Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Eh, oprosti, verjetno si spraševala tudi za bolonjski program prve stopnje?
Zakon pravi tole:
Državna štipendija in Zoisova štipendija se lahko izplačata v enkratnem znesku v višini preostalih zneskov štipendij za šolsko oziroma študijsko leto, če štipendist konča izobraževanje prej, kot je določeno z učnim oziroma študijskim programom.
Kar pomeni, da če ti diplomiraš po 2.5 letih triletnega programa, se ti izplača še za preostalega pol leta.
Priznam pa, da nimam pojma, kako je s starimi (nebolonjskimi) programi.
Zakon pravi tole:
Državna štipendija in Zoisova štipendija se lahko izplačata v enkratnem znesku v višini preostalih zneskov štipendij za šolsko oziroma študijsko leto, če štipendist konča izobraževanje prej, kot je določeno z učnim oziroma študijskim programom.
Kar pomeni, da če ti diplomiraš po 2.5 letih triletnega programa, se ti izplača še za preostalega pol leta.
Priznam pa, da nimam pojma, kako je s starimi (nebolonjskimi) programi.
Every rose has its thorn
-
girl92 - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 6. 2010
Feist. napisal/-a:girl92 napisal/-a:js mam spet eno vprašanje : zoisvoa štipendija - dijakinja : a spričevalo lh sama kopiram pa pošljem al rabm še kj uradnga zravn met (kšn žig al pa kj)
Žig ni potreben.
hvala
sem že oddala na pošto včeraj.
- mihajlo_car
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 8. 2010
A ve kdo, kok časa moraš čakat da ti povejo če maš štipendijo?
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Če pavziraš, kaj se zgodi s štipendijo? Miruje al vračaš?
It was forever..but it didnt last long..
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
sem slišala, da se štipendija oktobra kao ne dobiva, kr se takrat podaljšuje in morjo najprej porihtat vso birokracijo.. a to pomeni, da je za oktober sploh ne dobiš, al dobiš novembra pol še za nazaj? meni ene frendice namreč trdijo, da nikol niso doble dvojno in da se za oktober pač preprosto ne dobi..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Se mi zdi, da se izplačuje za en mesec nazaj. V prvem letniku dobiš pač prvo štipendijo šele novembra, ampak se ti izplačuje do oktobra - jo dobiš oktobra še za september. Medtem oni v oktobru obravnavajo prošnje in potem novembra dobiš taprvo štipendijo za letnik, ki si ga vpisal. Definitivno se ti zplača za vse mesece, nič ne preskočijo - ampak tut ne dobiš nikol dvojno, samo z zakasnitvijo enega meseca. Jz sem letos recimo ponavljala letnik pa sem oktobra vseeno še dobila izplačano štipendijo, ker se je štela še kot za september. Nč bat, dnar bo
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Res je.
Ponavadi se odločbe uredijo do sredine novembra in se 20. novembra dobi prvo štipendijo (za oktober, namesto 10., kot bi moralo biti).
Ponavadi se odločbe uredijo do sredine novembra in se 20. novembra dobi prvo štipendijo (za oktober, namesto 10., kot bi moralo biti).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
rokerca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
JA.
Odgovore pošljejo 2 meseca od popolnosti vseh vlog, torej za dijake: od šestega novembra dalje.
Z njihove strani:
Kdaj bodo znani rezultati?
O dodelitvi Zoisove štipendije bo sklad odločil v 60 dneh od popolnosti vseh vlog....... Kandidati bodo o izidu postopka obveščeni pisno.
Odgovore pošljejo 2 meseca od popolnosti vseh vlog, torej za dijake: od šestega novembra dalje.
Z njihove strani:
Kdaj bodo znani rezultati?
O dodelitvi Zoisove štipendije bo sklad odločil v 60 dneh od popolnosti vseh vlog....... Kandidati bodo o izidu postopka obveščeni pisno.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
-
piQoLina - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 9. 2008
Nevem če je že kdo spraševal, ampak me zanima ali lahko dobim Zoisovo če izpolnjujem pogoje za vpis v višji letnik in imam večje povprečje od 9, nism pa naredila vseh izpitov( enega sem si pustila za drugo leto).
life is too short to worry about stupid things.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov