Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
laram - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2004
Dead_kid napisal/-a:za republiško?
Ne. Za republiško štipendijo se gleda dohodek staršev (ki se porazdeli na vse člane družine); in potem po nekih wtf kriterijih določijo, če si opravičen do štipendije ali ne.
Za Zoisovo pa potrebuješ (kot je napisala FairyAngel) "priporočilo" šole; s tem priznanja, pa rezultate test nadarjenosti.
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
buffy-ann napisal/-a:AussieLove napisal/-a:kravzlbavc napisal/-a:dodatki za uspeh:
nad 7,7 – 8,0 (7%) 3.987,9 SIT
nad 8,0 – 8,3 (10%) 5.697 SIT
nad 8,3 – 8,6 (13%) 7.406,1 SIT
nad 8,6 – 8,9 (16%) 9.115,2 SIT
nad 8,9–10,0 (19%) 10.824,3 SIT
A to sigurno drži?
Jaz imam dodatka 5.585,30 SIT, pa sem imela povprečje 8,6. Mal čudno...
Jaz sem tud mela povprečje 8,6 pa mam dodatka okoli 8.500.
eh sej to gledajo na procente..sej piše, tu je očitno sam okvirno..npr. dobiš pač 10% veš od lani, zato je pa različno...
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
laram napisal/-a:Dead_kid napisal/-a:za republiško?
Ne. Za republiško štipendijo se gleda dohodek staršev (ki se porazdeli na vse člane družine); in potem po nekih wtf kriterijih določijo, če si opravičen do štipendije ali ne.
Za Zoisovo pa potrebuješ (kot je napisala FairyAngel) "priporočilo" šole; s tem priznanja, pa rezultate test nadarjenosti.
Tako, tako. Pri republiških štipendijah je kriterij dohodek staršev (čeprav se mi zdi, da so v veliki meri podeljene precej nepravično ), za Zoisovo štipendijo pa te predlaga šola na podlagi testa nadarjenosti, uspeha (ponavadi odličnega) in priznanj. Pri nas v osnovni šoli so res predlagali na podlati testa in so potem tudi svetovali, naj se še malo potrudimo pri uspehu in priznanjih. V srednji šoli pa je zelo težko dobiti Zoisovo štipendijo - npr. moj bratranec je bil odličen in je imel srebrno priznanje, pa ga niso predlagali (rekli so, da bi moral dobiti zlato).
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
nič ne skrbet..boste že doble odločbo..tud jas sem lani dobila najprej nakazano (24.) kasneje pa šele odločbo..
aja pa tiste ki ste do zdaj mele štipendijo jo bote letos tud ziher doble...
samo da se nebo naredlo tako kot lani ko so nekaj zamučkali in nakazovali štip.ful različno..nekaterim šele konec decembra..
grem potem pogledat na bankomat,mogoče sem pa že dobila nakazano..
aja pa tiste ki ste do zdaj mele štipendijo jo bote letos tud ziher doble...
samo da se nebo naredlo tako kot lani ko so nekaj zamučkali in nakazovali štip.ful različno..nekaterim šele konec decembra..
grem potem pogledat na bankomat,mogoče sem pa že dobila nakazano..
-
~Tia~ - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 8. 2006
rebel* napisal/-a:baje je tud odvisno kdaj prijavo pošleš...prvi dobijo tisti ko so u prvem krogu, decembra pa uni ko v tretjem (baje)
Jst sm oddala prijavo že julija pa še kr nism dobila odločbe, tko da ne vem, če gre po tem sistemu... . Ah bo že.
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Evo mene je mami glih včer poklicala, da sm dobila odločbo in da z štipendijo ne bo nč
No sej jo tut lani nism dobila ... sam vseen sm nekak upala, da so se zadeve letos kej spremenile... no očitno se niso
No sej jo tut lani nism dobila ... sam vseen sm nekak upala, da so se zadeve letos kej spremenile... no očitno se niso
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
-
moj_zlobni_jaz - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2006