Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Dobila sem ze zdej, ker se je nase ocenjevalno obdobje zakljucilo, se pravi ocen se ne da vec pridobivat, oz visat
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^aha. saj na našem faksu tudi ne. torej bi jaz tudi mogla iti vprašat.
jooj zdaj mi pa živčki delajo
aja, še ena malo slabša novica: letos je za 'nas' (če pridem v ta izbor) namenjenega malo več kot polovica denarja glede na lansko leto (recimo da je bilo lani namenjenega 420000, letos pa 250000). tak da bo verjetno tudi razmerje višje kot lani.
jooj zdaj mi pa živčki delajo
aja, še ena malo slabša novica: letos je za 'nas' (če pridem v ta izbor) namenjenega malo več kot polovica denarja glede na lansko leto (recimo da je bilo lani namenjenega 420000, letos pa 250000). tak da bo verjetno tudi razmerje višje kot lani.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
red_rose napisal/-a:a_pikica_a napisal/-a:Jaz sem danes sla po potrdilo o 5% najboljsih v generaciji.
Uspelo mi je
Povrhu tega je povprecna ocena letnika 7,48, moje povprecje pa 9,2. Upam, da dobim, ki ce ne ne vrjamem vec v drzavni sistem
uuuu cestitke! pol bos pa skor sigurno dobila no, to mas ____ (zmotla ja hahah ) visje povprecje kot ostali! bravo
lani je blo:V skladu z rangiranjem kandidatov je bilo potrebno za pridobitev Zoisove štipendije izkazati povprečje najmanj 9,43, najmanj 5 točk iz izjemnih dosežkov ali pa doseči razmerje med povprečjem posameznika in povprečjem generacije najmanj v višini 1,14.
Samo neki punci gleda se RAZMERJE, ne pa razlika. Razmerje je pa 9,2/7,48== 1,23-
a_pikica_a- ČESTITAM! Mislim da boš kar 100% dobila
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
^jaz sploh nisem opazila, da je a_pikica_a dala razliko. je pa kvocent ja, tvojega povprečja s povprečjem generacije.
drugače pa no, ne bi rada bila pesimist, samo glede na denar (letos dajo 5%celotnega denarja študentom, ki spadajo v 5%, lani so namenili tem 10%) še ni ravno 100% da bo glede na to razmerje dobila štipendijo.
drugače pa no, ne bi rada bila pesimist, samo glede na denar (letos dajo 5%celotnega denarja študentom, ki spadajo v 5%, lani so namenili tem 10%) še ni ravno 100% da bo glede na to razmerje dobila štipendijo.
-
^^ aja, razmerje, jaz in povrsno branje.
Spet so mi upi malo upadli, a mislite da bo dovolj?
Spet so mi upi malo upadli, a mislite da bo dovolj?
-
*mala* - Cosmopsiho
gaby_ napisal/-a:^jaz sploh nisem opazila, da je a_pikica_a dala razliko. je pa kvocent ja, tvojega povprečja s povprečjem generacije.
Ampak če gledaš to, da je kar nekaj ljudi že lani dobilo Zoisovo s tanovimi pogoji in njim se ni treba še enkrat prijavljat, ker jo pač že imajo.
Tako da bo pomoje tudi manj "tanovih" letos. Pa tudi veliko jih bo mislilo da nimajo šans glede na lanske zahteve za dodelitev štipendije.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
No, upajmo na najboljse. Ce bo bo, ce ne pa jebiga
-
gaby_ - Cosmopolitanka
^glede na lani (razmerje 1.14) bi lahko bilo povprečje generacije 8.0 da bi ti še dobila štipendijo. povprečje tvoje generacije pa je za pol ocene slabše, tak da možnosti so zelo dobre. zdaj edino kar je slabega je to, kar sem že rekla, da je namenjenega pol manj denarja. koliko pa bo to vplivalo na razmerje, pa itak nihče ne ve.
mene zdaj matrajo samo živčki, ali sem med 5% ali ne. jooooj. (drugače mam tudi povprečje 9.2 ampak glede na povprečje itak niti ne sanjam, da bi dobila).
mene zdaj matrajo samo živčki, ali sem med 5% ali ne. jooooj. (drugače mam tudi povprečje 9.2 ampak glede na povprečje itak niti ne sanjam, da bi dobila).
-
^^ a ves priblizno koliko je povprecje razreda??
Koliko pa vas je v razredu oz. letniku st. programa?
Pri nas nas je opravljalo izpite nekje 16, zato sem se bala da ne pridem not.
Koliko pa vas je v razredu oz. letniku st. programa?
Pri nas nas je opravljalo izpite nekje 16, zato sem se bala da ne pridem not.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
*mala* napisal/-a:gaby_ napisal/-a:^jaz sploh nisem opazila, da je a_pikica_a dala razliko. je pa kvocent ja, tvojega povprečja s povprečjem generacije.
Ampak če gledaš to, da je kar nekaj ljudi že lani dobilo Zoisovo s tanovimi pogoji in njim se ni treba še enkrat prijavljat, ker jo pač že imajo.
Tako da bo pomoje tudi manj "tanovih" letos. Pa tudi veliko jih bo mislilo da nimajo šans glede na lanske zahteve za dodelitev štipendije.
ne verjamem, da bodo povprečje in razmerje manjše kot lani (vsaj ne za veliko). obstajajo tudi študentje, ki so se celo leto matrali in učili samo za zoisovo štipendijo in da presežejo lansko povprečje 9.42.
a_pikica_a: ma ne vem, vpisanih je bilo okoli 60, mogoče 70 (kar šteje potem za generacijo). dalje jih pride okrog 30 verjetno, povprečja pa itak ne vem, niti ni javno objavljeno (se mi zdi). aja, saj k povprečju štejejo samo tisti, ki so letnik izdelali (tudi pogojno) ali pač vsi opravljeni izpiti v tistem letniku (tudi če nekdo ponavlja, pa je recimo dva izpita naredil,se štejeta k povprečju?)
drugače pa glede na 60 vpisanih bi potem prišli v 5% trije najboljši. dva sta sigurno boljša od mene, tak da upam,da sem tretja.
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
gaby_ napisal/-a:a_pikica_a napisal/-a:Ja, na referat sem sla (potrdilo sprintala doma, je na netu) in v petek grem ponj da dekanija podpise. Pa sem rekla ce mi lahko povejo povprecje letnika, da vidim, kaj lahko pricakujem, in sem ostala prijetno presenecena
Upam, da jo res dobim, ker tako si bi ful olajsala studij in mi nebi bilo treba vec tolko delat, bi imela vec casa za potem obdrzat povprecje...
čestitke še z moje strani. jaz tudi upam na tale 5% najboljših.
a to že prav lahko dobiš? ker meni je na referatu rekla, da komaj oktobra, ko se bodo vsi vpisali. (mi imamo vpis do 30.septembra).
Tako je, tudi če si ta petek dobiš potrdilo, ti ga na skladih ne bodo upoštevali, ker še ni konec izpitnega obdobja. Velja potrdilo z dne 1. oktober in dalje
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
*mala* - Cosmopsiho
NOVO:
Kaj že narediš, da ti Zoisova štipendija miruje? Sem pa stara štipendistka
Kaj že narediš, da ti Zoisova štipendija miruje? Sem pa stara štipendistka
-
gemini napisal/-a:gaby_ napisal/-a:a_pikica_a napisal/-a:Ja, na referat sem sla (potrdilo sprintala doma, je na netu) in v petek grem ponj da dekanija podpise. Pa sem rekla ce mi lahko povejo povprecje letnika, da vidim, kaj lahko pricakujem, in sem ostala prijetno presenecena
Upam, da jo res dobim, ker tako si bi ful olajsala studij in mi nebi bilo treba vec tolko delat, bi imela vec casa za potem obdrzat povprecje...
čestitke še z moje strani. jaz tudi upam na tale 5% najboljših.
a to že prav lahko dobiš? ker meni je na referatu rekla, da komaj oktobra, ko se bodo vsi vpisali. (mi imamo vpis do 30.septembra).
Tako je, tudi če si ta petek dobiš potrdilo, ti ga na skladih ne bodo upoštevali, ker še ni konec izpitnega obdobja. Velja potrdilo z dne 1. oktober in dalje
Zakaj pa so mi ga ze dali? A to kje pise..? Hvala za info.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov