Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 09. Sep. 2009 20:13

Nisem fdv-jevc... :lol: Na srečo...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 09. Sep. 2009 20:20

Že če pogledaš povprečne ocene na FDV-ju in podobnih družboslovnih faksih in to primerjaš z naravoslovnimi faksi (strojni faks, matematika in fizika, kemija,...), ti je takoj vse jasno. Jaz ne rečem, da na FDVju ni potrebno nič narediti za 10ke, je pa definitivno lažje se na FDVju knjigo na pamet naučit, kot pa na matematiki razumet vse naloge, razen če nisi matematični genij. Pri nas imamo v drugem letniku na matematiki okrog 5 zelo nadarjenih študentov, ki imajo visoko povprečje (pa mislim, da nobeden nima 10 povprečja), ostali pa težko dosežejo(-mo) povprečje 8,5. Recimo kolegica, ki študira medijske komunikacije v Mariboru, mi je razlagala, da se njim zdi že čudno, če kdo piše 6 ali 7, če kdo ne naredi, je to že zelo čudno. Pri nas proslavljamo, če kdo naredi s 6.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 09. Sep. 2009 20:21

Ah, sm samo čakala kdaj se bo kdo upiču v to. Nism napisala, da je FDV lahk fax, ampak LAŽJI od pravne, medicine in podobno oz. da je lažje dosežt visoko povprečje.. In ne rabim govorit iz lastnih izkušenj kr mislim da je to logično.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 09. Sep. 2009 20:32

raje ne bom komentirala, ze tko sm OT od OT :)
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 09. Sep. 2009 21:21

Si ti mogoče na fdv-ju?
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 09. Sep. 2009 22:19

McLarnovc napisal/-a:Si ti mogoče na fdv-ju?

so?? bite me :lol:
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 10. Sep. 2009 7:08

Se mi je zdelo da si ja... :lol:
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 10. Sep. 2009 8:35

red_rose napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a: Js ti predlagam, da še enkrat malo preletiš link, kr meni je tkoj padla v oči arhitektura.

js ti predlagam da se naucis brat take sezname :lol: in arhitekture NI na seznamu (jo jst studiram, verjemi da bi vedla... :D )

seznam se bere pa takole:

58 ARHITEKTURA, URBANIZEM IN GRADBENIŠTVO - oznacuje SKLOP studijev ki pridejo v postev

iz tega sklopa dobijo dodatek tele smeri:
– 5813 geodezija in kartografija
– 582 gradbeništvo

ni pa arhitekture na seznamu, pa urbanizma, pa vsega iz tega sklopa :D

pri sklopih, kjer pa spodaj ni posebej označeno z alinejo in malimi tiskanimi,pa dobijo vse smeri ali nobena, ali kako? (recimo pri kemiji ni spodaj nič posebej označeno, tudi pri zdravstvu ne).
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 10. Sep. 2009 10:17

^^ Ja, jaz to razumem tako, da velja za vse, oz. za vrste, ki so spodaj opisane. Ampak naj red_rose raje potrdi, ker nisem 100% :gruebel:

Zdravstvo
za vrste: vse vrste srednješolskega, višješolskega in višješolskega strokovnega izobraževanja,
visokošolskega in univerzitetnega izobraževanja /pred prenovo/ ter za izobraževanje po
študijskih programih prve in druge stopnje

Saj pod to spada tudi medicina? :oops:
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 10. Sep. 2009 10:59

ja tam kjer ni oznaceno pa itak pise spodaj. recimo:

46 MATEMATIKA IN STATISTIKA
za vrste: visokošolsko in univerzitetno izobraževanje /pred prenovo/, izobraževanje po študijskih programih prve in druge stopnje.

torej vse kar je iz matematike in statistike ;) visokosolsko, uni, bolonjsko...matematika in statistika :)

tule mate pa vse te sezname in sklope in kaj spada kam: (pod 72 spada vse kar je nad 720 - 721, 722, 723...za primer):

http://www.stat.si/klasje/tabela.aspx?cvn=3968
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 10. Sep. 2009 11:33

kakšen znesek pa dobite tiste, ki študirate izven svojega kraja...približno (zoisova štipendija)? ker npr sem jaz v srednji dobivala malo nad 200 evrov pa zdaj ne vem če bo ostala zdaj na faksu več ali manj ista ali bo kakšna občutnejša razlika :D
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 10. Sep. 2009 11:39

^za študente je že osnova večja, potem mogoče dobiš malo več za prevoz, če boš imela dlje, kot do sš. aja, pa potem v prvem letniku ne dobiš dodatka glede na uspeh (oz. se ti tisti dodatek, ki si ga prejemala v sš, če si bila pravdobra ali odlična - oz. zdaj so že drugi kriteriji- odvzame)
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 10. Sep. 2009 11:44

Če si bruc se ti torej ne upošteva uspeh 4.letnika SŠ? :eek: (sicer sprašujem za državno, ampak je verjetno enako kot za zoisovo)
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 10. Sep. 2009 11:45

js sm mela v 1.letniku faksa 240€, zdaj v drugem bi pa mela skor 270€...se mi zdi da nekaj takega. potem pa pac gre navzgor..

in ja, kot brucu se ti ne uposteva uspeh v 4.letniku. ni dodatka v nobenem 1.letniku
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 10. Sep. 2009 21:35

ola! mene pa nekaj zanima..zdaj grem v 2. letnik faksa...in dobila sem štipendijo za september...kaj za oktober jo bom tudi??al jo bom komaj novembra dobila??
no recimo da sem mela zdaj štipendijo 210ezrov....mam pa povprečje 7.5 ali bo zdaj nižja zaradi tega??...al ostane ista??

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]