Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 23. Okt. 2006 20:52

a ni, da mora biti povprečje 7, če hočeš štipendijo obdržat :?:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
moj_zlobni_jaz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a moj_zlobni_jaz » 23. Okt. 2006 20:59

ja zaenkrat je tak ja...povprecje 7...kak dolgo s epa ne vemo.l...stupid vlada :evil: :roll: :roll:
Why be an angel when I can play god?!
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 23. Okt. 2006 20:59

Zaenkrat, sam zdej se bo spremenil na 8.5.

"Osnovni pogoj tudi v bodoče ostajajo najmanj prav dober uspeh ali povprečna ocena vsaj 8,5."

Pa še: "V predlogu zakona je predvidena uvedba premoženjskega cenzusa za pridobitev te štipendije, ki pa bo bistveno višji kot pri republiških štipendijah (130% minimalne plače na družinskega člana - 159.380 SIT ali 637.520 SIT skupnih neto dohodkov v štiričlanski družini oziroma dve neto plači po 318.760 SIT).

Še neki: "Po predlogu zakona bo namreč k Zoisovi štipendiji pripadal tudi dodatek glede na dohodek na družinskega člana, ki ga po veljavnem sistemu niso imeli, na novo pa je uveden tudi dodatek za področje izobraževanja (deficitarnost), ki ga do sedaj prav tako ni bilo."
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 23. Okt. 2006 21:15

Sam letos je še unih 7 al ne :?:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 24. Okt. 2006 12:44

Tebi velja tak kak si pogodbo podpisala - torej 7 bo tak dolgo dokler ne podpišeš nove pogodbe.
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 24. Okt. 2006 13:04

Sej eni majo ze kr neki casa pogoj, da morjo bit pdb oz. met povprecno oceno 8 na faksu, a ni tko? Js sm skos misnla, da sm js zadna generacija k ma dobro oz. 7 za pogoj, tisti k so pa letos maturanti in mlajsi morjo bit pa pdb oz. met 8 povprecje ...
Uporabniški avatar
hana*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 5. 2006
Kraj: na robu ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a hana* » 24. Okt. 2006 20:49

Sej eni majo ze kr neki casa pogoj, da morjo bit pdb oz. met povprecno oceno 8 na faksu, a ni tko? Js sm skos misnla, da sm js zadna generacija k ma dobro oz. 7 za pogoj, tisti k so pa letos maturanti in mlajsi morjo bit pa pdb oz. met 8 povprecje ...

ne,tut mi mlajši imamo še po "starem" in nimamo pogojev da smo prav dobri...štipendijo obdržiš po starih pravilih oz. pravilih ki veljajo še zdaj pa se bodo očitno mogoče spremenila kar meni osebno niič ne paše :boese: :tot:
Uporabniški avatar
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a punchka » 24. Okt. 2006 20:57

kakor vem majo letošnji prvi letniki SŠ že to pogodbo. ne vem pa a so oni prva generacija al ne...
to infinity and beyond!
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 24. Okt. 2006 21:09

prvi letniki SŠ? a zame kot brucko potemtakem to ne velja? ne vem no, povprečja 8 pomoje ni tako lahko dosežt. sploh v prvem letniku prava. ajajaj :)
Uporabniški avatar
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a punchka » 25. Okt. 2006 13:40

ne vem kako bojo to gledal...vsekakor pa močno upam da bo za tiste ki mamo še po stari pogodbi ostal še vse tko kot je blo :)
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 25. Okt. 2006 13:43

jullia napisal/-a:prvi letniki SŠ? a zame kot brucko potemtakem to ne velja? ne vem no, povprečja 8 pomoje ni tako lahko dosežt. sploh v prvem letniku prava. ajajaj :)

To bomo pa najbr kmal zvedl kok bo. :wink:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 25. Okt. 2006 17:08

Jst počasi obupujem...od sošolk pa slišim, da bomo nekateri dobili šele naslednji mesec odločbe...

jst mislim, da sploh nam dobila :cry:
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 25. Okt. 2006 17:56

wiiiiiiiiii! jst jo že mam nakazano. kr sm se s folkampogovarjala smo vsi komi čakal d bo pršla. no, tko d mi iz SŠ smo že rešen tega obupnga čakanja. :cool:
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 25. Okt. 2006 18:25

Ja po moje za nas veljajo stari pogoji.. Kr pri mlajših kot je ena rela je že potrebno bit najmanj pdb v srednji šoli in imet 8.0 povprečje, mi pa še mamo 7.0 za pogoj..

Kaj pa je s tem da se gledajo dohodki na družinskega člana?A to pr Zoisovi tutttt???Neee.. Upam da ne.. Mislim a pol je tisti iz premožnejših družin ne bo(m)do mogli dobit?Al bo za tiste manj premožne še kak dodatek zraven?
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 25. Okt. 2006 23:49

Po novem naj bi SE gledal na dohodke družinskega člana.
classy napisal/-a:"V predlogu zakona je predvidena uvedba premoženjskega cenzusa za pridobitev te štipendije, ki pa bo bistveno višji kot pri republiških štipendijah (130% minimalne plače na družinskega člana - 159.380 SIT ali 637.520 SIT skupnih neto dohodkov v štiričlanski družini oziroma dve neto plači po 318.760 SIT).

Ker hočjo tistim z nižjimi dohodki dat večje možnosti za študij kot unim z višjimi, ker une lahko itak starši podpirajo in majo pač dost možnosti za uspešen študij. Čeprov pomoje je v te namene republiška štipendija, pa če si nadarjen al pa ne, ampak ok.[/b]

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]