Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
moj_zlobni_jaz - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2006
ja zaenkrat je tak ja...povprecje 7...kak dolgo s epa ne vemo.l...stupid vlada
Why be an angel when I can play god?!
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Zaenkrat, sam zdej se bo spremenil na 8.5.
"Osnovni pogoj tudi v bodoče ostajajo najmanj prav dober uspeh ali povprečna ocena vsaj 8,5."
Pa še: "V predlogu zakona je predvidena uvedba premoženjskega cenzusa za pridobitev te štipendije, ki pa bo bistveno višji kot pri republiških štipendijah (130% minimalne plače na družinskega člana - 159.380 SIT ali 637.520 SIT skupnih neto dohodkov v štiričlanski družini oziroma dve neto plači po 318.760 SIT).
Še neki: "Po predlogu zakona bo namreč k Zoisovi štipendiji pripadal tudi dodatek glede na dohodek na družinskega člana, ki ga po veljavnem sistemu niso imeli, na novo pa je uveden tudi dodatek za področje izobraževanja (deficitarnost), ki ga do sedaj prav tako ni bilo."
"Osnovni pogoj tudi v bodoče ostajajo najmanj prav dober uspeh ali povprečna ocena vsaj 8,5."
Pa še: "V predlogu zakona je predvidena uvedba premoženjskega cenzusa za pridobitev te štipendije, ki pa bo bistveno višji kot pri republiških štipendijah (130% minimalne plače na družinskega člana - 159.380 SIT ali 637.520 SIT skupnih neto dohodkov v štiričlanski družini oziroma dve neto plači po 318.760 SIT).
Še neki: "Po predlogu zakona bo namreč k Zoisovi štipendiji pripadal tudi dodatek glede na dohodek na družinskega člana, ki ga po veljavnem sistemu niso imeli, na novo pa je uveden tudi dodatek za področje izobraževanja (deficitarnost), ki ga do sedaj prav tako ni bilo."
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Sej eni majo ze kr neki casa pogoj, da morjo bit pdb oz. met povprecno oceno 8 na faksu, a ni tko? Js sm skos misnla, da sm js zadna generacija k ma dobro oz. 7 za pogoj, tisti k so pa letos maturanti in mlajsi morjo bit pa pdb oz. met 8 povprecje ...
-
hana* - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 5. 2006
- Kraj: na robu ljubljane
Sej eni majo ze kr neki casa pogoj, da morjo bit pdb oz. met povprecno oceno 8 na faksu, a ni tko? Js sm skos misnla, da sm js zadna generacija k ma dobro oz. 7 za pogoj, tisti k so pa letos maturanti in mlajsi morjo bit pa pdb oz. met 8 povprecje ...
ne,tut mi mlajši imamo še po "starem" in nimamo pogojev da smo prav dobri...štipendijo obdržiš po starih pravilih oz. pravilih ki veljajo še zdaj pa se bodo očitno mogoče spremenila kar meni osebno niič ne paše
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
jullia napisal/-a:prvi letniki SŠ? a zame kot brucko potemtakem to ne velja? ne vem no, povprečja 8 pomoje ni tako lahko dosežt. sploh v prvem letniku prava. ajajaj
To bomo pa najbr kmal zvedl kok bo.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Jst počasi obupujem...od sošolk pa slišim, da bomo nekateri dobili šele naslednji mesec odločbe...
jst mislim, da sploh nam dobila
jst mislim, da sploh nam dobila
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
Ja po moje za nas veljajo stari pogoji.. Kr pri mlajših kot je ena rela je že potrebno bit najmanj pdb v srednji šoli in imet 8.0 povprečje, mi pa še mamo 7.0 za pogoj..
Kaj pa je s tem da se gledajo dohodki na družinskega člana?A to pr Zoisovi tutttt???Neee.. Upam da ne.. Mislim a pol je tisti iz premožnejših družin ne bo(m)do mogli dobit?Al bo za tiste manj premožne še kak dodatek zraven?
Kaj pa je s tem da se gledajo dohodki na družinskega člana?A to pr Zoisovi tutttt???Neee.. Upam da ne.. Mislim a pol je tisti iz premožnejših družin ne bo(m)do mogli dobit?Al bo za tiste manj premožne še kak dodatek zraven?
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Po novem naj bi SE gledal na dohodke družinskega člana.
Ker hočjo tistim z nižjimi dohodki dat večje možnosti za študij kot unim z višjimi, ker une lahko itak starši podpirajo in majo pač dost možnosti za uspešen študij. Čeprov pomoje je v te namene republiška štipendija, pa če si nadarjen al pa ne, ampak ok.[/b]
classy napisal/-a:"V predlogu zakona je predvidena uvedba premoženjskega cenzusa za pridobitev te štipendije, ki pa bo bistveno višji kot pri republiških štipendijah (130% minimalne plače na družinskega člana - 159.380 SIT ali 637.520 SIT skupnih neto dohodkov v štiričlanski družini oziroma dve neto plači po 318.760 SIT).
Ker hočjo tistim z nižjimi dohodki dat večje možnosti za študij kot unim z višjimi, ker une lahko itak starši podpirajo in majo pač dost možnosti za uspešen študij. Čeprov pomoje je v te namene republiška štipendija, pa če si nadarjen al pa ne, ampak ok.[/b]
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]