Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
Že če pogledaš povprečne ocene na FDV-ju in podobnih družboslovnih faksih in to primerjaš z naravoslovnimi faksi (strojni faks, matematika in fizika, kemija,...), ti je takoj vse jasno. Jaz ne rečem, da na FDVju ni potrebno nič narediti za 10ke, je pa definitivno lažje se na FDVju knjigo na pamet naučit, kot pa na matematiki razumet vse naloge, razen če nisi matematični genij. Pri nas imamo v drugem letniku na matematiki okrog 5 zelo nadarjenih študentov, ki imajo visoko povprečje (pa mislim, da nobeden nima 10 povprečja), ostali pa težko dosežejo(-mo) povprečje 8,5. Recimo kolegica, ki študira medijske komunikacije v Mariboru, mi je razlagala, da se njim zdi že čudno, če kdo piše 6 ali 7, če kdo ne naredi, je to že zelo čudno. Pri nas proslavljamo, če kdo naredi s 6.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Ah, sm samo čakala kdaj se bo kdo upiču v to. Nism napisala, da je FDV lahk fax, ampak LAŽJI od pravne, medicine in podobno oz. da je lažje dosežt visoko povprečje.. In ne rabim govorit iz lastnih izkušenj kr mislim da je to logično.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
red_rose napisal/-a:[vanessa] napisal/-a: Js ti predlagam, da še enkrat malo preletiš link, kr meni je tkoj padla v oči arhitektura.
js ti predlagam da se naucis brat take sezname in arhitekture NI na seznamu (jo jst studiram, verjemi da bi vedla... )
seznam se bere pa takole:
58 ARHITEKTURA, URBANIZEM IN GRADBENIŠTVO - oznacuje SKLOP studijev ki pridejo v postev
iz tega sklopa dobijo dodatek tele smeri:
– 5813 geodezija in kartografija
– 582 gradbeništvo
ni pa arhitekture na seznamu, pa urbanizma, pa vsega iz tega sklopa
pri sklopih, kjer pa spodaj ni posebej označeno z alinejo in malimi tiskanimi,pa dobijo vse smeri ali nobena, ali kako? (recimo pri kemiji ni spodaj nič posebej označeno, tudi pri zdravstvu ne).
-
aderyn - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2008
^^ Ja, jaz to razumem tako, da velja za vse, oz. za vrste, ki so spodaj opisane. Ampak naj red_rose raje potrdi, ker nisem 100%
Zdravstvo
za vrste: vse vrste srednješolskega, višješolskega in višješolskega strokovnega izobraževanja,
visokošolskega in univerzitetnega izobraževanja /pred prenovo/ ter za izobraževanje po
študijskih programih prve in druge stopnje
Saj pod to spada tudi medicina?
Zdravstvo
za vrste: vse vrste srednješolskega, višješolskega in višješolskega strokovnega izobraževanja,
visokošolskega in univerzitetnega izobraževanja /pred prenovo/ ter za izobraževanje po
študijskih programih prve in druge stopnje
Saj pod to spada tudi medicina?
There are no shortcuts to any place worth going.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ja tam kjer ni oznaceno pa itak pise spodaj. recimo:
46 MATEMATIKA IN STATISTIKA
za vrste: visokošolsko in univerzitetno izobraževanje /pred prenovo/, izobraževanje po študijskih programih prve in druge stopnje.
torej vse kar je iz matematike in statistike visokosolsko, uni, bolonjsko...matematika in statistika
tule mate pa vse te sezname in sklope in kaj spada kam: (pod 72 spada vse kar je nad 720 - 721, 722, 723...za primer):
http://www.stat.si/klasje/tabela.aspx?cvn=3968
46 MATEMATIKA IN STATISTIKA
za vrste: visokošolsko in univerzitetno izobraževanje /pred prenovo/, izobraževanje po študijskih programih prve in druge stopnje.
torej vse kar je iz matematike in statistike visokosolsko, uni, bolonjsko...matematika in statistika
tule mate pa vse te sezname in sklope in kaj spada kam: (pod 72 spada vse kar je nad 720 - 721, 722, 723...za primer):
http://www.stat.si/klasje/tabela.aspx?cvn=3968
-
HuDoBa - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 5. 2008
- Kraj: Prekmurje
kakšen znesek pa dobite tiste, ki študirate izven svojega kraja...približno (zoisova štipendija)? ker npr sem jaz v srednji dobivala malo nad 200 evrov pa zdaj ne vem če bo ostala zdaj na faksu več ali manj ista ali bo kakšna občutnejša razlika
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^za študente je že osnova večja, potem mogoče dobiš malo več za prevoz, če boš imela dlje, kot do sš. aja, pa potem v prvem letniku ne dobiš dodatka glede na uspeh (oz. se ti tisti dodatek, ki si ga prejemala v sš, če si bila pravdobra ali odlična - oz. zdaj so že drugi kriteriji- odvzame)
-
LoveLy* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: purple claud
ola! mene pa nekaj zanima..zdaj grem v 2. letnik faksa...in dobila sem štipendijo za september...kaj za oktober jo bom tudi??al jo bom komaj novembra dobila??
no recimo da sem mela zdaj štipendijo 210ezrov....mam pa povprečje 7.5 ali bo zdaj nižja zaradi tega??...al ostane ista??
no recimo da sem mela zdaj štipendijo 210ezrov....mam pa povprečje 7.5 ali bo zdaj nižja zaradi tega??...al ostane ista??
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]