Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hana*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 5. 2006
Kraj: na robu ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a hana* » 28. Avg. 2006 20:05

oi,js imam zoisovo štipendijo za katero te mora predlagati mislim da psihologinja oz. nek strokovni delavec šole al neki tazga :P
po mojih izkušnjah se odločajo na podlagi testov,ki se rešujejo v 7.razredu.poleg tega more bit tvoj uspeh vsaj prav dober oz. odličen,vplivala pa naj bi tudi priznanja.js pa nisem nikoli dobila nobenega priznanja tko da sem takrat čist odpisala možnost da bi jaz pa kdaj dobila zoisovo štipendijo...pa me je predlagala šolska psihologinja na podlagi testov saj je rekla da so bli nadpovprečni in sm jo dobila :D
zdej vsi so različnih mnenj,nekateri pravijo da je to čist odvisno od šole kolk ona "naprej poriva" svoje kandidate,nekateri stavijo na priznanja...nevem,bolš da ne pričakuješ pa te preseneti kot mene :D
za republiško je pa tko da morš oddat prijavo in podat dohotke doma in otem na podlagi tega določijo.
aja,kasneje v gimnaziji oz. celo na faksu se mi zdi dobiti zoisovo štipendijo skoraj nemogoče,oz. morš res že nekaj "pokazat"(slišala sem celo da morš na faksu če jo hočeš dobit morš bit predlagan za nevemkakšno nagrado...).

se splača pol že v osnovni potrudit.držim pesti :wink:
Uporabniški avatar
*tenisačica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Celje(na žalost)

Neprebrana objavaNapisal/-a *tenisačica* » 28. Avg. 2006 21:27

^^A si mogla it na ponovno testiranje, ali so ti jo kar dali?
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 29. Avg. 2006 8:30

Jaz poznam dva, ki sta mela v sedmem razredu nadpovprečne rezultate (prišla sta med 3% najboljših v državi), in nista rabla it ponovno tega pisat, niti ni blo važno kolko priznanj mata itd. Kr dobila sta jo.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 29. Avg. 2006 13:08

Jp, js sem jo tudi takoj dobila, brez ponovnih testov. Sem dobila pošto domov že junija.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
hana*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a hana* » 29. Avg. 2006 14:19

ja js nej bi spadala tut med tiste 3% folka ki jih določijo po testih tko da mi ni blo treba dodatno hodit na testiranja.drugače se pa ne spomnem,mislim da smo dobili prvo pismo tam nekje ob koncu počitnic...res se ne spomnim več :P
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 29. Avg. 2006 14:51

Pri nas nihče ni dobil pošte že junija... tud tisti ki jim ni bilo treba it testov ponavljat, ampak tak kot je hana rekla, ob koncu počitnic.
Uporabniški avatar
*tenisačica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Celje(na žalost)

Neprebrana objavaNapisal/-a *tenisačica* » 29. Avg. 2006 19:06

Hm, konec počitnic je tu...pisem pa še nikjer :(
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 29. Avg. 2006 19:08

Men se zdi da sem jaz to dobla ko se je šola začela... ker vem da smo se še pogovarjali s sošolci takrat. Saj bo, nekaj boš sigurno dobla. :)
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 29. Avg. 2006 20:52

sej bo pršlo nek sred septembra, k majo pol uni k dubijo direkt pa uni k dubijo po drugmu testu skupi tist sestank k povejo neki v zvezi s štipendijo...
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 29. Avg. 2006 21:03

Uf sej res, js morm se na cips nest uno izpolneno polo za stipendijo. Sej to je se zacetk septembra cas ene par dni ane? K js sm seveda zgubila un list na katerem pise do kdaj mormo prnest...
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 29. Avg. 2006 21:05

ja septembra je se cajt, sam najbolš d greš čimprej, ne ve točn do kdaj je treba. jst morm še potrdil o šolanju nest
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 29. Avg. 2006 21:16

Jst sm pa komi novembra dobila potrjeno da dobim štipendijo, ker je psihologinja na OŠ nek zajebala pa ni poslala vseh spričeval. Krava zarukana :roll:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 30. Avg. 2006 8:21

Za študente je čas za oddajo tiste pole itd. najkasneje do 4. 10. 2006. Vsaj meni so tak napisali.
Uporabniški avatar
hana*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a hana* » 30. Avg. 2006 11:26

oi,kokr jaz vem moramo dijaki oddat do 9 septembra...ne me zdaj za besedo prjet,ampak mislim da drži :)
ubistvu potem ko zberejo use predloge(sepravi do 9.9 oz.določenega datuma),potem se šele začne selekcija kako pa kaj...enkrat po tistem datumu pomojem da se lahko pričakuje :wink:
Uporabniški avatar
SexyAngel
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SexyAngel » 30. Avg. 2006 16:25

Jep, za študente je rok za oddajo vloge za štipendijo 4.10., glede na to, da so septembra še izpiti...

Bi mela pa še eno vprašanje...Ker bom ta letnik padla, moram napisat prošnjo za mirovanje oz. zamrznitev štipendije. Pa me zanima kaj vse mora ta prošnja vsebovat? A je možno tudi, da ti jo zavrnejo, če nimaš "pametnega" vzroka?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov