Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
eno vprasanje. vedno sem bila ''proti'' kadrovskim, zdaj sem pa dobila eno super ponudbo za stipendijo mela bi precej visok znesek + zaposlitev za nekaj let po koncanem studiju, kar tudi ni kar tako glede na to da je diplomantov iz moje stroke v sloveniji kar precej...
plusi, minusi kadrovskih?
do jutri se morem odlocit... morem pa priznat, da me vedno bolj mika. ne toliko zaradi visine, ampak zaposlitvenih moznosti.
do jutri se morem odlocit... morem pa priznat, da me vedno bolj mika. ne toliko zaradi visine, ampak zaposlitvenih moznosti.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Če te to delo, ki te čaka, res veseli, potem super!
Jaz sem sicer morala celo štipendijo vrnit (oz. mi jo je odplačalo podjetje, kjer sem se potem zaposlila ), ker nisem študija dokončala v roku, ki mi ga je določilo ministrstvo, tako tole je zame eden izmed minusov - če ti oni določijo rok, do kdaj moraš diplomirat. Preveri, kako je s tem.
Jaz sem sicer morala celo štipendijo vrnit (oz. mi jo je odplačalo podjetje, kjer sem se potem zaposlila ), ker nisem študija dokončala v roku, ki mi ga je določilo ministrstvo, tako tole je zame eden izmed minusov - če ti oni določijo rok, do kdaj moraš diplomirat. Preveri, kako je s tem.
-
Tashy - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 8. 2007
red_rose napisal/-a:eno vprasanje. vedno sem bila ''proti'' kadrovskim, zdaj sem pa dobila eno super ponudbo za stipendijo mela bi precej visok znesek + zaposlitev za nekaj let po koncanem studiju, kar tudi ni kar tako glede na to da je diplomantov iz moje stroke v sloveniji kar precej...
plusi kadrovske štipendije:
kar dobro plačilo
podjetje te po koncu študija zaposli, tako, da imaš vsaj za nekaj časa garantirano službo
minusi:
če študija ne narediš v roku, moraš vrniti ves denar
vezan si na podjetje (po koncu študija moraš biti tam zaposlena vsaj toliko časa, kolikor časa so te oni štipendirali pa če si ti želiš ali ne)
Od podjetja je zdaj odvisno kakšne pogoje in zahteve imajo, kakšen uspeh pričakujejo od tebe...
Jaz imam tudi kadrovsko štipendijo in sem zadovoljna z njo.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ka pa kaki interni dogovori? namrec kar dobro poznam direktorja...
kar je pa drug problem, jih ne bi rada razocarala ker mi nekak zaupa in me ma za sposobno...
pa se nekaj: trenutno sem zoisova stipendistka in mam vse pogoje da bi obdrzala stipendijo - kako je torej s tem, ce v naslednjem mesecu ali dveh sprejmem kadrovsko? vlogo za stipendijo bi vseeno poslala, ker kadrovska se ni cist 100%. vem pa da ne morem met obeh
kar je pa drug problem, jih ne bi rada razocarala ker mi nekak zaupa in me ma za sposobno...
pa se nekaj: trenutno sem zoisova stipendistka in mam vse pogoje da bi obdrzala stipendijo - kako je torej s tem, ce v naslednjem mesecu ali dveh sprejmem kadrovsko? vlogo za stipendijo bi vseeno poslala, ker kadrovska se ni cist 100%. vem pa da ne morem met obeh
-
Tashy - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 8. 2007
red_rose napisal/-a:ka pa kaki interni dogovori? namrec kar dobro poznam direktorja...
pač, odvisno je od tebe in direktorja kako se zmenita
Vlogo za zoisovo štipendijo lahko pošlješ, še vedno jo lahko potem zavrneš
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
ellizabeth napisal/-a:kakšno povprečje ocen poraš imeti na faksu, da dobiš zoisovo?
da jo obdržiš vem da je okoli 8,5; sam kakšno povprečje pa rabiš da jo dobiš?
vsaj 8.5 da se predlagaš, potem pa odvisno od povprečja vseh, ki so vlogo dali. lani se je dvignilo na 9.42 da si jo dejansko dobil (nekje tu). je pa to seveda odvisno od leta do leta, ampak vseeno mislim, da nekih bistvenih odstopanj ne bo...
- *karamelka*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2009
Zanima me, če se tudi v gimnaziji za pridobitev zoiseve štipendije še vedno upoštevajo testi mfbt iz osnovne šole? Kakšni so še drugi pogoji razen povprečja ocen?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]