Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
^^Sedaj si dobila nakazano za avgust, oktobra boš za september, novembra bo pa do odločb + kakšen teden ali dva suša....
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
LoveLy* napisal/-a:ola! mene pa nekaj zanima..zdaj grem v 2. letnik faksa...in dobila sem štipendijo za september...kaj za oktober jo bom tudi??al jo bom komaj novembra dobila??
no recimo da sem mela zdaj štipendijo 210ezrov....mam pa povprečje 7.5 ali bo zdaj nižja zaradi tega??...al ostane ista??
jst mam ze leta drzavno stipendijo in jo oktobra ko si na faksu ne dobis, septembra pa ce si v srednji soli.
Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
red_rose napisal/-a:se ti zdi da je uprava tako kriticna da primanjkuje studentov al kaj? to se dodeli glede na tiste smeri kjer jih je premalo oz. jih hoce drzava spodbuditi da jih bo vec
mas pa seznam tukaj: http://www.uradni-list.si/files/RS_-2008-051-02164-OB~P001-0000.PDF
Evo, preklicala sem pol Slovenije , med drugim tudi neko žensko, ki pregleduje štipendije in določa dodatke in mi je povedala, da Zoisovim štipendistom na Zavodu za zaposlovanje nikoli niso odobrili nobenih takšnih dodatkov, da je to samo za republiške štipendije in da ona ne ve, kje bi eden od mojih sošolcev (ki je rekel, da je ta dodatek imel) lahko ta dodatek dobil, če ima Zoisovo štipendijo. Ona baje to dela že več let in niso še nobenemu dali tega dodatka.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
*sanja* zavod za zaposlovanje nima vec zoisove preko
vi ste stari stipendisti - imate drugacne pogoje, drugacne dodatke....
mi, novi stipendisti, imamo pa drugacne pogoje. nas stipendira ad futura (javni sklad republike slovenije za razvoj kadrov in stipendije) in NE zavod za zaposlovanje, kot vcasih!
in po novem zoisova 100% ima ta dodatek ampak ga imajo samo NOVI stipendisti!
vi ste stari stipendisti - imate drugacne pogoje, drugacne dodatke....
mi, novi stipendisti, imamo pa drugacne pogoje. nas stipendira ad futura (javni sklad republike slovenije za razvoj kadrov in stipendije) in NE zavod za zaposlovanje, kot vcasih!
in po novem zoisova 100% ima ta dodatek ampak ga imajo samo NOVI stipendisti!
Kakšna je višina Zoisove štipendije?
Osnovna Zoisova štipendija brez dodatkov znaša 64,96 eurov za dijaka in 100,10 eurov za študenta.
K osnovni štipendiji se lahko dodelijo naslednji dodatki:
* dodatek za vrsto in področje izobraževanja v višini 29,81 eurov;
* dodatek za učni oziroma študijski uspeh v višini 20,22 eurov za dijake s povprečno oceno od 4,10 do 4,49 oziroma za študente s povprečno oceno od 8,50 do 8,99, ali 37,27 eurov za dijake s povprečno oceno 4,50 ali več oziroma za študente s povprečno oceno 9,00 ali več. Dodatek ne pripada študentom/dijakom 1. Letnika izobraževanj, razen če se nadaljuje izobraževanje za pridobitev višje stopnje izobraževanj v okviru višje- ali visokošolskega izobraževanja.
* dodatek za izobraževanje zunaj stalnega prebivališča v višini od 47,92 eurov do 99,04 eurov za prevoz v primestnem ali medkrajevnem prometu oziroma 84,12 eurov za bivanje izven kraja stalnega prebivališča;
* dodatek za štipendiste s posebnimi potrebami v višini 50,05 eurov;
* dodatek glede na dohodek v družini štipendista v višini od 21,30 do 54,31 eurov.
-
*sanja* - Kofetarica
Sem še enkrat klicala in mi je vse razložila. Kdor ima Zoisovo štipendijo preko Zavoda za zaposlovanje (tako kot jaz), tega dodatka ne dobi. Kdor pa ima štipendijo preko Javnega sklada, pa ta dodatek dobi. Ker sem jaz v srednji šoli dobila štipendijo preko Zavoda, sem tudi potem, ko sem šla na faks, dobivala štipendijo preko Zavoda. Zdaj imam pravico tukaj prekiniti pogodbo (ki sem jo podpisala, ko sem šla na faks) in it na Javni sklad, ampak je problem, da bi potem morala imeti povprečje 8,5 na faksu (kar je zame skoraj nemogoče), zdaj pa imam 7 in bom imela do konca študija 7, če se ne prepišem drugam (ker sem podpisala pogodbo, ki velja dokler ne dokončam študija na tem faksu ali se prepišem drugam).
-
red_rose - Cosmofrik
^^to vse vemo ja js sem letos koncala 1.letnik faksa in sem z vpisom na faks postala t.i. ''novi stipendist'' z novimi pogoji vi ste pa stari in je vse po starem. ko bos sla na podiplomca, bos pa ti tut novi tako da ko vsi stari stipendisti zakljucite trenutno stopnjo izobrazevanja, bodo vsi zoisovi stipendisti meli enake (nove) pogoje.
meni je pa nov nacin boljsi, saj imam dosti visjo kot bi imela po starem - sestra je mela vedno nizjo zoisovo kot jaz
meni je pa nov nacin boljsi, saj imam dosti visjo kot bi imela po starem - sestra je mela vedno nizjo zoisovo kot jaz
-
*sanja* - Kofetarica
red_rose napisal/-a:meni je pa nov nacin boljsi, saj imam dosti visjo kot bi imela po starem - sestra je mela vedno nizjo zoisovo kot jaz
Ja, ampak na našem faksu imeti povprečje 8,5, ko se dejansko borimo za 6... Precej težko, razen če bi bila res genij za matematiko, kar pa (na žalost) nisem...
-
red_rose - Cosmofrik
pozabla omenit je pa res zdaj zmesnjava s temi stipendijami, ampak mi smo se ze navadli zdaj na ta novi nacin pa tudi povprecje 8,5 se mi zdi zelo primerno za zoisove stipendisti ki naj bi bli bolj pridni! na raznih tezkih faksih lahko pa tudi z nizjo oceno izpolnjujes pogoj 5% - torej tudi z nizjo oceno lahko normalno dobivas zoisovo, ce je povprecna ocena studentov v tvojem letniku toliko nizja zato tut za tiste na tezkih faksih to ni nemogoce
-
*sanja* - Kofetarica
red_rose napisal/-a:na raznih tezkih faksih lahko pa tudi z nizjo oceno izpolnjujes pogoj 5% - torej tudi z nizjo oceno lahko normalno dobivas zoisovo, ce je povprecna ocena studentov v tvojem letniku toliko nizja zato tut za tiste na tezkih faksih to ni nemogoce
Vidiš, tudi to je težko, če imaš v letniku 3 genije, ki so v srednji šoli hodili na razne matematične olimpijade v Izrael Na takih faksih potem obdržijo štipendijo tisti, ki so res zelo nadarjeni.
-
red_rose - Cosmofrik
v izraelu pa ze dolgo ni blo MMO, verjetno si kaj zamesala
poznam pa (verjetno) te tvoje sosolce, in ja, potem umikam svoje besede, ker proti njim res ni konkurence to pa res potem zna bit problem =)) ampak vseeno, za vse druge fakse razen teh nekaj res zahtevnih, se mi zdi 8,5 cist OK meja.
poznam pa (verjetno) te tvoje sosolce, in ja, potem umikam svoje besede, ker proti njim res ni konkurence to pa res potem zna bit problem =)) ampak vseeno, za vse druge fakse razen teh nekaj res zahtevnih, se mi zdi 8,5 cist OK meja.
-
*sanja* - Kofetarica
haha sem res malo zamešala, v Vietnamu pa v Mehiki je bil eden od sošolcev. Eden pa samo v Vietnamu. Če jih poznaš, si res lahko predstavljaš, ker to so pa res GENIJI.
Saj jaz se ne pritožujem, za 7 bom že spravila skupaj (naslednje leto, letos še pogojev za 3.letnik nimam, tako da se bo štipendija zamrznila ).
Saj jaz se ne pritožujem, za 7 bom že spravila skupaj (naslednje leto, letos še pogojev za 3.letnik nimam, tako da se bo štipendija zamrznila ).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov