Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 24. Apr. 2010 16:13

Kakor js vem, ne še. Če na naslednji šoli ne naredi v prvo prvi letnik, bo pa žal morala vračat.

Lahko se pa motim seveda :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Apr. 2010 16:15

S tem si nisem čisto ziher, ker kolikor vem lahko samo enkrat padeš ali pa se prepišeš-ne pa trikrat ane.
Nič, nima sreče, ne morem ji pomagati :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 24. Apr. 2010 16:23

To je res. Ampak višje šole so ločene od visokih šol in fakultet. In se tudi na višje šole lahko vpišeš redno, čeprav porabil 2 vpisa na visokih šolah/fakultetah.

Pomoje najbolje da vpraša na svetovalnici.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
smiley_ka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a smiley_ka » 14. Maj. 2010 17:52

mene tud neki zanima... vpisala sm se na fax, prejemala republiško štipendijo, fax pustila in da mi leto ne propade povsem, sem šla delat 6 mesečno pripravništvo (zaposlena za določen čas), štipendijo še prejemala, zdei me pa zanima če bom mogla to štipendijo vračat tud če grem to leto na visoko zdr. - ampak izredno?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Maj. 2010 18:06

Noup, ne bo treba vračat, le zamrzne se ti za eno leto.
Uporabniški avatar
smiley_ka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a smiley_ka » 15. Maj. 2010 14:04

aha super, misla sem da kei drugače če grem izredno. Hvala za odg. :))
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 20. Jun. 2010 14:27

Iz druge teme, odprte po nepotrebnem:
*metika* napisal/-a:Hey
Jest mam pa eno vprešanje. Trenutno sem vpisana v prvi letnik na FF, ki pa ga po vsej verjetnosti ne bom uspešno končala. Ker pa s študijem nisem zadovoljna sem se odločila za prepis na fakulteto za socialno delo.
V tem letu sem prejemala republiško štipendijo.
Zanima me ali bom morala štipendijo za letos vrniti, glede na to da tega letnika ne bom končala, ali mi lahko miruje, glede na to da se bom ponovno vpisala v prvi letnik na drugi fakulteti?

Že vnaprej hvala za odgovore :)
The world is as you are.
*metika*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *metika* » 21. Jun. 2010 18:17

No bom kr sama odgovorila na svoje uprašanje zdej k vem odgovor, ker sm vidla da jih velik sprašuje podobno kt jst.

Pač če prejemaš štipendijo, ne končaš letnika in se prepišeš morš pridobit soglasje od štipenditorja (center za socialno delo), da soglašajo s tem da se ti prepišeš. V tem primeru ti štipendijo za eno leto zamrznejo. Če taga soglasja ne dobiš, moraš štipendijo vrniti.
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a emkica » 28. Jun. 2010 16:13

Ojla! Mene pa zanima kako je z republiško štipendijo v absolventskem letniku po ta novem? Namreč zdej sem v tretjem letniku bolonjskega sistema in nameravam izkoristiti absolventa. Zdej me pa zanima, če v bolonskem sistemu imaš štipendijo v absolventu ali ne? A katera ve?
Lubika15
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lubika15 » 29. Jun. 2010 10:22

Jaz imam vprašanje glede Zoisove štipendije. Rada bi kandidirala pod tistim pogojem, ko si v 5% najboljših v letniku. Za lansko leto je bil pogoj razmerje 1,18. Mogoče katera ve kako je bilo prejšna leta, ker ne najdem nikjer podatkov. tnx
Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss M. » 01. Jul. 2010 16:14

^^Hey, leto prej je bilo treba imet vsaj 1,14. Vem, ker sem imela 1,13 pa je nisem dobila, letos pa sem jo (ceprav je visja omejitev). Razlog za taksen skok omejitve je med drugim tudi v tem, da so za polovico zmanjsali sredstva, namenjena kandidatom, ki bodo kandidirali na podlagi uvrstitve v 5%. To, koliko sredstev bodo namenili v prihajajocem studijskem letu (kar velik vpliva na potrebni indeks), si lahko pogledas v letosnjem javnem pozivu, na spletnih straneh Javnega sklada...

Upam, da sem ti kaj pomagala. Lp!
What's the story, morning glory?
Lubika15
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lubika15 » 01. Jul. 2010 19:10

Miss M. hvala za odgovor. :) Upam,d a se bo letos kej znižalo.. ;)
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pussyka » 07. Jul. 2010 19:42

zanima me, če katera ve, če se državno štipendijo prejema tud med počitnicami, za študente to mislim? hvala za odgovor, LP
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 07. Jul. 2010 21:19

Ja.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 13. Jul. 2010 10:17

Mene pa zanima kako je, ko končaš šolanje. Jz sm končala faks prejšnji mesece 11. in sem javila na CSD, ta mesec sem pa štipendijo vseeno dobila. A mi pripada glede na to, da se izplačuje za prejšnji mesec, jaz sem imela status pa samo do 11.? Ker sem mislila, da je junijska pač zadnja.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov