Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
zdaj pa poglejte vsi bruci stari stipendisti, sem poslala vprasanje na javno upravo:
Vaše vprašanje: Zanima me, ali bomo vsi stari štipendisti BRUCI AVTOMATSKO dobili štipendijo, če smo imeli povprečje nad 4,1?
Odgovor organa:
Spoštovani,
obstoječi Zoisovi štipendisti morajo za ohranitev Zoisove štipendije na višji izobraževalni stopnji izkazati izpolnjevanje minimalnih pogojev, toprej za študente prvih letnikov povprečje najmanj 4,1 v zadnjem letniku srednje šole.
Lep pozdrav,
Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije
tk da tista punca ki je napisala da je mela 4,6 in so ji zavrnili..POMOTA!
Vaše vprašanje: Zanima me, ali bomo vsi stari štipendisti BRUCI AVTOMATSKO dobili štipendijo, če smo imeli povprečje nad 4,1?
Odgovor organa:
Spoštovani,
obstoječi Zoisovi štipendisti morajo za ohranitev Zoisove štipendije na višji izobraževalni stopnji izkazati izpolnjevanje minimalnih pogojev, toprej za študente prvih letnikov povprečje najmanj 4,1 v zadnjem letniku srednje šole.
Lep pozdrav,
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
red_rose napisal/-a:zdaj pa poglejte vsi bruci stari stipendisti, sem poslala vprasanje na javno upravo:
Odgovor organa:
Spoštovani,
Lep pozdrav,
danes sem dobila odlocbo da dobim stipendijo: povprecje 4.5
- Edinstvena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 11. 2004
- Kraj: Maribor
uuuf, ne se razburjat!
sem šla tja, na ta sklad... pač da to nemore bit... in smo pol ugotovili da je krivda na zavodu za zaposlovanje, ki je temu skladu posredoval informacije za stare štipendiste... in ja...ni me v nobeni evidenci 4 leta so mi izplačevali štipendijo zdaj pa me nimajo v bazi podatkov... in zato me je sklad dal med nove štipendiste, ker so pač misli da nisem mela štipendije... tak da ja, vložit sem mogla pritožbo.. in zdaj bom kr lep čas čakala na to, ker majo cele kuuuupe teh pritožb ampak bom dobila vse za nazaj tak da bo en konkretni šoping pado pol
drugače pa morm rečt da so ful prijazni no
sem šla tja, na ta sklad... pač da to nemore bit... in smo pol ugotovili da je krivda na zavodu za zaposlovanje, ki je temu skladu posredoval informacije za stare štipendiste... in ja...ni me v nobeni evidenci 4 leta so mi izplačevali štipendijo zdaj pa me nimajo v bazi podatkov... in zato me je sklad dal med nove štipendiste, ker so pač misli da nisem mela štipendije... tak da ja, vložit sem mogla pritožbo.. in zdaj bom kr lep čas čakala na to, ker majo cele kuuuupe teh pritožb ampak bom dobila vse za nazaj tak da bo en konkretni šoping pado pol
drugače pa morm rečt da so ful prijazni no
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
- *pocahontas*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2007
v žurnalu sem prebrala da so izplacal tam okol 3000 štipendij, 700 jih pa še razrešujejo oz. se odlocajo... kr neki ej :S
-
andrejav88 - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 3. 2008
Mam eno vprašanje: jaz letos ponavlam , tko da nimam republiške štipendije.Zato zdaj delam čez leto, no bolj intezivno bom začela po novem letu. Slišala sem da se zdaj po novem pri republiški štipendijo upošteva tudi delo prek štud. servisa. Zdaj me pa zanima, če katera ve , kaj se opušteva: al sam tist ko presegaš pa davek pol plačaš al vse skupi ne glede na znesek?.
- estrella'
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 6. 2008
Punce meni nekaj ni jasno Tisti ki so dobili zoisovo iz prehoda osnovne na srednjo jo itak imajo.. ampak kolkor razumem tudi tisti ki je nimajo, pa imajo povprečje 4,92 lahko zaprosijo in dobijo?
Pa morejo opravljat kake teste in to? ali recimo ce so naredli teste (pa niso dobili stipendije) se jim tisto prizna?
Pa morejo opravljat kake teste in to? ali recimo ce so naredli teste (pa niso dobili stipendije) se jim tisto prizna?
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Zaprosiš lahko, če imaš povprečje nad 4,1 ali pa s v 5% najboljših (če to velja tudi v srednji). Mislim, da testov ni več- vsaj med sredno jih ne greš več pisat. Potem se pa med vse, ki so se predlagali, razdeli določeno število štipendij (oz. določen % vseh predlaganih jo dobi). In letos je blo to povprečje 4,92. Lahko bo pa naslednje leto drugačno.
Se pa ne moreš letos več predlagati, je rok že potekel.
Se pa ne moreš letos več predlagati, je rok že potekel.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
andrejav88 napisal/-a:Mam eno vprašanje: jaz letos ponavlam , tko da nimam republiške štipendije.Zato zdaj delam čez leto, no bolj intezivno bom začela po novem letu. Slišala sem da se zdaj po novem pri republiški štipendijo upošteva tudi delo prek štud. servisa. Zdaj me pa zanima, če katera ve , kaj se opušteva: al sam tist ko presegaš pa davek pol plačaš al vse skupi ne glede na znesek?.
baje je tako, da se upošteva vse kar delaš. torej ne samo tisto, ki presega.
letos so bili pri republiških baje res natančni. vem da so pri teti upoštevali še obresti, ki jih je dobila na banki (nekih par evrov). res vse od vsega.
no s tem, da upoštevajo študentsko delo, se jaz absolutno ne strinjam. ker itak, tisti ki imajo republiško, je logično, da niamjo toliko sredstev in bodo potem tudi delali še preko študenta. in potem se jim še to upošteva in na koncu ne dobijo štipendije. dobijo pa potem štipendijo tisti, ki niso nikoli delali, ker so recimo koliko toliko dobro situirani in jim ni bilo treba, pa štipendije tudi tako nujno ne rabijo...
no ja, je pa cel sistem v k****.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Sestavit moram vlogo za štipendijo (ostalo že mam), pa ne vem kako se zraven spravit... Vem da je v zgornjem levem kotu moj naslov, pol je v desnem kotu zgoraj kraj in datum, pod tem zadeva, sam dalje ne vem... kako začet, ker to ni kot pisanje prošnje.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
No, ne vem kakšno vlogo ona to misli, ampak kolikor jaz razumem to politiko o štipendijah, je treba samo sprintati par strani (obrazec), zraven priložiti potrdilo o šolanju in dohodki staršev pa je to to.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov