Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
MIS_MAS napisal/-a:Za državno štipendijo - za študente, bodo začeli pošiljati ta teden, saj so komaj dijake rešli. Naj bi dobili do konec oktobra - tam nekje.
jst sm ze dobila odločbo v četrtek (sm študentka).
Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
- MIS_MAS
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Mimi123 napisal/-a:MIS_MAS napisal/-a:Za državno štipendijo - za študente, bodo začeli pošiljati ta teden, saj so komaj dijake rešli. Naj bi dobili do konec oktobra - tam nekje.
No te pa so že začeli In si dobila ?
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
MIS_MAS napisal/-a:Mimi123 napisal/-a:MIS_MAS napisal/-a:Za državno štipendijo - za študente, bodo začeli pošiljati ta teden, saj so komaj dijake rešli. Naj bi dobili do konec oktobra - tam nekje.
No te pa so že začeli In si dobila ?
sm ja dobila sem 149eurov.
Ut ameris, ama...
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Kok si pa lansko leto mela? (pa takrat ko si bila dijakinja, se ti je štipendija zvišala al znižala ko si postala študentka?)
It was forever..but it didnt last long..
- MIS_MAS
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
..Evelyn.. napisal/-a:Kok si pa lansko leto mela? (pa takrat ko si bila dijakinja, se ti je štipendija zvišala al znižala ko si postala študentka?)
Štipedija za dijaka - osnovna znaša 38,33 eur, za študenta pa 57,50 eur - osnovna. Vse ostalo so dodatki.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ja aha, samo vseeno mi je pač čudno, ker niso rabli nobenih podatkov niti z uspehom, niti nič.
It was forever..but it didnt last long..
-
aderyn - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2008
Ok punce, rabim pomoč..
danes sem dobila odločbo za državno štipendijo in sem dobila 141 €..to je cca. 10 € več kot lani, ko sem bila dijakinja in sem živela 5km od šole. V bistvu me najbolj jezi, da mi niso upoštevali dodatka na smer izobraževanja (študiram medicino, ki - kot vem - je na spisku), saj bi to znašalo dodatnih 30 € več. Razen tega mi je logično, da ni ravno ful visoka, ker prvo leto ne dobivam nobenih dodatkov za uspeh, ki sem jih prej dobivala.
Se bom pritožila, pa me zanima, če ve katera za kakšen "obrazec" kako napisati to pritožbo oz. kaj vse mora vsebovati.
wraah, so me razjezili zaradi tega dodatka
danes sem dobila odločbo za državno štipendijo in sem dobila 141 €..to je cca. 10 € več kot lani, ko sem bila dijakinja in sem živela 5km od šole. V bistvu me najbolj jezi, da mi niso upoštevali dodatka na smer izobraževanja (študiram medicino, ki - kot vem - je na spisku), saj bi to znašalo dodatnih 30 € več. Razen tega mi je logično, da ni ravno ful visoka, ker prvo leto ne dobivam nobenih dodatkov za uspeh, ki sem jih prej dobivala.
Se bom pritožila, pa me zanima, če ve katera za kakšen "obrazec" kako napisati to pritožbo oz. kaj vse mora vsebovati.
wraah, so me razjezili zaradi tega dodatka
There are no shortcuts to any place worth going.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Samo toliko si dobila?
Pritoži se! Pomoje kar napišeš v obliki prošnje in razložiš vse.
Kakšna pa je osnova za študente? Samo 57,5€? To je ful mal.
Ne vem kako ima potem lahko moj bratranec 200€. (no, sicer je pa vedno imel z državo skoraj toliko kot jaz z Zoisovo, oz. bi imel višjo, če nebi bil dober, jaz pa prav dobra).
Pritoži se! Pomoje kar napišeš v obliki prošnje in razložiš vse.
Kakšna pa je osnova za študente? Samo 57,5€? To je ful mal.
Ne vem kako ima potem lahko moj bratranec 200€. (no, sicer je pa vedno imel z državo skoraj toliko kot jaz z Zoisovo, oz. bi imel višjo, če nebi bil dober, jaz pa prav dobra).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
aderyn - Debatorica
Ja jaz sem računala na vsaj recimo 180 € ali kaj takega, pa me je kar šokiralo teh 140 Se bom sigurno pritožila, a ve katera koliko časa potem rabijo za to razrešit, če pošljem npr. v ponedeljek? Upam, da še pred nakazilom štipendije novembra.
Ja za dodatek na dohodek (okoli 20€ bi dobila tole) pa presegam 7%, lepo ane
No vsaj teh 30 da dobim za področje izobraževanja in bom zadovoljna
Ja za dodatek na dohodek (okoli 20€ bi dobila tole) pa presegam 7%, lepo ane
No vsaj teh 30 da dobim za področje izobraževanja in bom zadovoljna
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
glede obrazca za pritožbo ti svetujem, da se obrneš na študentsko svetovalnico, ker ti bodo res super pomagali.. meni so sestavli perfektno pritožbo za eno zadevo s faxom
sicer pa se mi te vaše cifre zdijo kr precej visoke.. jaz sem tisti cenzus vsako leto presegla za manj kot 10€, tako da je nikoli nisem imela. ampak če bi jo pa dobila, sem vedno pričakovala nekje od 60-100€
mene pa zanima koliko se kaj upošteva enostarševska družina?
jaz sem letos, tako kot vsako leto, spet dala prošnjo, čeprav sem prepričana, da imam letos še manj možnosti, čeprav so spreminjali cenzus, ker ponavljam nekje sem slišala za primer, ko je nekdo dobil, kljub temu da je ponavljal, ker je pač zaprosil za štipendijo prvič v tistem letniku.
tako, da sem tudi jaz probala, nič me ne stane, me pa zanima kaj bodo tokrat navedli za razlog zavrnitve
sicer pa se mi te vaše cifre zdijo kr precej visoke.. jaz sem tisti cenzus vsako leto presegla za manj kot 10€, tako da je nikoli nisem imela. ampak če bi jo pa dobila, sem vedno pričakovala nekje od 60-100€
mene pa zanima koliko se kaj upošteva enostarševska družina?
jaz sem letos, tako kot vsako leto, spet dala prošnjo, čeprav sem prepričana, da imam letos še manj možnosti, čeprav so spreminjali cenzus, ker ponavljam nekje sem slišala za primer, ko je nekdo dobil, kljub temu da je ponavljal, ker je pač zaprosil za štipendijo prvič v tistem letniku.
tako, da sem tudi jaz probala, nič me ne stane, me pa zanima kaj bodo tokrat navedli za razlog zavrnitve
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
aderyn - Debatorica
Glede enostarševske družine imaš to prednost, da imaš cenzus 70% minimalne plače pri uveljavljanju štipendije, ne pa 65% (če se šolaš v kraju stalnega bivališča) oz. 66 - 68% (če se šolaš izven kraja stalnega bivališča). V bistvu ni bogve kakšna prednost
Saj osnovno štipendijo sem jaz vedno imela pod 100€, ampak sem imela dodatke na uspeh (v SŠ)..ko si bruc pa se ti lanski uspeh pač ne upošteva in sem zdaj brez tega, pa saj tudi vnaprej malček dvomim, da bom na medicini imela povprečje vsaj 8.5 Glede na to, da si v Ljubljani vse plačujem sama, pa mi je 140 € premalo oz. bi mi tistih dodatnih 30€ prišlo še kako prav.
Svetovalnici pa sem že napisala post, hvala
Upam, da bojo še danes odgovorili, čeprav dvomim, ker je sobota.
Saj osnovno štipendijo sem jaz vedno imela pod 100€, ampak sem imela dodatke na uspeh (v SŠ)..ko si bruc pa se ti lanski uspeh pač ne upošteva in sem zdaj brez tega, pa saj tudi vnaprej malček dvomim, da bom na medicini imela povprečje vsaj 8.5 Glede na to, da si v Ljubljani vse plačujem sama, pa mi je 140 € premalo oz. bi mi tistih dodatnih 30€ prišlo še kako prav.
Svetovalnici pa sem že napisala post, hvala
Upam, da bojo še danes odgovorili, čeprav dvomim, ker je sobota.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
No samo toliko, da omenim - na nočem nobeni marna vzet - jaz sem se lani pritožila, ker so mi pozabili upoštevati dve stvari, pa sem dobila pritožbo zavrnjeno. Obrnila sem se na študentsko svetovalnico in CSD, poslala pritožbo direkt na ministrvo za soc. zadeve. Čakala sem 4 mesece, čeprav bi po zakonu morala dobiti odgovor v roku dveh mesecov po oddaji pritožbe in dobila zavrnjeno pritožbo tam nekje februarja (oddala novembra) brez možnosti ponovne pritožbe.
Sem pa lani dobivala tud neki malga nad 140€ in tudi letos, če dobim državno, ne upam niti na centek več. CSD je totalno zaj*** celotno zadevo, prej ko je bilo preko zavoda za zaspolovanje so bile štipendije ful boljše, upoštevalo se je tudi uspeh in podobno. Zaj pa kar nič. Jaz sem imela prej štipendije (od 1-3 letnika faksa) vedno okoli 200€, pa se razmere niso nič spremenile (še vedno stanujem med tednom v Lj, za vikende grem domov, uspeh imam iz leta v leto boljši, doma je mama še kr samohranilka, pa tud faks ni ravno mačji kašelj, ampak hej, zaka bi ga deval na un seznam če pa ni treba ane).
Če katera nuca primer pritožbe, naj pošlje ZS pa lahko pošljem osnutek.
Konec koncev sem bila pa še vesela, da sem tistih 140€ sploh dobila.
Sem pa lani dobivala tud neki malga nad 140€ in tudi letos, če dobim državno, ne upam niti na centek več. CSD je totalno zaj*** celotno zadevo, prej ko je bilo preko zavoda za zaspolovanje so bile štipendije ful boljše, upoštevalo se je tudi uspeh in podobno. Zaj pa kar nič. Jaz sem imela prej štipendije (od 1-3 letnika faksa) vedno okoli 200€, pa se razmere niso nič spremenile (še vedno stanujem med tednom v Lj, za vikende grem domov, uspeh imam iz leta v leto boljši, doma je mama še kr samohranilka, pa tud faks ni ravno mačji kašelj, ampak hej, zaka bi ga deval na un seznam če pa ni treba ane).
Če katera nuca primer pritožbe, naj pošlje ZS pa lahko pošljem osnutek.
Konec koncev sem bila pa še vesela, da sem tistih 140€ sploh dobila.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov