Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Okrogla:)
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2006
***Ally*** napisal/-a:sem mela sošolke ki so ble celo gimnazijo dobre, pa so imele Zoisovo...če je to "nadarjen" učenec res ne vem...
ja in če so ble dobre? če si nadarjen in imaš sposobnosti, to še ne pomeni da jih izkoristiš...
dejstvo je da se ta štipendija lahko podeli tudi recimo glede na fenomenalen rezultat npr.: prostorske vizualizacije...in kaj ma to veze z učenjem? nič... imaš sposobnost, da nekaj v prihodnosti narediš, ne pa v gimnaziji....
pridnost in delavnost ni enako nadarjenosti
ocenjevati nadarjenost glede na ocene kjerkoli sploh pa na gimnaziji je smešno
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Ne vem...po moje če gre za nekega inteligentnega človeka mu je tudi jasno da če želi nadaljevat študij da mora met čim boljši uspeh pa se vsaj potrudi. Pa tudi ni šlo za neke talente na kakih drugih področjih...saj jih je večina takoj v prvem letniku zgubila štipendijo.
Hotela sem povedat predvsem to da se je dalo štipendijo hitro dobit na začetku, pol pa vedno težje. En kolega se je tri leta matral da jo je dobil, kljub temu da je bil zelo uspešen ampak na tistih testih na začetku pač ni pokazal dovolj.
Hotela sem povedat predvsem to da se je dalo štipendijo hitro dobit na začetku, pol pa vedno težje. En kolega se je tri leta matral da jo je dobil, kljub temu da je bil zelo uspešen ampak na tistih testih na začetku pač ni pokazal dovolj.
- Okrogla:)
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2006
če so zgubile štipendijo pol so ble zadostne in ne dobre...
talenti, ki jih merjo s tistimi testi pa niso kr tko vidni
mene recimo živcirajo ljudje, k govorijo kt da so ocene odraz inteligence...
sama mam zoisovo...in sem bla 1.,2., in 3. letnik gimnazije dobra...4. letnik sm bla prav dobra...maturo nardila z 21 točkami...bla sprejeta kamor sm hotla...in zdej na faksu nimam povprečja zelo visokega...je 7,8.... in kaj...a si štipendije ne zaslužim?? veš ocene so relativna stvar...in niso potrebne take izjave.... vsak dela kolikor hoče in kar hoče...meni šola nikoli ni bla na prvem mestu...mam hobije, zanimam se za različne stvari, ki se mi zdijo bolj uporabne,seminarji, tečaji karkoli...
so stvari k so mi bolj pomembne kt pa ocene v šoli
talenti, ki jih merjo s tistimi testi pa niso kr tko vidni
mene recimo živcirajo ljudje, k govorijo kt da so ocene odraz inteligence...
sama mam zoisovo...in sem bla 1.,2., in 3. letnik gimnazije dobra...4. letnik sm bla prav dobra...maturo nardila z 21 točkami...bla sprejeta kamor sm hotla...in zdej na faksu nimam povprečja zelo visokega...je 7,8.... in kaj...a si štipendije ne zaslužim?? veš ocene so relativna stvar...in niso potrebne take izjave.... vsak dela kolikor hoče in kar hoče...meni šola nikoli ni bla na prvem mestu...mam hobije, zanimam se za različne stvari, ki se mi zdijo bolj uporabne,seminarji, tečaji karkoli...
so stvari k so mi bolj pomembne kt pa ocene v šoli
-
*tenisačica* - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Celje(na žalost)
Mene pa neki moti...v osnovni smo meli te teste za zoisovo in sem pač prišla v izbor (na testih sem se kar dobro izkazala). Imela sem tudi dve srebrni priznanji in vse predmete odlično.
Aaaampak, ni zdej nobeno prismo pršlo domov za ponovno testiranje. Npr. dobila ga je pa prjatlca, ki v šoli ni bila odlična, na testih se je izkazala približno tako kot jaz in od priznanj je sicer imela eno zlato, ampak to je bilo to (socialna je rekla, da sta dve srebrni=ena zlata). Tko da, tole me malo moti, sicer pa ni panike, ker sem bila tako ali tako presenečena, da sem pršla v izbor, ker sem bila menda edina v šoli, ki tistih testov nisem resno jemala
Aaaampak, ni zdej nobeno prismo pršlo domov za ponovno testiranje. Npr. dobila ga je pa prjatlca, ki v šoli ni bila odlična, na testih se je izkazala približno tako kot jaz in od priznanj je sicer imela eno zlato, ampak to je bilo to (socialna je rekla, da sta dve srebrni=ena zlata). Tko da, tole me malo moti, sicer pa ni panike, ker sem bila tako ali tako presenečena, da sem pršla v izbor, ker sem bila menda edina v šoli, ki tistih testov nisem resno jemala
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Mislim da ni nujno da te pokličejo na ponovno testiranje, kvečjemu je to še slabše. Pri nas so poklicali take ki so meli dobre ocene, priznanja, ampak so prve teste slabše rešili.
-
Ja no, upam da je res tko. Ker bi bilo prijetno met nekaj tisočakov na mesec več
Drugače pa tudi če ne bo...sej se lahko še zmeraj poznej prosi za štipendijo.
Drugače pa tudi če ne bo...sej se lahko še zmeraj poznej prosi za štipendijo.
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
-
Okrogla:) napisal/-a:največ poudarka dajo na une teste v 7. razredu
Ja, sej na podlagi tistih se sploh odločijo, če te predlagajo za štipendijo. Tisti testi so ubistvu osnova, ker če jih ne pišeš vredu (ne vem koliko stvari moraš imeti nadpovprečnih, če ne kar vse), sploh nimaš možnosti.
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
Pa kasneje se zlo težko dobi štipendijo. Vsaj jst ne poznam nobenga, ki bi jo pol dobu. Najlažje jo dobiš prec po osnovni šoli.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
Ja nč, pol pa držmo pesti, ane?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov