Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 11. Sep. 2009 12:35

ja mislim da vem kera dva mislis (3.letnik si?). obstajajo se hujsi :D
js sem namrec tudi hodila na priprave za MMO z njimi, in se utapljala v svetu genijev :ertrink: it's a different world :irre:
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 11. Sep. 2009 13:02

Ne, 2.letnik sem. Jaz jih prav občudujem, kako so pametni... Čeprav so nam šli na začetku na živce, ker so govorili samo o matematiki :wink:
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 11. Sep. 2009 13:35

ampak če so res tako pametni, zakaj ne grejo na bolj priznane faxe v tujino al podobno? ker bit na matematiki v slo pa res ni nek višek. vsaj za te genije.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 11. Sep. 2009 13:41

torej jo bom novembra dobila?
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 11. Sep. 2009 14:01

my_self napisal/-a:ampak če so res tako pametni, zakaj ne grejo na bolj priznane faxe v tujino al podobno? ker bit na matematiki v slo pa res ni nek višek. vsaj za te genije.

sošolec na faksu je lani hotel v anglijo študirat kemijo (ima povprečje 10.0) pa mislim, da ga niso sprejeli (ali pa se ni odločil).
problem je recimo tudi jezik: sošolec iz sš je bil lani na svetovnem iz fizike v vietnamu, bil tretji (dobil bron), ampak nemščine nima pojma, angleščine še manj... :)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 12. Sep. 2009 12:59

Vprašanje
Se komu sanja kko je s tem vračanjem štipendije? Že k nimam štipendije se ne spoznam na to, ma mi je zadnjič nekdo omenu da če maš štipendijo pa jo zgubiš (zarad prenizkega povprečja), moreš vrnt štipendijo za celo leto nazaj. Je to res? :eek:
Kr sestra je mela Zoisovo (približno 300€), jo zgubila (ponavljala letnik) in letos jo dobi nazaj. In ji ni blo treba nikoli neč vračat, tko da.. je to sploh res?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 12. Sep. 2009 14:42

Če bi še enkrat ponavljala, bi jo mogla vrnit ja. Pri vseh štipendijah je tako...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
J.Lo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a J.Lo » 12. Sep. 2009 15:12

Kako je s štipendijo v absolventu? Zanima me za Zoisovo, če jo dobivamo, pa če moraš tud met neko povprečje za njo?
Lahko imam vse.
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 12. Sep. 2009 15:26

LoveLy* napisal/-a:torej jo bom novembra dobila?

ja.
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 12. Sep. 2009 16:55

[vanessa] napisal/-a:Vprašanje
Se komu sanja kko je s tem vračanjem štipendije? Že k nimam štipendije se ne spoznam na to, ma mi je zadnjič nekdo omenu da če maš štipendijo pa jo zgubiš (zarad prenizkega povprečja), moreš vrnt štipendijo za celo leto nazaj. Je to res? :eek:
Kr sestra je mela Zoisovo (približno 300€), jo zgubila (ponavljala letnik) in letos jo dobi nazaj. In ji ni blo treba nikoli neč vračat, tko da.. je to sploh res?

če imaš zoisovo štipendijo, in ne dosežeš povprečja, ki ga rabiš, da bi jo dobival dalje, ti eno leto štipendija miruje (je naslednje leto ne dobivaš). potem če izpolniš povprečje, jo prejemaš normalno dalje, če spet ne izpolniš povprečja, pa štipendijo vračaš.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 12. Sep. 2009 17:33

torej, če sm prou razumela je tko, da če jo dobiš npr. v 1.letniku faxa (zlata maturantka) pa nrdiš letnik s 7, ti jo vzamejo (v 2.letniku je ne prejemaš) in če v 2. letniku spet ne dosežeš povprečja jo moreš vračat?
za kolko mesceu nazaj pa jo vračaš? kr 300€ ni malo, sploh pa če maš štipendijo že od 1.letnika srednje.

(uuff ne vem če bi sprejela štipendije pod takimi pogoji)
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 12. Sep. 2009 17:50

^vračaš jo samo za prvi letnik faksa in ne za srednjo šolo. ker ko greš na faks, podpišeš drugo pogodbo!
drugače pa je tako kot si napisala. in zoisova štipendija ni 300€ na mesec (vsaj v prvem letniku ne).
edino mislim da je nek problem, da jo moraš vrniti v celoti v enem obroku ali mogoče v dveh (baje, da se da dogovoriti tudi, da jo vračaš po mesečnih obrokih) (ampak ne drži me za besedo, ker ne vem če so to pravilne informacije).

drugače pa se mi zdi nekako neumno, da bi zavrnila štipendijo zgolj iz razloga, da jo boš mogla vračati. ker če si zlata maturantka, si verjetno vsaj toliko resna, da se boš potrudila in resno delala za tisto povprečje (in 8.5 tudi ni tako nemogoče, kot se sliši). razen, če so ti prioriteta žurke.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 12. Sep. 2009 18:53

[vanessa] napisal/-a:torej, če sm prou razumela je tko, da če jo dobiš npr. v 1.letniku faxa (zlata maturantka) pa nrdiš letnik s 7, ti jo vzamejo (v 2.letniku je ne prejemaš) in če v 2. letniku spet ne dosežeš povprečja jo moreš vračat?
za kolko mesceu nazaj pa jo vračaš? kr 300€ ni malo, sploh pa če maš štipendijo že od 1.letnika srednje.

(uuff ne vem če bi sprejela štipendije pod takimi pogoji)

zoisova se VEDNO vraca samo za tisti letnik, v katerem nisi dosegal pogojev! torej vedno samo za eno leto!!

medtem ko se kadrovska stipendija lahko vraca tut za 10 let nazaj, ce ne izpolnis pogoja! ali ce noces it v tisto firmo delat al karkol. tako da zoisova ma najmilejse pogoje od stipendij. mislim da se tut republiska vraca.

kaj si ti misla da jo kar tako dobivamo?=) stipendija ti je pac motivacija, in meni recimo ni motivacija samo 8,5 da jo obdrzim, ampak 9,0 da bom imela se visjo. vem da na vseh faksih to ni mogoce ampak marsikje se pa da :P
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 12. Sep. 2009 18:55

Ne, če dobiš štipendijo v 1. letniku faxa je okoli 180€ če se ne motim. Sestra ma 300€ kr jo ma od 1. letnika srednje.
Glede resnosti.. Cimra je dobila štipendijo v 1.letniku faxa in je na pravni dosegla 7 povprečje (al niti to ne) in niti ne cilja na kej več ker se ji "ne da". To je itak odvisno od posameznika.. Sestra se trudi, ponavljala je letnik zarad 1 predmeta k ji je zmanjku do pogojeu, sam je vseeno mela visoko povprečje pr ostalih predmetih. Se pa najdejo tudi take osebke k preprosto ne ciljajo visoko oz. jim ne znese.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 12. Sep. 2009 19:04

Štipendija na faksu nima nobene zveze s srednjo šolo. Jaz sem imela celo srednjo šolo štipendijo, pa sem jo v prvem letniku faksa dobila manj kot v četrtem letniku, ker ni bilo nobenih dodatkov na uspeh; imaš samo osnovno štipendijo in dodatek na prevoz (pa mogoče še dodatek na deficitaren poklic :D ), nimaš pa nobenih dodatkov na letnik in na uspeh.
Glej, da zaradi tega ne bi vzela štipendije, ker te je strah, da ne bi naredila, je brez veze. Če ponavljaš letnik, se ti samo zamrzne in jo lahko dobiš potem nazaj. Ne vem, mogoče je pri novih štipendistih kaj drugače, ampak kolikor jaz vem, moraš štipendijo vračati samo v primeru, da ti študija ne dokončaš, npr. če se ti prijaviš na zavod za zaposlovanje, moraš štipendijo vrnit. Če pa vmes samo ponavlajš, je pa ne rabiš vračat.
Meni je tudi štipendija motivacija in se trudim za čim višjo oceno, da bi bilo štipendije čim več. Ampak zalomi se ti lahko ravno tako, ampak saj pač ponavljaš letnik in se potem spet potrudiš, da jo dobiš nazaj. Meni letos preprosto ne znese, pa ne da se ne bi trudila, ampak mi res ne gre. Ampak se bom potrudila, da jo bom v šolskem letu 2010/2011 spet imela :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov