Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 09. Okt. 2010 13:40

mihajlo_car napisal/-a:Sam a pol mi bojo nakazal za nazaj zoisovo ?

Če so ti sedaj nakazali republiško, ti zoisove ne bodo, ker lahko imaš samo eno štipendijo.
mihajlo_car
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a mihajlo_car » 09. Okt. 2010 15:16

Sam lej, js sploh nism oddal prošnje za državno to je fora.. ampk sem dal za Zoisovo.. in do zdaj še nisem dobil odločbe. tko da nevem zakaj sm sploh dubu državno.. in ja *mala* znesek je čisto čisto čisto isti :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Okt. 2010 15:54

Potem pa ko bo navaden delovni dan telefon v roke in poklicat. Na forumu ti ne morem kej več pomagat :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
mihajlo_car
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a mihajlo_car » 09. Okt. 2010 16:30

bom heh :D hvala useen :)
Uporabniški avatar
jagoda802
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda802 » 09. Okt. 2010 16:54

Eno vprašanje: tam na vlogi za štipendijo je treba napisat kje boš stanoval med študijskim letom, ne.....a to oni kj preverjajo če ti res tam živiš? ker recimo jst sem letos absolvent in bom živela doma, kaj je lahko kak problem če mam na vlogi pa napisan da bom živela v Ljubljani pri zasebniku?
Uporabniški avatar
sixty
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006
Kraj: Bled

Neprebrana objavaNapisal/-a sixty » 11. Okt. 2010 11:56

Hej.
Imam vprašanje glede državne štipendije.
Dobivala sem jo celo lansko leto, vendar sem sedaj ponovno vpisana v isti letnik (prvič ponavljam). vračati mi je sicer ni treba, sam naj bi mi mirovala. vendar jaz štipendijo vseeno dobivam. dobila sem jo že za september in oktober, kljub temu, da sem bila v isti letnik vpisana že avgusta.
sej ne da se pritožujem, ampak kaj naj naredim? naj sporočim centru za socialno delo? kako oni sploh nadzirajo, če ti ponavljaš, pavziraš al karkoli?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 11. Okt. 2010 12:00

Tudi ce si se prepisala, stipendijo dobivas, zadnjo za september. In za september si dobila nakazano 10. Oktobra. Uzivaj v denarju :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 13. Okt. 2010 11:00

NOVO!

saj se podaljšan absolvent šteje kot ponavljanje letnika ane? a kdo kaj ve?
kar jaz sem imela zoisovo štipendijo (še po starem sistemu), nikoli ponavljala, nikoli pavzirala, se nikoli prepisala, le absolventa sem podlajšala (zaenkrat za pol leta). saj ni treba vračat štipendije, glede na to, da se mi to verjetno šteje ko t ponavljanje...??? hmmm. sem se zmedla. a ve kdo kaj o tem?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 13. Okt. 2010 11:13

Ne, ni ti potrebno vračat. Štipendije (državne in Zoisove) se za absolventski staž izplačujejo samo eno leto, če pa podaljšaš absolventa pa se z dnem ko vstopiš v ''podaljšan staž'' prekine in to je to.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 30. Okt. 2010 17:18

A obstaja kakšen rok, do kdaj morajo poslat odločbe za štipendijo? Ker sama sem prošnjo oddala 2 meseca nazaj, pa nisem še nič dobila...
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 31. Okt. 2010 12:23

Za zoisove je rok do 7.11, 10. 11 pa naj bi nakazali prvo štipendijo (so mi rekli po telefonu).
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 31. Okt. 2010 13:31

Potem bi moralo bit enako z republiškimi.. :/
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 31. Okt. 2010 18:49

Men se zdi letos to mal ''sumljivo'', kolker sem bla jaz vajena ponavad 10.11. še ni bilo štipendije, okol 15-20. istega meseca sem jaz (+ večina ki jih piznam) prejela odločbo in pol je blo čez par dni nakazilo. Zdej pa vrm že za par ljudi ki so že dobli odločbe, mene pa čaka pismo na pošti (ki ga še nisem uspela dvignit) od CSD, tako da domnevam da je to to. Sej ne da se pritožujem, sam men se zdi tole mal hitro (me pa tud skrbi ker so eno kolegico ki ima vse pogoje za štipendijo zaj**** in so ji štipendijo zmrznili, čeprav je uspešno naredila letnik in se vpisala v naslednjega :roll: ).
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 02. Nov. 2010 15:09

Evo dans dvignila odločbo, vse štima.... (ok, mal so me spet opeharili, ampak to me vsako leto). Piše da bo z 10.11. že nakazilo.

No, pa še to, jaz sem bila s prijavo kar pozna, sem oddala prvi teden v oktobru. Sem pa nesla osebno in mi je una tam rekla da moja bo ziher hitro obdelana, ker sem vse priloge dala zraven in potem je kao njim olajšano, ker jim ni treba iskat podatkov. Ne vem pa zaj kolk je to res, ker jaz sem vsako leto oddala z vsemi prilogami pa še nikoli nisem tak zgodi dobila odločbe. :?
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 02. Nov. 2010 15:55

Tud jaz sem dans dobila odločbo, ampak glede na to, da sem prošnjo oddala sredi avgusta in tud oddala vsa potrdila, razen bratovega, ki ga je oddal sredi septembra, sem jo dost poz dobila.
Je pa sestra rekla (srednja šola), da je letos dobila štipendijo že 10. oktobra. Očitno so popravili to napako o zamiku štipendije

Mi je pa hecno ker sva z bratom dobila različne izračune. On ima napisano, da je 6 vzdrževanih družinskih članov, jaz in sestra pa da nas je 5. Sicer se na pri dodatku na dohodek ne pozna razlike, ampak očitno je una ženska na centru totalno nesposobna. Kaj menite, bi se mogla kj pritožit al je vseeno, glede na to da je znesek dodatka isti?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov