...
Ja a ce si izredno, gres lohk u nasledn letnik kr tko? Ne bi rekla sej pomoje tut ce se hocs u nasledn letnik izredno upisat mors izpolnjevt dolocene pogoje, a ni tko?
Pomoje najbols, da se najprej to pozanimas, pol pa se za zoisovo. Ker za 1 letnik jo lohk sam 1 let dobivas. Ce hods dvakrat u isti letnik (redno al izredno, to nima veze) jo dobivas sam prvo leto.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Pol se po moje smatra, da imaš pač vse pogoje narejene. Ker drugod se ti štejejo tudi samo izpiti, ki si jih opravil. Se pravi, da če nekaj ni pogoj in ne narediš ni panike. Je pa to samo moje mnenje in ne preverjena info. Pokliči na zavod in vprašaj, da boš vedela za sigurno.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
- legally blonde
- Kofetarica
Men se sam to zdi cudn, da nima nobenga pogoja za napredovanje u visji letnik. Pol lohk sam hods na predavanja pa ne nardis nobenga izpita, pa gres kr u visji letnik, ne vem no
- spelci
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 11. 2004
- Kraj: tu pa tam
legally blonde napisal/-a:Men se sam to zdi cudn, da nima nobenga pogoja za napredovanje u visji letnik. Pol lohk sam hods na predavanja pa ne nardis nobenga izpita, pa gres kr u visji letnik, ne vem no
točno tako...ni nobenih pogojev..ti lahk nardiš 2 izpita od npr.10 pa si avtomatsko v drugem letniku...sej kk bi pa blo če bi še tu ko mormo plačat imeli neke pogoje???ne gre skup..vem pa da npr.naekonomiji majo pogoje ampak dosti blažje kot redni...ne vem 5 od 10 izpitov redni pa 9 od 10...tk da je kr razlika če si izredno,maš neke "privilegije"
Lp Špelči
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
spelci napisal/-a:legally blonde napisal/-a:Men se sam to zdi cudn, da nima nobenga pogoja za napredovanje u visji letnik. Pol lohk sam hods na predavanja pa ne nardis nobenga izpita, pa gres kr u visji letnik, ne vem no
točno tako...ni nobenih pogojev..ti lahk nardiš 2 izpita od npr.10 pa si avtomatsko v drugem letniku...sej kk bi pa blo če bi še tu ko mormo plačat imeli neke pogoje???ne gre skup..vem pa da npr.naekonomiji majo pogoje ampak dosti blažje kot redni...ne vem 5 od 10 izpitov redni pa 9 od 10...tk da je kr razlika če si izredno,maš neke "privilegije"
Lp Špelči
Sej se nočem pametno delat, sam tak kot ti praviš, si v bistvu lahko dobesno "kupiš" napredovanje v višji letnik.. Ne vem no če je ravno tak, razen če se izobražuješ v kakem privat zavodu... Sej ti ne plačaš izrednega študija kr tak, kr ti pač je in zato, da imaš neke dodatne privilegije, ampak zato, ker ne izpolnjuješ pogojev, da se vpišeš redno..
Kr kdaj pa pol narediš vse te izpite?Enkrat jih menda morš?
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
- legally blonde
- Kofetarica
Ja sej to me ni blo jasn. Kaj mors pol use izpite na konc narest predn gres delat diplomo al kaj?
Ker tko k je *SweetGirl* rekla, ti placas izreden studij zato, ker nisi prsou na rednega, ne pa da si kr placas napredovanje. Kaj pa studiras pa kje?
Ker tko k je *SweetGirl* rekla, ti placas izreden studij zato, ker nisi prsou na rednega, ne pa da si kr placas napredovanje. Kaj pa studiras pa kje?
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Mene neki zanima - tiste ki mate zoisovo, kak je s štipendijo med študijem v času poletnih počitnic, a jo dobivamo? V SŠ smo jo dobivali celo poletje do septembra, sam ne vem pa kak je zdej, a je tud tak? In če jo dobivamo, a isto do septembra ... ?
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov