Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
rachka_ napisal/-a:em ne, govorim za državno
jaz sem dobila odločbo danes, pa mi je socialna delavka rekla, da bi naj dobila šele decembra?hm.. bi blo fajn, če bo res jutri ja.
Mah to ziher ne, jaz sem štipendijo dobila vedno nakazano v roku enega tedna do dveh maksimalno po prejetju (seveda pozitivnega) odgovora. Sej na CSD-jih pojma nimajo kaj govorijo (in delajo ).
- christianna cruz
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Tearjerker napisal/-a:rachka_ napisal/-a:em ne, govorim za državno
jaz sem dobila odločbo danes, pa mi je socialna delavka rekla, da bi naj dobila šele decembra?hm.. bi blo fajn, če bo res jutri ja.
Mah to ziher ne, jaz sem štipendijo dobila vedno nakazano v roku enega tedna do dveh maksimalno po prejetju (seveda pozitivnega) odgovora. Sej na CSD-jih pojma nimajo kaj govorijo (in delajo ).
jas sn oddala eno potrdilo kt dodatek k prošni prejšnji ponedeljek, je pršla pozitivna odločba v sredo in je blo zraven obvestilo da dobim 24.11.nakazano , pol naprej pa 10ga v mesecu
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
gaby_ napisal/-a:sončnica napisal/-a:morissette napisal/-a:Mene pa zanima, če katera stara zoisova štipendistka že dobila odločbo iz Zavoda za zaposlovanje Novo mesto? So že kaj pošiljali?
Najlepša hvala za odgovor.
Js sm stara zoisova(spadam pod nm) in še nisem dobila. Me pa zanima a jutr vseen normalno dobimo štipendijo? Ker vem da se je že zgodilo, da sem štipendijo že dobila, odločbo pa potem čez kak teden, dva! A ve kdo točno kako je s tem?
mislim, da vsi študenti(razen prvih letnikov) dobijo nakazila 24.11. za nazaj (torej za oktober), potem pa 10.12. normalno nazaj za november
Jaz sem danes dobila, pa nisem prvi letnik, tko da to ne bo držalo.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
gaby_ napisal/-a:HuDoBa napisal/-a:^^kaj pa prvi letniki?
prvi letniki bi naj bobili nakazila normalno že 10.11. torej danes (ker so oni v istem času izvedeli za meje in odločbe so jim začeli pošiljat v istem času kot srednješolcem)
na kliku sem pogledala, nimam se nic nakazano. sem prvi letnik. odlocbe so na nasem csd (se vedno mi ni jasno, zakaj so se to uturili delati csd - zavod ze tako nic kaj ne dela... csd pa prevec in so tudi ful obremenjeni) zaceli komaj s tem tednom posiljati...
pa se to mi ni jasno... kako lahko dobi stipendijo eden ki ponavlja??
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
gemini: verjetno si stari štipendist. tisto kar sem jaz napisala, velja za nove (sicer res nisem bila prepričana, ali tudi za stare).
linkica: če ponavljaš, lahko dobiš štipendijo. oz. recimo če si v 2.letniku prejemal zoisovo in si padel, ti zoisova eno leto miruje, ti pa lahko zaprosiš za državno (ker državne za tisti letnik šolanja še nisi prejemal). zoisove pa mislim da res ne moreš dobiti, ko ponavljaš.
linkica: če ponavljaš, lahko dobiš štipendijo. oz. recimo če si v 2.letniku prejemal zoisovo in si padel, ti zoisova eno leto miruje, ti pa lahko zaprosiš za državno (ker državne za tisti letnik šolanja še nisi prejemal). zoisove pa mislim da res ne moreš dobiti, ko ponavljaš.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Jaz imam razmerje 1,17. Ne bom je dobila. V petek sem sicer dobila pismo, da morem dopolnit vlogo (zaradi ene neumnosti). Sam ne vem, zakaj bi jo dopolnjevala, ce ne dosegam razmerja... mah
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
a_pikica_a napisal/-a:Jaz imam razmerje 1,17. Ne bom je dobila. V petek sem sicer dobila pismo, da morem dopolnit vlogo (zaradi ene neumnosti). Sam ne vem, zakaj bi jo dopolnjevala, ce ne dosegam razmerja... mah
Kok pa je potrebno razmerje?
Vprašanje...Npr da je potrebno razmerje 1.20, ti imaš 1.23. Nisi pa med top 5% generacije. Potem ne morš dobit?
Kok je bla pa meja za povprečje?
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
1.18 je potrebno razmerje
tudi če maš razmerje 1.4 in nisi med top 5% ne moreš dobiti štipendije, ker je to vstopni pogoj (da spadaš med 5%) in potem naprej se šele razvrščaš glede na razmerje.
glede na oceno je letos 9.45.
a_pikica_a: po moje ti ni treba dopolniti.
tudi če maš razmerje 1.4 in nisi med top 5% ne moreš dobiti štipendije, ker je to vstopni pogoj (da spadaš med 5%) in potem naprej se šele razvrščaš glede na razmerje.
glede na oceno je letos 9.45.
a_pikica_a: po moje ti ni treba dopolniti.
-
Miss M. - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 7. 2007
- Kraj: Supernova Heights
classy: Moras biti med 5% najboljsih v generaciji, ce zelis kandidirati na podlagi tega pogoja. Potem se opravi rangiranje in dolocijo tocno razmerje, ki so ga ti studenti morali dosezt. Letos mora biti to razmerje najmanj 1,18.
Ce si pa stipendijo ze prejemal in na podlagi 5% najboljsih v generaciji izkazujes pogoje za nadaljnje prejemanje stipendije oz. obdrzanje, je pa pogoj samo, da si pac v 5% najboljsih (oziroma, da imas 8,5 povprecje).
Moras pa definitivno bit med top 5% generacije pri prvem pogoju, ker brez tega tud potrjenega uradnega obrazca s fakultete ne dobis.
Letos je moralo bit povprecje za nove stipendiste visjih letnikov na faksu vsaj 9,45.
Ce si pa stipendijo ze prejemal in na podlagi 5% najboljsih v generaciji izkazujes pogoje za nadaljnje prejemanje stipendije oz. obdrzanje, je pa pogoj samo, da si pac v 5% najboljsih (oziroma, da imas 8,5 povprecje).
Moras pa definitivno bit med top 5% generacije pri prvem pogoju, ker brez tega tud potrjenega uradnega obrazca s fakultete ne dobis.
Letos je moralo bit povprecje za nove stipendiste visjih letnikov na faksu vsaj 9,45.
What's the story, morning glory?
- Bella*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 5. 2009
linkica napisal/-a:Bella* napisal/-a:jaz sem klicala na javni sklad pa mi je rekla da dobimo stari štipendisti nakazano štipendijo 24.11, tisti ki ste pa na novo dali vloge pa kao 10. 11. (sem pa prvi letnik faksa)
bi prej rekla, da je obratno...
jaz ne bi mela nič proti =) kaj ti si stara štipendistka?
Dare to be yourself...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov