Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 07. Avg. 2009 9:06

razmazena_maca napisal/-a:
*SunFlower* napisal/-a:Heh, prej si še govorila, da republiška podpira kolektivno lenobo družin prejemnikov. Se le delno strinjam, da ni ok pljuvati ... seveda ni kul, da se zmrduješ nad podarjenim denarjem, ni pa spet dobro, da si pa tiho okoli raznih nepravilnosti in škrtarjenj, kot je na primer to, da je republiških vse manj in da so vse nižje.

Pa nisem mislila 'naredila' na intelektualnem, športnem, ... področju, ampak bolj tako, v smislu najela in opremila stanovanje, našla dobro plačano službo (redno, ne študentsko) ... prvo je brez kakršne koli podpore staršev, drugo pa brez vez zelo, zelo težko.
glede podpiranja lenobe mislim, da je sporočilo, da dobiš podporo kot neke vrste nagrado za brezdelje.
ne vem, koliko slediš kaj forumu. letos grem na faks. vpisala sem se hudo fejst komot. delam prek študenta cel čas srednje ko imam kaj fraj. redno ne morem delat, ker sem prej končevala sš, zdaj pa bom na faksu. mam pa namen tud med faksom delat.
mam žepnino, s katero se moram znajt in ne dobivam posebnih dodatkov, čeprav je tud sama žepnina čisto ok. ja, tud tisti, ki ne živimo na robu se lahko naučimo delat z denarjem in imet red. :roll: in s to žepnino bom pokrivala stroške bivanja med faksom(podnajemniško stanovanje v centru lj, ki si ga bova delile še z eno kolegico), stroške bencina in hrano. cote in kozmetiko če mi ostane, če ne pa čakam na božička(al pa miklavžka, da bo prej).
meni se ful zdi, da maš ti eno ful napačno mnenje o meni. nisem razvajena, mam pa svoje stališče glede teh stvari, zaradi česar mogoe izpadem kaj jaz vem kakšna, ampak v bistvu samo zagovarjam delavnost.

Zanimivo je, da imate doma dovolj denarja in misliš da lahko razumeš nekoga, ki mu doma ne morejo plačevati stroškov stanovanja, hrano, bencin. :roll: Si izračunala koliko pride to skupaj in da ti bodo starši vse to plačevali inpotem še govoriš da nisi razvajena. To pride skupaj kar par sto evrov. Pokusi to zaslužiti sama brez pomoči staršev in potem govori kako je lahko redno študirati in vsako prosto uro delati.

Ne razumem kako lahko govoriš o študentskem življenju, če pa si komaj srednjo šolo končala.

Kaj misliš, da si da boš govorila, da so starši, ki imajo slabe dohodke lenobe. Včasih ni bilo običajno, da si šel študirati. Večina staršev je že od majhnega pridno delala na kmetiji in potem naredila kakšno srednjo šolo in se zaposlila.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 07. Avg. 2009 16:48

Malo bom prekinila tole kregarijo :) Zanima me namreč, če ima kdo izmed vas kadrovsko štipendijo? Malo me zanima potek prijave. Letos sem na razpisu namreč opazila razpis v moji stroki, kateremu ustrezam. Pa iščem po netu vztrajno,a nikjer nisem zasledila kakšnih oprijemljivih informacij, kako napisati prijavo. :?
nepodpisana20
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nepodpisana20 » 08. Avg. 2009 7:19

Jaz sem dobivala kadrovsko štipendijo. Izpolniti sem morala obrazce, ki sem jih dobila na centru (pač tam kjer sem se prijavila za štipendijo). Potem je potrebno predložiti vse dokumente (spričevala, povprečno oceno). In je to to. Potem pač oni izberejo. Ponavadi na podlagi višje povprečne ocene :)
nepodpisana20
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nepodpisana20 » 08. Avg. 2009 7:29

razmazena_maca napisal/-a:glede podpiranja lenobe mislim, da je sporočilo, da dobiš podporo kot neke vrste nagrado za brezdelje.
ne vem, koliko slediš kaj forumu. letos grem na faks. vpisala sem se hudo fejst komot. delam prek študenta cel čas srednje ko imam kaj fraj. redno ne morem delat, ker sem prej končevala sš, zdaj pa bom na faksu. mam pa namen tud med faksom delat.
mam žepnino, s katero se moram znajt in ne dobivam posebnih dodatkov, čeprav je tud sama žepnina čisto ok. ja, tud tisti, ki ne živimo na robu se lahko naučimo delat z denarjem in imet red. :roll: in s to žepnino bom pokrivala stroške bivanja med faksom(podnajemniško stanovanje v centru lj, ki si ga bova delile še z eno kolegico), stroške bencina in hrano. cote in kozmetiko če mi ostane, če ne pa čakam na božička(al pa miklavžka, da bo prej).
meni se ful zdi, da maš ti eno ful napačno mnenje o meni. nisem razvajena, mam pa svoje stališče glede teh stvari, zaradi česar mogoe izpadem kaj jaz vem kakšna, ampak v bistvu samo zagovarjam delavnost.

Nekaj glede tvoje lenobe.... Si se mogoče kdaj vprašala, kako neka firma zasluži denar... Če ne bi bilo tistih "lenob", ki delajo za majhen denar, da lahko npr. neka firma potem proda svoj izdelek, potem tudi ne bi bilo denarja za direktorje in za ves kao izobražen kader. In ja, nekdo mora delati za majhen denar, da si potem lahko drugi delijo dobičke. Zato ne obsojaj ljudi, ki imajo nizko izobrazbo in delajo za majhen denar in tako ne morejo financirati svojih otrok pri študiju. Tem ljudem še majhna pomoč države pride še kako prav. In si lahko s 150€ veliko omogočijo.
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 08. Avg. 2009 10:04

kaj ko bi vedve z lejlo rajši celotni prepir prebrali? sploh je bedasto, da se oglašata, ko smo se že vsi udeleženi umaknili iz teme.
oglašam se samo zato, ker se spravljata na moje poste. če že znata enega citirat, preberita še tiste, v katerih sem zagovarjala, daj e treba cenit in spoštovat denar, ki ga zasužiš. in s pljuvanjem po tem denarju marsikdo v tej temi, ki sicer prejema ali je prejemal štipendijo, tega ne izkazuje.
moj point je bil, da to izhaja iz zgrešenega sporočila tega denarja, ki ga dobiš za brezdelje.(recimo pa ful podpiram zoisovo in sem za širitev tega sklada, ker si vsak, ki je priden v šoli, nekaj zasluži, to je dobro sporočilo)
o vsotah nikoli nisem govorila in se mi zdi to primitivno. denar je denar, ne glede na to, v kakšnem kupčku stoji. in zato sem jaz kar takoj razvajena in nimam pojma :roll: nikjer v tej temi nisem pisala o kakršnem koli denarju, razen tega, da delam(tista pametna osebica, ki trdi, da ne vem kaj je delo in učenje skupaj naj si ta post poišče) in si posledično kaj tudi kupim ter, da dobivam žepnino med šolskim letom. pa da doma nismo ravno budale. in iz tega ene ven izvlečete, da sem najmanj paris hilton... pa lepo vas prosim! :roll:
nizkotno se mi zdi, da se ljudje vpikujejo takoj v nekoga, ki pač ne jamra, da mu gre najsabše na svetu, češ, da kdo so oni in kako brezvezen faks obiskujejo in da itak nimajo kaj govorit in kako nimajo pojma o ekonomiji. jaz tu nimam namena nikomur polagat računov. čeprav sem tudi zelo nazorno predstavila, zakaj mislim, da je vse mogoče in, da tudi tisti, ki so mogoče danes na dnu, lahko pridejo h koritu in obratno. da pa nekateri ne znajo brat, mi je pa zelo žal. :cry: sploh lejla mi je eno strašansko smešno bitje. meni hoče prodat neko hudo filozofijo o življenju in globoko pamet o zgodovini šolstva, sama pa piše na nivoju otroka v tretjem osnovne. (pravila vejic smo jemali v četrtem, ne?) :lol: če mi že hočeš neko resnico prodat, prodajaj vsaj cel imidž, ne pa to žalost :D
zdaj pa se prosim vrnite k temi, ker ste s tem vpikovanjem že pošteno brezvezne. :wink:
Zadnjič spremenil razmazena_maca, dne 11. Dec. 2009 9:41, skupaj popravljeno 1 krat.
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 11. Avg. 2009 14:35

:roll:
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 12. Avg. 2009 12:50

Vse, ki prejemate državno štipendijo:
Ste jo ta mesec že dobile? Ker ponavadi pride 10.-11.v mesecu, pa ni še nič

:eek:

EDIT:
Je kolegica poklicala na center, in menda je mi, ki gremo sedaj iz srednje na faks v 1.letnik, ne dobimo niti avgusta niti septembra, ampak potem šele oktobra dve oz. tri za nazaj :? Zakaj naj bi bilo to dobro?
There are no shortcuts to any place worth going.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 12. Avg. 2009 13:00

Ne vem, tko pač je, tud pr zoisovi. Ne, ne dobimo je oktobra, ampak novembra. Pa ne vem kok je to res, da dobimo 3 za nazaj, mislim da niso tok radodarni, da nam bodo dali kr za avgust in september.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 12. Avg. 2009 13:08

Spomnem se, da sem vsa leta dobivala nek določen mesec dve za nazaj - če se ne motim, je npr. septembra nisem dobila, potem pa sem dobila oktobra dvojno.

Ampak je bila to pač ena "v zamudi" in ena redna. Sedaj pa ne vem, če bom tudi oktobra oz. novembra dobila dve "v zamudi" in eno redno ali ne.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Avg. 2009 13:13

Dobila boš novembra in to le 1 štipendijo, razen če se bodo spet zamudili bosta pa decembra 2.

In med prestopi v naslednjo stopnjo izobraževanja vedno ni štipendije.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anca_kk » 12. Avg. 2009 13:15

ja mi ki gremo zdaj na novo na faks je več ne dobimo. zadnja je bila julija. dobimo jo komaj, ko začnemo s faksom, torej uradno naj bi blo to oktobra, samo ker se to zavleče, bomo dobli mogoče kje novembra in sicer potem dve - za oktober in november. v glavnem za mesec avgust in september je ne dobimo, ne zdaj ne kasneje
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 12. Avg. 2009 13:18

^^ Ok, hvala za pojasnilo :(

Ja, glede na to, da dajamo vloge šele do 14. oktobra, bo najverjetneje res šele novembra oziroma decembra prvi obrok štipendije za novo šolsko leto.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Avg. 2009 13:20

anca_kk napisal/-a:ja mi ki gremo zdaj na novo na faks je več ne dobimo. zadnja je bila julija. dobimo jo komaj, ko začnemo s faksom, torej uradno naj bi blo to oktobra, samo ker se to zavleče, bomo dobli mogoče kje novembra in sicer potem dve - za oktober in november. v glavnem za mesec avgust in september je ne dobimo, ne zdaj ne kasneje

Majhen popravek: Štipendije ne dobiš za julij, avgust, september. Julija se jo dobi za junija. Vedno se dobi 10. naslednjega mesca za prejšnji mesec (torej 10. julija dobiš za junij, itd...)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anca_kk » 12. Avg. 2009 13:22

*mala* napisal/-a:
anca_kk napisal/-a:ja mi ki gremo zdaj na novo na faks je več ne dobimo. zadnja je bila julija. dobimo jo komaj, ko začnemo s faksom, torej uradno naj bi blo to oktobra, samo ker se to zavleče, bomo dobli mogoče kje novembra in sicer potem dve - za oktober in november. v glavnem za mesec avgust in september je ne dobimo, ne zdaj ne kasneje

Majhen popravek: Štipendije ne dobiš za julij, avgust, september. Julija se jo dobi za junija. Vedno se dobi 10. naslednjega mesca za prejšnji mesec (torej 10. julija dobiš za junij, itd...)

moja napaka :)
v glavnem sem hotela povedat, da je bila zadnja štipendija nakazana julija
Uporabniški avatar
natašika
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a natašika » 12. Avg. 2009 13:25

^^ kaj pa tisti, ki imajo zoisovo in jo s pričetkom faksa izgubujo, ker nimajo pogojev.. a so oni tudi dobili julija čist zadnjo?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov