Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Če prvič oddajaš, rok ni omejen. Če bi prej že imela štipendijo bi bil rok do 8.septembra (ker si dijakinja, kakor sem ravno zasledila v naslednji temi, do oktobra je za študente).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
rokerca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
*mala* napisal/-a:Če prvič oddajaš, rok ni omejen. Če bi prej že imela štipendijo bi bil rok do 8.septembra (ker si dijakinja, kakor sem ravno zasledila v naslednji temi, do oktobra je za študente).
A to je 100%? A ni za vse dijake rok do 8. septembra, posebej če oddajaš vlogo prvič?
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
-
*mala* - Cosmopsiho
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
rokerca - Cosmopolitanka
Ja, ampak girl92 je rekla, da bo oddala prošnjo za zoisovo
Dijaki: 8.9.2010
Študenti: 6.10.2010
http://www.sklad-kadri.si/datoteke/Razp ... 0-2011.pdf
Dijaki: 8.9.2010
Študenti: 6.10.2010
http://www.sklad-kadri.si/datoteke/Razp ... 0-2011.pdf
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
-
rokerca - Cosmopolitanka
girl92 napisal/-a:no, js bom zdj probala za zoisovo...a ste že kj oddajale prošnje?
Tu
O teh zoisovih bi se tudi dalo debatirati, jaz sem morala lani meti povprečje 4,92, da sem jo dobila. Medtem ko je nek osebek iz poklicne šole tole povprečje "zlahka" dosegel, smo se morali na gimnaziji kar namučiti za take ocene. Ni fer. Sploh pa sedaj, ko grem študirat spet ni isto meti na fdvju povprečje 8,5 (ki je potrebno, da obdržiš štipendijo) ali pa na medicini, farmaciji,...
-
*mala* - Cosmopsiho
Pa res, nisem gledala strani nazaj.
Js sm itak na srečo še stara zoisova štipendistka
Js sm itak na srečo še stara zoisova štipendistka
-
rokerca - Cosmopolitanka
You lucky
Kolko pa znaša približno tale državna štipendija, ker resno razmišljam da bi odjavila zoisovo in se prijavila za republiško štipendijo.
Kolko pa znaša približno tale državna štipendija, ker resno razmišljam da bi odjavila zoisovo in se prijavila za republiško štipendijo.
-
*mala* - Cosmopsiho
Tukaj imaš višino osnovne štipendije in vse možne dodatke.
-
dai.94 - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 11. 2009
rokerca napisal/-a:girl92 napisal/-a:no, js bom zdj probala za zoisovo...a ste že kj oddajale prošnje?
Tu
O teh zoisovih bi se tudi dalo debatirati, jaz sem morala lani meti povprečje 4,92, da sem jo dobila. Medtem ko je nek osebek iz poklicne šole tole povprečje "zlahka" dosegel, smo se morali na gimnaziji kar namučiti za take ocene. Ni fer. Sploh pa sedaj, ko grem študirat spet ni isto meti na fdvju povprečje 8,5 (ki je potrebno, da obdržiš štipendijo) ali pa na medicini, farmaciji,...
Sam a ni tko, da majo Zoisevo štipendijo lahko sam uni k so na gimnaziji pa tisti, ki so v OŠ imeli povprečje najmn 4,5?
-
rokerca - Cosmopolitanka
Za Zoisovo štipendijo lahko ZAPROSIŠ če:
1. si končal OŠ in si mel povprečje NAJMANJ 4,5
2. si že dijak (katerekoli srednje šole) in si mel povprečje NAJMANJ 4,1
To je osnovni pogoj, ki ga moraš izpolniti, da lahko ZAPROSIŠ za štipendijo. Sklad za razvoj kadrov in štipendije pa ima na voljo določeno vsoto denarja in ne dajo štipendije avtomatsko vsem, ki izpolnijo pogoj 4,1/4,5. Ampak vsako leto izmed prijavljenih poberejo le najbolši zgornji procent prijavljenih. Lani je bilo za srednje šole mislim da okrog 4,83, prav tako za OŠ (lahko si imel 1 štirko zaključeno).
1. si končal OŠ in si mel povprečje NAJMANJ 4,5
2. si že dijak (katerekoli srednje šole) in si mel povprečje NAJMANJ 4,1
To je osnovni pogoj, ki ga moraš izpolniti, da lahko ZAPROSIŠ za štipendijo. Sklad za razvoj kadrov in štipendije pa ima na voljo določeno vsoto denarja in ne dajo štipendije avtomatsko vsem, ki izpolnijo pogoj 4,1/4,5. Ampak vsako leto izmed prijavljenih poberejo le najbolši zgornji procent prijavljenih. Lani je bilo za srednje šole mislim da okrog 4,83, prav tako za OŠ (lahko si imel 1 štirko zaključeno).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov