Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 09. Sep. 2009 12:56

*sanja* napisal/-a:
my_self napisal/-a:Če bi jih blo res tko malo, ne bi bli tko hude omejitve. OK, za arhitekturo ne rečem, še preveč jih sprejmejo (arhitektou je več kot dovolj, problem je samo v tem da je malo uspešnih in k se res spoznajo na to). Gradbeništvo - sprejmejo na leto okoli 180 ljudi, kar ni tko dosti glede na to da jih kr neki odpade. Zdravstvo tudi - zakaj so tko visoke omejitve (80+), če jih kao primanjkuje? Dobre ocene še ne pomenijo uspeh na faxu.

Pomoje oni nimajo prostorskih možnosti, da bi sprejeli veliko več študentov, od katerih jih potem 3/4 odpade že v prvem letniku (ali pa še več). Pomoje bi se morali zamisliti, zakaj jih toliko odpade.

Zato ker se folku ne da nič delat. Gradbeništvo pa pač ni fdv....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 09. Sep. 2009 14:01

Se strinjam, da je nekaj takih, a ne moreš reči, da so vsi taki. To vidim na našem faksu (Fakulteta za matematiko in fiziko), ko se res učimo, pa nihče ne naredi izpita. Sploh pa recimo taki, ki smo že prišli v drugi letnik (pa prvi ni ravno lahek), pa se učimo za izpite, pa od 30ih izpit naredita dva, pa še to le za las. In to je bilo zdaj že tretjič tako, pri enem in istem predmetu. Ko sploh ne veš več, kaj naj se še učiš, če vso snov razumeš, znaš naloge, potem ti dajo pa na izpitu nekaj takega, da samo gledaš.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 09. Sep. 2009 14:11

^enostavno :) nam je profesor pri matematiki rekel, da enostavno ne more narediti vseh 70 ki nas je v prvem letniku, ker kaj pa bo slovenija s 70 diplomiranimi inžinirji kemije na leto.
on ima pač tako selekcijo, da jih od 70 naredi matematiko 20 (in matematika je pogoj).
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 09. Sep. 2009 14:48

*sanja* napisal/-a:Se strinjam, da je nekaj takih, a ne moreš reči, da so vsi taki. To vidim na našem faksu (Fakulteta za matematiko in fiziko), ko se res učimo, pa nihče ne naredi izpita. Sploh pa recimo taki, ki smo že prišli v drugi letnik (pa prvi ni ravno lahek), pa se učimo za izpite, pa od 30ih izpit naredita dva, pa še to le za las. In to je bilo zdaj že tretjič tako, pri enem in istem predmetu. Ko sploh ne veš več, kaj naj se še učiš, če vso snov razumeš, znaš naloge, potem ti dajo pa na izpitu nekaj takega, da samo gledaš.

To je tudi pri nas na FS tako...ampak jebiga...kaj čmo... Oni imajo pravico tako delat oz. jim tega nihče ne more preprečit.

Ponavadi je cifra glede osipa tako velika na račun tistih ki obupajo po prvem semestru, ker ugotovijo, da je treba preveč delat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 09. Sep. 2009 14:53

Ne saj jaz se strinjam, da ne more biti prelahko, ker pač moraš pokazati neko znanje. Je res, da so tudi na naš faks prišli taki, za katere bi mislil, da sploh niso delali srednješolske matematike in taki, ki so mislili, da bojo z nič učenja naredili faks.
Najbolj me razjezi, ko mi kdo razlaga, kako se je 2 dni učil za izpit (na kakšnem družboslovnem faksu) in se zdaj pritožuje, da je dobil samo 9. Ja zakon res, mi, ko smo na vseh vajah in predavanjih, pa se učimo po en mesec za izpit, pa komaj naredimo (če naredimo). Ampak ok, sama sem si kriva, kaj sem pa šla na tak faks.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 09. Sep. 2009 14:56

*sanja* napisal/-a:Najbolj me razjezi, ko mi kdo razlaga, kako se je 2 dni učil za izpit (na kakšnem družboslovnem faksu) in se zdaj pritožuje, da je dobil samo 9. Ja zakon res, mi, ko smo na vseh vajah in predavanjih, pa se učimo po en mesec za izpit, pa komaj naredimo (če naredimo). Ampak ok, sama sem si kriva, kaj sem pa šla na tak faks.

Hehe...se ne bi mogel bolj strinjati. :D Včasih se človek upraša, če mu je resnično potrebno vse to je*anje...
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 09. Sep. 2009 14:57

^raje se tolčti zdaj po glavi, kot po tem, ko zaradi določenih smeri študija sploh ne bi dobila službe! :wink:

drugače pa se vsakemu študentu kdaj ustavi in ne vidi več smisla naprej. ampak važno je vztrajati. bo tudi ta izpit enkrat! :)

drugače smo malo zašli s teme:
pa ponavljam vprašanje, na kaj se gleda 5% generacije. na tisti letnik v katerem si zdaj, ali tistega katerega se boš vpisal?
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 09. Sep. 2009 16:17

gaby_ mislim, da na leto, ki si ga opravil, glede na to, da na potrdilu o uvrstitvi pise leto 2008/9...
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
maLLLa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a maLLLa » 09. Sep. 2009 17:18

Mene zanima kako je glede štipendije v primeru, če se vpišem v višjo zdravstveno jesenice, mi je pa bližje maribor, ampak v mb. lahko greš samo z gimnazijsko maturo ali pa iz zdravstvene šole. Ali sem vseen opravičena do štipendije in nadomestilo za oddaljenost od prebivališča ali ne?
Če želimo doseči cilje, ki smo si jih zastavili, se moramo za njih
potruditi, pri tem pa moramo poslušati sebe in ne drugih, ker edino
sami vemo kaj je dobro za nas...
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 09. Sep. 2009 17:22

^po moje si upravičena.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 09. Sep. 2009 18:17

red_rose napisal/-a:
my_self napisal/-a:Če bi jih blo res tko malo, ne bi bli tko hude omejitve. OK, za arhitekturo ne rečem, še preveč jih sprejmejo (arhitektou je več kot dovolj, problem je samo v tem da je malo uspešnih in k se res spoznajo na to). Gradbeništvo - sprejmejo na leto okoli 180 ljudi, kar ni tko dosti glede na to da jih kr neki odpade. Zdravstvo tudi - zakaj so tko visoke omejitve (80+), če jih kao primanjkuje? Dobre ocene še ne pomenijo uspeh na faxu.

kaj ma tu arhitektura veze s cimerkoli?! :D arhitekture ni na seznamu... gradbenistvo je pa verjetno problem koliko jih diplomira, ne kolk se jih vpise.
dobre ocene so pac nacin selekcije, kako pa naj bi jih po tvoje selekcionirali? naj bi sprejeli vseh 500 - kam pa naj dajo tolk studentov? :eek:

*sanja* dosti studentom so pozabli dat, potem so se pritozli in dobili. mislim da je ta dodatek novost, mogoce zato zmeda prva leta =)

Js ti predlagam, da še enkrat malo preletiš link, kr meni je tkoj padla v oči arhitektura.
Čene se pa glede štipendij ne zdi fer to, da majo vsi enako omejitev. En k je na FDVju, kejr je poudarek na seminarskih k jih lahko po oddaji še 3x popraviš, bo lažje dosegu povprečje 8,5 al kolko že rabiš, ku pa en k je na pravni al še slabše - matematika, fizika, gradbeništvo, medicina in podobno.
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 09. Sep. 2009 18:43

[vanessa] napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

kaj ma tu arhitektura veze s cimerkoli?! :D arhitekture ni na seznamu... gradbenistvo je pa verjetno problem koliko jih diplomira, ne kolk se jih vpise.
dobre ocene so pac nacin selekcije, kako pa naj bi jih po tvoje selekcionirali? naj bi sprejeli vseh 500 - kam pa naj dajo tolk studentov? :eek:

*sanja* dosti studentom so pozabli dat, potem so se pritozli in dobili. mislim da je ta dodatek novost, mogoce zato zmeda prva leta =)

Js ti predlagam, da še enkrat malo preletiš link, kr meni je tkoj padla v oči arhitektura.
Čene se pa glede štipendij ne zdi fer to, da majo vsi enako omejitev. En k je na FDVju, kejr je poudarek na seminarskih k jih lahko po oddaji še 3x popraviš, bo lažje dosegu povprečje 8,5 al kolko že rabiš, ku pa en k je na pravni al še slabše - matematika, fizika, gradbeništvo, medicina in podobno.

khm khmm a to za fdv govoris iz lastnih izkusenj, al kako??
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 09. Sep. 2009 18:50

Mimi123 napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

Kaj ni to splošno znano? :lol:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 09. Sep. 2009 19:37

[vanessa] napisal/-a: Js ti predlagam, da še enkrat malo preletiš link, kr meni je tkoj padla v oči arhitektura.

js ti predlagam da se naucis brat take sezname :lol: in arhitekture NI na seznamu (jo jst studiram, verjemi da bi vedla... :D )

seznam se bere pa takole:

58 ARHITEKTURA, URBANIZEM IN GRADBENIŠTVO - oznacuje SKLOP studijev ki pridejo v postev

iz tega sklopa dobijo dodatek tele smeri:
– 5813 geodezija in kartografija
– 582 gradbeništvo

ni pa arhitekture na seznamu, pa urbanizma, pa vsega iz tega sklopa :D
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 09. Sep. 2009 19:51

McLarnovc napisal/-a:
Mimi123 napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

Kaj ni to splošno znano? :lol:

ja...ti ze vse.
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov