Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*pocahontas*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *pocahontas* » 28. Dec. 2008 10:02

povprecje mam 4,6.
no, sem dobila odlocbo prejsni teden, zavrnjeno, ker sem jo oddala en dan prepozno. pa saj itak ne bi dobila... :?
Uporabniški avatar
JustMe
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 2. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a JustMe » 29. Dec. 2008 17:53

Torej, po 10.decembru sem prejela pozitivno odločbo za republiško štipendijo, nakar sem v žurnalu prebrala, da tisti, ki so po tem datumu še prejeli odločbe, prejmejo denar izredno, in sicer 24. in 28.decembra. Seveda nakazila ni bilo. Zanima me, če je kdo dobil nakazan denar na katerega od teh datumov, ker ne vem kaj je zdaj s tem. Hvala.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 04. Jan. 2009 13:04

Za državno štipendijo sem odposlala obrazec in dokazila že pred parimi tedni, pa še vedno nisem dobila odgovora. Zanima me ali dobiš odgovor v vsakem primeru (če je odobreno ali ne)?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 04. Jan. 2009 13:12

JustMe napisal/-a:Torej, po 10.decembru sem prejela pozitivno odločbo za republiško štipendijo, nakar sem v žurnalu prebrala, da tisti, ki so po tem datumu še prejeli odločbe, prejmejo denar izredno, in sicer 24. in 28.decembra. Seveda nakazila ni bilo. Zanima me, če je kdo dobil nakazan denar na katerega od teh datumov, ker ne vem kaj je zdaj s tem. Hvala.

js sem po 10.decembru dobila odlocbo za zoisovo (odobreno) in tut se nisem dobila denarja. sem klicala tja in so rekli da je naslednji obracun 9.1.

se pravi jst takrat dobim TRI stipendije naenkrat, juhuhuhu :D ena majhna placa =)
neznanka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a neznanka » 07. Jan. 2009 15:16

Kaj stipendija je v petek?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 07. Jan. 2009 15:27

ja baje, sej pravim tako je rekla una teta ki dela na zavodu :D
Uporabniški avatar
JustMe
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 2. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a JustMe » 07. Jan. 2009 21:00

ja, tudi jaz sem se opogumla in klicala tja, pa mi je tetka tam rekla, da bojo štipendije nakazane do 15. januarja.. upam, da bo že v petek :D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 09. Jan. 2009 10:12

stipendija je nakazana! :D js sem koncno dobila moje TRI stipendije, kar je zelo lep znesek :D wiuuu (sam skoda k morm vecino tega denarja kam vrnit ker sem bla od oktobra brez.. hehe :D )
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pussyka » 18. Feb. 2009 14:51

zanima me koliko približno znaša državna štipendija za študente...??

čez vso gimnazijo sem prejemala državno štipendijo, ki je znašala okoli 120€. letos pa grem iz posavja študirat v ljubljano, in me zanima če se mi bo cenzus zvišal, glede na to da bom živela v ljubljani?

če ima katera državno štipendijo bi prosila, če lahko pove v kakšni višini(in pod kakšnimi pogoji)!?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Apr. 2009 17:24

Okol 160- 190 evrov je na začetku.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 02. Apr. 2009 18:17

pussyka napisal/-a:če ima katera državno štipendijo bi prosila, če lahko pove v kakšni višini(in pod kakšnimi pogoji)!?

Jaz imam 119€ mesečno. Študiram v Ljubljani, oddaljena sem več kot 100km, živim sama z mamo. Ne dobim ne dodatka na prevoz ne dodatka za uspeh. Sem se pritožila, pa ni nič pomagalo. Žal, isto kot so poostrili povprečja pri Zoisovih, so tudi na državnih.

Letos, odkar ima to čez center za socialno delo in ne več zavod za zaposlovanje, je užas. Jaz sem skoz prejemala lepe štipendije (250€) zaradi ocen oz. povprečja in tudi dodatek na prevoz zaradu od kraja študija sem dobila par evrčkov. Letos pa so mi to skenslali. Sem prosjačila ko pas mater pri asistentih, da sem se spravila v vse skupine na faksu tako, da lahko delam ob faksu.

Ne vem no, meni se zdi to ful nizko, nikakor ne dovolj da se preživim en mesec v Lj. Se pač stisne zobe pa gre še malo delat :) Tako da jaz ne bi upala na to, ker sem tudi jaz v SŠ dobivala višjo štipendijo kot jo sedaj.
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 02. Apr. 2009 18:24

Js mam tut zdej, ko študiram (tk k prej) državno štipendijo. Dobim dodatek za prevoz (to mi nanese ful), dodatek za smer študija (to je objavljen usak let keri študiji ga dobijo - večinoma te, ki jih primanjkuje), pol neki dodatka glede na uspeh še iz gim, itak je pa vsota odvisna od tega kakšen je tvoj cenzus, tisti, k bivajo drugje dobijo dodatk za bivanje. js dobim neki čez 200€.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 02. Apr. 2009 19:21

Ko je bilo po starem, sem dobivala oboje, kar se mi zdi pač logično, ker tudi za prevoz 2x tedensko zdevam kar precej denarja. Je pa res da je bil takrat dodatek na prevoz nižji za isto razdaljo (se pravi max. nad 40km). In v prošnji ni nikjer navedeno bilo (letos recimo, ko so to ločili) ALI/ALI, ampak si dal lepo vse podatke noter; in za ceno stanovanja in za stroške prevoza.

Ja, jaz sem na faksu in sem imela povprečje lani za 0,02 pod mejo, za katero ti dajo dodatek ki je enak vrednosti, ki smo jo po starem dobili za narejen letnik (cca. 20€), za 9.1 povprečje pa dajo mislim da še 15-20€ ekstra. Medtem ko po starem so bili rangi in sem jaz vsako leto dobila kar lepo ''povišico'' za redno narejene letnike in za povprečje. (Vendar sem imela ves čas kolikor toliko stalno štipendijo, ker je pač bila moja mama nekaj let nezaposlena, potem pa je dobila službo in sem po cenzusu padla v drug rank, tako da imam tudi osnovno štipendijo zdaj nižjo).

No ampak se ne pritožujem ampak sem trenutno res samo srečna, da imam teh švoh 120€; iz tega pač pokrijem stanovanje in stroške za prevoz, za ostalo pa potem zaslužim (hrana, liretaura, kopije,telefon,....).
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 02. Apr. 2009 19:35

Ja, res je, brezveze da okol padam zarad tega. Je pa res malo smotano no, ker še zmer sem mnenja, da bi se moglo ocenjevat po Gaussu za vsak faksa posebej; pri nas naprimer lahko tudi največji piflarji samo sanjajo o tem, da skup spacajo nad 9.1 povprečje, pa se mi res ne zdi fer, da so take omejitve za vse fakse. Pač isto kot pri Zoisovih, ko so jih zdaj na novo tudi tako grdo nategnili. :roll: :roll:

Prav res, zategujejo pri teh štipendijah, namesto da bi spodbujali in pomagali pri šolanju. (Aja, da ne omenjam - saj res je da pri nas ni šolnin, hvala bogu, ampak jaz plačam vpisnine cca. 70€ + 120€ dodatno za izvedbo vaj, ker kao ministrstvo ne da dovolj denarja -my ass - medtem ko gledam ene fakse, ko imajo po 20, maximalno 25€ vpisnine... pa fak no, da septembra mi je kar žal, da izpolnjujem pogoje za višji letnik :? )
Uporabniški avatar
LiL*PrinceSS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2006
Kraj: ¤[MaRiBoR]¤

Neprebrana objavaNapisal/-a LiL*PrinceSS » 31. Maj. 2009 17:36

hejla,
mene pa zanima če mogoče veste do kdaj se v študijskem letu dobiva zoisova štipendija (po tanovem pravilniku). torej ali bom dobila štipendijo tut še avgusta za julij in sepembra za avgust?? po starem sistemu smo to dobili, za novega pa sem iskala po pravilniku in zakonu, pa nisem našla.. logično bi blo da se dobiva do konca študijskega leta torej še za september, upam vsaj :)
hvala za odgovore
To see a world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov