Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- moncy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Tamala_mrha napisal/-a:moncy napisal/-a:christianna cruz napisal/-a:a mogoče ktera ve kdaj bojo odločbe za državne štipendije za študente pršle ??
jst sm jo dobila u sredo, sam sm oddala prošnjo že v začetku septembra. tko de je verjetno čist odvisno kdaj si oddala prošnjo.
Huh, jaz sem jo oddala že avgusta, pa še nisem dobila odločbe. Saj le-to dobiš v vsakem primeru, četudi ne dobiš štipendije, ali pač? Ker sem letos prvič vložila vlogo.
ja pomoje bi jo mogla v vsakem primeru dobit. sam frendica, ki je lani vložila prošnjo ni dobila nobenga odgovora nazaj. tko de ne vem točno kako delajo.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
10ga vedno. Razen če je 10i nedelja, potem ali v petek ali ponedeljek.
It was forever..but it didnt last long..
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
moncy napisal/-a:ja pomoje bi jo mogla v vsakem primeru dobit. sam frendica, ki je lani vložila prošnjo ni dobila nobenga odgovora nazaj. tko de ne vem točno kako delajo.
odgovor mora biti. tako odobren kot zavrnjen. če ne pride, je nekaj narobe (lahko pomeni tudi, da so kje založili tvojo prošnjo in je niti niso obravnavali).
ne vem sicer kako je pri republiških, ampak pri zoisovih maš pol 'dokaz' da si oddal vlogo oni papir za priporočeno pošto.
tole je malo čudno, da ni dobila odgovora.
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
moncy napisal/-a:Tamala_mrha napisal/-a:moncy napisal/-a:christianna cruz napisal/-a:a mogoče ktera ve kdaj bojo odločbe za državne štipendije za študente pršle ??
jst sm jo dobila u sredo, sam sm oddala prošnjo že v začetku septembra. tko de je verjetno čist odvisno kdaj si oddala prošnjo.
Huh, jaz sem jo oddala že avgusta, pa še nisem dobila odločbe. Saj le-to dobiš v vsakem primeru, četudi ne dobiš štipendije, ali pač? Ker sem letos prvič vložila vlogo.
ja pomoje bi jo mogla v vsakem primeru dobit. sam frendica, ki je lani vložila prošnjo ni dobila nobenga odgovora nazaj. tko de ne vem točno kako delajo.
vedno dobiš odločbo, tud če je zavrnjena. pokliči na CSD, da vidiš če so jo sploh obravnaval
Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
-
gaby_ - Cosmopolitanka
a mi lahko prosim nekdo nekaj razloži.
glede na 5%:
da si lani dobil štipendijo si moral imeti 1.14%. ali to pomeni, da si med 1.14% v generaciji?
ker koliko jaz vem, je to razmerje med tvojo povp.oceno in povp.oceno generacije.
torej če bi moral biti med 1.14% generacije, da bi dobil štipendijo, bi štipendijo lani dobila 1 oseba če jih je bilo v generaciji 100 (tako si jaz to razlagam). in če bi moral biti med 1.14% v generaciji, potem je moje letošnje razmerje 1.23 slabše glede na lani.
če pa se gleda razmerje, pa je boljše
muči me predvsem, ker mi en na svetovalnici vestno trdi, da si moral biti med 1.14% v generaciji, da si jo dobil. (in da to ni razmerje med mojo povp.oceno in oceno generacije. sem mu potem citirala, da piše da je to razmerje med povp.oceno in oceno generacije, pa je klical na ad futuro kjer so mu rekli,da si moral biti v 1.14% generacije)
glede na 5%:
da si lani dobil štipendijo si moral imeti 1.14%. ali to pomeni, da si med 1.14% v generaciji?
ker koliko jaz vem, je to razmerje med tvojo povp.oceno in povp.oceno generacije.
torej če bi moral biti med 1.14% generacije, da bi dobil štipendijo, bi štipendijo lani dobila 1 oseba če jih je bilo v generaciji 100 (tako si jaz to razlagam). in če bi moral biti med 1.14% v generaciji, potem je moje letošnje razmerje 1.23 slabše glede na lani.
če pa se gleda razmerje, pa je boljše
muči me predvsem, ker mi en na svetovalnici vestno trdi, da si moral biti med 1.14% v generaciji, da si jo dobil. (in da to ni razmerje med mojo povp.oceno in oceno generacije. sem mu potem citirala, da piše da je to razmerje med povp.oceno in oceno generacije, pa je klical na ad futuro kjer so mu rekli,da si moral biti v 1.14% generacije)
-
Miss M. - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 7. 2007
- Kraj: Supernova Heights
Ummm, s kaksnim "talentom" si pa to govorila? Jao
Lanskoletno sporocilo za javnost, ki je blo objavljeno na straneh Ad Future;
V skladu z rangiranjem kandidatov je bilo potrebno za pridobitev Zoisove štipendije izkazati povprečje najmanj 9,43, najmanj 5 točk iz izjemnih dosežkov ali pa doseči razmerje med povprečjem posameznika in povprečjem generacije najmanj v višini 1,14.
Se pravi moras pri tem vstopnem pogoju biti med 5% najboljsih studentov v svoji generaciji (generacija: tvoji sosolci, redni in izredni). To lahko primerjas z vstopnim pogojem povprecne ocene, moras imeti 8,5. Potem se pa rangira. In v tvojem (in mojem) vstopnem pogoju se racuna razmerje med povprecno tvojo in povprecno generacijsko oceno. Rezultat tega razmerja je lansko leto moral biti vsaj 1,14. Se pravi sodec po lanskem letu bi jo ti gladko dobila. Kako bo pa letos, bomo pa videli cez kaksn mesec
Lanskoletno sporocilo za javnost, ki je blo objavljeno na straneh Ad Future;
V skladu z rangiranjem kandidatov je bilo potrebno za pridobitev Zoisove štipendije izkazati povprečje najmanj 9,43, najmanj 5 točk iz izjemnih dosežkov ali pa doseči razmerje med povprečjem posameznika in povprečjem generacije najmanj v višini 1,14.
Se pravi moras pri tem vstopnem pogoju biti med 5% najboljsih studentov v svoji generaciji (generacija: tvoji sosolci, redni in izredni). To lahko primerjas z vstopnim pogojem povprecne ocene, moras imeti 8,5. Potem se pa rangira. In v tvojem (in mojem) vstopnem pogoju se racuna razmerje med povprecno tvojo in povprecno generacijsko oceno. Rezultat tega razmerja je lansko leto moral biti vsaj 1,14. Se pravi sodec po lanskem letu bi jo ti gladko dobila. Kako bo pa letos, bomo pa videli cez kaksn mesec
What's the story, morning glory?
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ze spet jst s tem mojim letosnjim problemom...namrec, danes sem dobila odlocbo za kadrovsko -> drug teden grem podpisat pogodbo. hkrati sem pa letos zaprosila tudi za zoisovo...kaj naj zdaj? pocakam da dobim odlocko za zoisovo pa jo potem zavrnem? in kako se zavrne stipendijo?! z navado prosnjo?!
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Po moje je najboljše da greš osebno tja in prekličeš vlogo, ker boš s tem dala možnost nekomu, ki je odddal vlogo, pa je mogoče ne bi dobil, pa jo s tem bo.
Drugače pa si za kadrovsko zaprosla prek privat firme? Jaz sem tudi letos oddala prijavo na kadrovsko, sam prek javnega sektorja, pa baje da bojo šele novembra odločbe.... Čeprav nimam neki velikih upov, glede na to kolk mam js sreče v življenju...
Drugače pa si za kadrovsko zaprosla prek privat firme? Jaz sem tudi letos oddala prijavo na kadrovsko, sam prek javnega sektorja, pa baje da bojo šele novembra odločbe.... Čeprav nimam neki velikih upov, glede na to kolk mam js sreče v življenju...
-
red_rose - Cosmofrik
ja v bistvu na firmo, preko RRA (regijske razvojne agencije) ki tudi da nek del stipendije...
ja saj drugace sem stari stipendist in vem da bom dobla stipendijo, zato ne bi rada da mi jo nakazujejo k bi mogla pol vrnat pa same komplikacije...bom drug teden poklicala kako tocno je s tem. v ljubljano pa upam da ne bo treba hodit
ja saj drugace sem stari stipendist in vem da bom dobla stipendijo, zato ne bi rada da mi jo nakazujejo k bi mogla pol vrnat pa same komplikacije...bom drug teden poklicala kako tocno je s tem. v ljubljano pa upam da ne bo treba hodit
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
No, čestitam za kadrovsko Kak pa maš pol z zaposlitvijo, že kaj veš, za koliko let si vezan pa to, al to zveš šele potem, ko podpišeš s pogodbo?
-
red_rose - Cosmofrik
ja toliko let kot dobivas stipendijo moras delat pri njih - tako je ponavadi. pri tej firmi kjer bom jaz pa imamo moznost ze med studijem kaj delat za njih prek studenta, pa poletna praksa...pa potem na koncu zaposlitev. ni pa vedno tako, odvisno od firme do firme...da se tut marsikaj cist interno zmenit recimo fant je mel kadrovsko 6 let, pa pustil faks, se prepisal na izredno in zaposlil (pri njihovi konkurenci!) pa mu ni blo treba vracat pa nc... no sam to je najbrz redko =) aja pa ena sosolka jo je samo eno leto dobivala, medtem k ji je zoisova mirovala, pa tud ni nic vracala
v pogodbi bom pa vidla kaj bo se kej pisalo, visine recimo se ne vem tocne, vem pa da bo ob 300-350€ nekje...
mam se cas da si premislim nazaj na zoisovo
v pogodbi bom pa vidla kaj bo se kej pisalo, visine recimo se ne vem tocne, vem pa da bo ob 300-350€ nekje...
mam se cas da si premislim nazaj na zoisovo
-
gaby_ - Cosmopolitanka
^meni se kadrovska zdi ful dobra izbira, če recimo poznaš podjetje in si tam res želiš delati. tudi so mi kadrovske primerne proti koncu študija (zadnji dve leti ali pa eno), da nimaš ravno obveznosti delati 4 leta, če recimo dobiš drugo, boljšo zaposlitev, ali ti ni všeč kader, služba nasploh ipd. (vem, da ni nujno, da se zaposliš pri njih, ampak potem večinoma štipendijo vračaš. tisti primeri, kot ga je imel tvoj fant so pa zelo redki).
recimo, jaz če bi imela možnost dobiti kadrovsko v krki, ne bi čisto nič premišljevala, ker je to firma, kjer bi želela v prihodnosti delati.
da ne omenjam razlike v višini zoisove in kadrovske, plus zagotovljena služba, možnost delovnih izkušenj že med šolanjem ipd.
recimo, jaz če bi imela možnost dobiti kadrovsko v krki, ne bi čisto nič premišljevala, ker je to firma, kjer bi želela v prihodnosti delati.
da ne omenjam razlike v višini zoisove in kadrovske, plus zagotovljena služba, možnost delovnih izkušenj že med šolanjem ipd.
-
red_rose - Cosmofrik
ja jaz jo bom dobivala 5 let (z absolventom vred...) ce jo zdaj vzamem sem bla tut mal v dvomih glede tega...upam da ne bo kakega problema pol nisem pa nikol prej razmisljala o tej stipendiji, ker sm itak mela zoisovo...potem pa sem jo dobila ponujeno, zacela malo premlevat in ugotovila da bo najboljsa opcija za nabiranje delovnih izkusenj po koncanem faksu, sploh v teh kriticnih casih, podjetju pa zelo dobro gre...direktorja poznam...
upam da se bo izkazalo za dobro odlocitev ane
upam da se bo izkazalo za dobro odlocitev ane
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]