Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 13. Nov. 2009 20:58

Hvala :) Ful sem vesela, ker mam res precej stroškov s faksom in mi bo to kr pomagalo :)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 13. Nov. 2009 21:07

ja verjamem. jaz ce ne bi mela stipendije bi mi starsi pomojem res minimalno dali in bi mogla delat, si sploh ne predstavljam...sem vesela za ta luksuz :D
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 13. Nov. 2009 22:27

^^ Uh, js tud, sploh si ne predstavlam več bit brez :D me je kr mal groza da sam še letos in naslednje leto, pol pa bbye štipendija - za zmeri :? :D
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 18. Nov. 2009 9:57

Jaz sem končno prejel odgovor za kadrovsko, pa jo bom zavrnila. Po eni strani me malo špika, ker je dosti višja od državne, ampak mi niti najmanj ne odgovarja delovno mesto (res so zadeli v terno, edino delo ki ga nikoli ne želim opravljati, pa če sem v tem fohu ali ne). Ah bummer. :/
Uporabniški avatar
MucaCopatarica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a MucaCopatarica » 19. Nov. 2009 21:57

Danes sem dobila odločbo za Zoisovo štipendijo in me je skoraj kap. Ali mi zna katera razložit, zakaj nimam dodatka za uspeh? Lansko leto sem zaključila 3. letnik 1. bolonjske stopnje in se direktno (brez absolventa) vpisala v 1. letnik 2. bolonjske stopnje. Na podlagi 29. člena Zakona o štipendiranju (4) Dodatek za učni oziroma študijski uspeh ne pripada v prvem letniku izobraževanja, razen če se nadaljuje izobraževanje za pridobitev višje stopnje izobrazbe v okviru srednješolskega ali visokošolskega izobraževanja. si jaz razlagam, da bi ob mojem prehodu iz 1. na 2. bolonjsko stopnjo, ker gre za pridobitev višje stopnje izobrazbe (iz 6. na 7. stopnjo) morala biti upravičena do dodatka za študijski uspeh. Še sploh super pa je to, da sem imela v tretjem letniku povprečno oceno 10 :?
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 20. Nov. 2009 3:09

Pritoži se! Moji znanki so isto naredili. Pokliči jih in jih nadleguj :D Zakon je na tvoji strani, tako da le pogumno.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 21. Nov. 2009 13:13

^po moje pa ne. ker nadaljuje izobraževanje na višji stopnji, se dodatek za uspeh v prvem letniku ne daje (tako kot ne dobiš dodatka v prvem letniku faksa, tudi če si imel v 4.letniku sš povprečje 5.0).
Dule
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Dule » 21. Nov. 2009 18:13

Tisti ki ste študenti ste že dobili nakazano republiško štipendijo? Jaz je še nisem, pa se mi zdi da je lansko leto bilo prvo nakazilo že prej...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 21. Nov. 2009 20:55

Jst sm jo že dobila.
biserka23
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a biserka23 » 21. Nov. 2009 21:48

A katera ve kako je s Zoisovo štipendijo v absolventu? Kako dolgo jo dobivaš? Do diplome? (mislim, da je neka razlika, če si novi ali pa stari štipendist).
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 21. Nov. 2009 23:56

zoisovo dobis za casa absolventa za eno leto. se pravi studijsko leto traja od oktobra do konca septembra, in ti dobis teh 12 stipendij, ce diplomiras septembra ali kasneje. ce prej diplomiras, se ti preostanek stipendij izplaca v enkratnem znesku - se pravi ce diplomiras ze takoj oktobra na primer, dobis vseh 12 stipendij naenkrat izplacanih. poznam enega ki je tako dobil po starem sistemu, po novem sem pa tudi skoraj prepricana da je enako :) ne mores je pa dobit dlje kot za eno leto tudi ce podaljsas absolventa (to stejejo da nisi opravila svojih obveznosti, kot da ne naredis letnika...)
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 22. Nov. 2009 11:27

^to je res ja. ampak se najde tudi dosti primerov, ko ti štipendije za absolventa ne izplačajo. recimo da doštudiraš do septembra, se pravi kot da bi diplomiral tekom 4.letnika, in ne koristiš absolventa, se štipendija ne izplača za obdobje absolventa. čeprav bi te pripadala, če bi vpisal absolventa, je ne dobiš, ker si diplomiral prej (se pravi, da ne nagrajajujo pridnosti).
brala sem o tem na svetovalnici. seveda se potem pišejo pritožbe, ker ja, štipendija za časa absolventa bi te naj pripadala za celo leto.
Tamalla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 9. 2009
Kraj: res vsepovsod :)

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamalla » 05. Dec. 2009 22:16

gaby_ na kateri svetovalnici si to brala, ker jaz imam pa drugačen primer, namreč ni šola sploh dala podatka ven, da spadam med 5% najbolših (tej lahko tudi kandidirajo za zoisovo), in so mi dali zj možnost da se pritožim. Ali poznaš kakšen takšen primir?
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 06. Dec. 2009 10:06

kako to misliš?
ali si sploh dala vlogo za štipendijo?

1. če si vlogo oddala:
ali si med vstopnimi pogoji obkljukala, da spadaš med 5% najboljših?
če ja, potem imaš dobre možnosti. vendar! - to, da nisi priložila potrdila o 5% najboljših ne sme biti tvoja krivda (torej, da se nisi pozanimala ipd.), ampak recimo krivda faksa, od katerega moraš dobiti tudi potrdilo, da prevzemajo krivdo (se pravi, da ti niso hoteli izdati potrdila, ali da so ti rekli, da ne spadaš med najboljše... ipd.)

če nisi obkljukala, da spadaš med 5% imaš še vedno nekaj možnosti. predvsem iste kot sem zgoraj napisala (potrdilo faksa o njihovi krivdi).

aja, ob tem je seveda brezpredmetno, da pišeš pritožbo, če nimaš razmerja 1.18 (razmerje med tvojo oceno in oceno generacije).

2. če vloge nisi oddala:
nimaš nobenih možnosti, tudi če napišeš 100 pritožb. rok za oddajo vloge si žal zamudila, in karkoli boš zdaj poslala na javni sklad bo romalo v koš. žal.

drugače pa tule imaš forum študentske svetovalnice. lahko tudi tukaj napišeš svoj problem (malo natančneje napiši, kaj si, kaj nisi naredila in kakšni so razlogi za to. tu ti bodo strokovno svetovali, lahko dobiš tudi osnutek pritožbe.
ker to kar sem ti jaz zgoraj napisala, je moje laično mnenje (sicer osnovano na raznih strokovnih odgovorih s svetovalnice).

upam, da se dobro izteče zate!
Uporabniški avatar
maissi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a maissi » 10. Feb. 2010 13:55

Evo, še tule prašam:

Sem v 2.letniku NTF. Nikoli nisem prejema štipendije, letos pa mi gre v faksu kar dobro in me zanima če se že na podlagi tega lahko prijavim na razpis za Zoisovo štipendijo. Ali je 8.5 povprečje ocen zares dovolj, ali gledajo še na kaj drugega? Ali gledajo povprečje tega letnika, ali vseh skupaj?

Hvala že vnaprej :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov