Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
amyZ napisal/-a:ka če grem jz zdej v prvi letnik faksa pol morm za štipendijo priložt potrdilo o šolanju iz tega faksa in ne iz sredne? nism čist prepričana o tem.
logično bi blo, da od faxa, ker vlagaš prošnjo za naslednje leto, ko boš hodila na fax in ne v srednjo šolo...
-
BuNNy_bLuE - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 11. 2004
Vermilion napisal/-a:amyZ napisal/-a:ka če grem jz zdej v prvi letnik faksa pol morm za štipendijo priložt potrdilo o šolanju iz tega faksa in ne iz sredne? nism čist prepričana o tem.
logično bi blo, da od faxa, ker vlagaš prošnjo za naslednje leto, ko boš hodila na fax in ne v srednjo šolo...
kokr jst vem, rabiš met dokaz o šolanju, ki si ga že opravil in ne o bodočem. se pravi: potrdilo o opravljenem 4.letniku
~*BoRn 2 Be WiLd*~
-
KiSsMyAsS - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 12. 2004
http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/Sti ... endije.htm
na tem naslovu se nahaja vse kar rabite vedet glede stipendiranja. Prilozit je treba potrdilo o vpisu - ce se vpisujete na fax - potrdilo ob vpisu, ce ne pa potrdilo, da ste vpisani v visji letnik sole. Pa vso sreco
na tem naslovu se nahaja vse kar rabite vedet glede stipendiranja. Prilozit je treba potrdilo o vpisu - ce se vpisujete na fax - potrdilo ob vpisu, ce ne pa potrdilo, da ste vpisani v visji letnik sole. Pa vso sreco
-
Anchi - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 7. 2004
- Kraj: Ljubljana
Vermilion napisal/-a:amyZ napisal/-a:ka če grem jz zdej v prvi letnik faksa pol morm za štipendijo priložt potrdilo o šolanju iz tega faksa in ne iz sredne? nism čist prepričana o tem.
Točno tako in to je še kako logično. AmyZ sej ti na listu, ki si ga dobila od zavoda piše, da moraš prinest potrdilo o šolanju za leto 2005/2006, kar pomeni, da ti morajo na faksu dat to potrdilo, ker oni potrdijo, da si vpisana. Gimnazija se te je znebila v trenutku, ko si opravila maturo in tam ti sigurno ne bodo izdali potrdila o šolanju za leto 2005/2006.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
- lastovka79
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2005
Štipendija in preživnina se 100% ne izključujeta. Res je, da ne moreš imeti rep. in Zois. štipendije naenkrat. Lahko pa imaš PREŽIVNINO IN ŠTIPENDIJO. Jaz sem imela oboje. Nobenih problemov ni bilo, ko sem bila na faksu. Enako velja za mojo sestro: dobiva in preživnino in štipendijo pa je stara 22.
Ena je imale Zoisovo, druga pa ima republiško pa nikjer niso komplicirali. Zakomplicira pa se seveda takrat, ko je preživnina velika.
Ena je imale Zoisovo, druga pa ima republiško pa nikjer niso komplicirali. Zakomplicira pa se seveda takrat, ko je preživnina velika.
- spelci
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 11. 2004
- Kraj: tu pa tam
lastovka79 napisal/-a:Jaz pa nimam nobenih vez in nič nisem prikrivala pa so mi z lahkoto odobrili republiško štipendijo. Potem pa so mi ponudili še Zoisovo. Sami od sebe so me povabili in povedali, da jo bom dobila. Brez vez. Spadam pa v veliko občino tako, da tisto o majhnih krajih nima veze.
Sicer pa so pogoji in višina za eno in drugo napisani na spletnih straneh zavoda.
Pa še to: jaz sem imela status Zoisovega štipendista, ampak sem dobivala republiško štipendijo, ker je bila višja.
pri meni je isto-dobivan republiško s statuson Zoisovega štipendista...
- spelci
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 11. 2004
- Kraj: tu pa tam
amyZ napisal/-a:ka če grem jz zdej v prvi letnik faksa pol morm za štipendijo priložt potrdilo o šolanju iz tega faksa in ne iz sredne? nism čist prepričana o tem.
logično da morš od faksa dat...js grem zdj v 4 letnik in moram dat potrilo,da sem vpisana v 4 letnik...
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
spelci napisal/-a:amyZ napisal/-a:ka če grem jz zdej v prvi letnik faksa pol morm za štipendijo priložt potrdilo o šolanju iz tega faksa in ne iz sredne? nism čist prepričana o tem.
logično da morš od faksa dat...js grem zdj v 4 letnik in moram dat potrilo,da sem vpisana v 4 letnik...
enako, pa sm mislna najprej da sm se mogoče že kej zmotla pa napačnga poslala k sm tuki brala
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
Dalila - Debatorica
- Na forumu od: 5. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
Oddat moraš potrdilo o šolanju, ki ga dobiš pravočasno, saj so vpisi pred rokom oddaje, pa spričevalo zadnjega končanega letnika, rabiš oboje. Če ti kaj manjka, poskrbi, da boš pravočasno oddala vlogo, ker ko imaš enkrat vlogo notri, jo lahko naknadno dopolnjuješ.
pa pa
-
Mašy - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 6. 2005
lastovka79 napisal/-a:Štipendija in preživnina se 100% ne izključujeta. Res je, da ne moreš imeti rep. in Zois. štipendije naenkrat. Lahko pa imaš PREŽIVNINO IN ŠTIPENDIJO. Jaz sem imela oboje. Nobenih problemov ni bilo, ko sem bila na faksu. Enako velja za mojo sestro: dobiva in preživnino in štipendijo pa je stara 22.
Ja kva, ne morm vrjet. U SLO pa res ni nobene pravice!!!
Moj primer: že od 7 leta z bratom živiva sama z mami, ki je samohranilka, poleg tega pa v celem življenju nisva od fotra dobila niti tolarja. In nisva upravičena do republiške, mislm halo
Pa še vedno ko dobimo dopis iz socialne, napišejo kao da dobiva nevem-kašno vsoto letno vsak posebi oid fotra. In pol mami vsakič sproti zgubla živce in jim tupi, da še nikol ni blo čist nobenga keša iz njegove strani, ampak pol pa na socialni rečejo, da ga mora tožit. No po tolkih letih ga pa lih nau več tožila, ker to itak nima haska, ker on keša uresnic niti zase nima. Tko da....začaran krog....over&over...never-ending..
Naš sistem je u kurcu, brez razumevanja, k kojni s šiltom
...ampak to me pa res razpizdi... k bi valda rabl keš, ampak ga ne dobimo.... jah pičke so
Be happy!!!
- lastovka79
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2005
Mašy,
žal je res tako kot pišeš. Za mlajše od 18 let poskrbi skrbniški sklad ali nekaj podobnega. Oni dajo neko preživnino in obenem tudi 'zagrabijo' očeta. Ko pa si več kot 18 pa moraš sama tožiti očeta.
Aja, štipendije tudi ne dobiš, če imam mami dovolj dohodkov.
Žal je tako, da se neodgovorni očetje z lahkoto izmaknejo, obenem pa najbolj nastradajo njihovi otroci,
žal je res tako kot pišeš. Za mlajše od 18 let poskrbi skrbniški sklad ali nekaj podobnega. Oni dajo neko preživnino in obenem tudi 'zagrabijo' očeta. Ko pa si več kot 18 pa moraš sama tožiti očeta.
Aja, štipendije tudi ne dobiš, če imam mami dovolj dohodkov.
Žal je tako, da se neodgovorni očetje z lahkoto izmaknejo, obenem pa najbolj nastradajo njihovi otroci,
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov