Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Edinstvena napisal/-a:no meni so danes poslali odločbo in mi jo zavrnili! čeprav ne razumem na podlagi česa, ker sem bla stara štipendistka (iz gim na faks) mela povprečje 4,6 in oni mi zavrnejo... danes se mi nihče ne oglaša na telefon, ne na brezplačno linijo ne na telefon direktorja al kaj pač je on... in upam da se pripravljajo na konkretno opravičilo, ker jutri jih bom sesula (verbalno)! resno... ker tak se pa nebojo šli...
Zahtevano povprečje je zvišano na 4,92. Pa srečno
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
classy napisal/-a:Edinstvena napisal/-a:no meni so danes poslali odločbo in mi jo zavrnili! čeprav ne razumem na podlagi česa, ker sem bla stara štipendistka (iz gim na faks) mela povprečje 4,6 in oni mi zavrnejo... danes se mi nihče ne oglaša na telefon, ne na brezplačno linijo ne na telefon direktorja al kaj pač je on... in upam da se pripravljajo na konkretno opravičilo, ker jutri jih bom sesula (verbalno)! resno... ker tak se pa nebojo šli...
Zahtevano povprečje je zvišano na 4,92. Pa srečno
ja baje da naj se za stare to ne bi upostevali,ampak bi mogli met samo nad 4,1. tako pise v vseh pravilnik in tut v NOVEM RAZPISU.
tak da kr pritozi se, mogoce so se pa kaj zmotli
-
classy - Kofetarica
Edinstvena napisal/-a:no meni so danes poslali odločbo in mi jo zavrnili! čeprav ne razumem na podlagi česa, ker sem bla stara štipendistka (iz gim na faks) mela povprečje 4,6 in oni mi zavrnejo... danes se mi nihče ne oglaša na telefon, ne na brezplačno linijo ne na telefon direktorja al kaj pač je on... in upam da se pripravljajo na konkretno opravičilo, ker jutri jih bom sesula (verbalno)! resno... ker tak se pa nebojo šli...
Tle si obravnavan kot nov. Lahko se pritožiš, eni baje dobijo. Eni pa ne. Kokr se jim sprdne. Kr fajn zatež. Js svojo zavrnitev še čakam.
Pa niso se zmotili, 'zmankal' jim je sredstev, pa je za gim zdej 4,92, za faks pa 9,43. Neki tazga. Sej piše tud tle par strani nazaj.
- Tjasa77
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 8. 2004
classy napisal/-a:Edinstvena napisal/-a:no meni so danes poslali odločbo in mi jo zavrnili! čeprav ne razumem na podlagi česa, ker sem bla stara štipendistka (iz gim na faks) mela povprečje 4,6 in oni mi zavrnejo... danes se mi nihče ne oglaša na telefon, ne na brezplačno linijo ne na telefon direktorja al kaj pač je on... in upam da se pripravljajo na konkretno opravičilo, ker jutri jih bom sesula (verbalno)! resno... ker tak se pa nebojo šli...
Tle si obravnavan kot nov. Lahko se pritožiš, eni baje dobijo. Eni pa ne. Kokr se jim sprdne. Kr fajn zatež. Js svojo zavrnitev še čakam.
Pa niso se zmotili, 'zmankal' jim je sredstev, pa je za gim zdej 4,92, za faks pa 9,43. Neki tazga. Sej piše tud tle par strani nazaj.
to ni res. štipendija ti pripada, ker si imela povprecje nad 4,1. preberi si tole:
http://www.svetovalnica.com/klepetalnic ... php?t=4765
Edinstvena je torej stari novi stipendist in njen pogoj je samo 4,1 oz. 8,5, ne pa 4,92 oz. 9.43 al kolk je ze blo za studente.
-
red_rose - Cosmofrik
kolk konkretnih primerov ko je stari štipendist dobil zavrnjeno odločbo čeprav je mel povprečje nad 4.1 poznaš?
-
classy - Kofetarica
http://www.ad-futura.si/index.cgi?jezik=slo&kat=712 - stran je pač namenjena študentom, zato o dijakih ni govora, ampak če so njim lahko dvignl na 9,43, lahko verjetno tud dijakom, ali pač ne?
klik
klik - glej bl dol
klik - 2. post
klik
klik
klik
itditd, ne bom lih vseh linkov limala. Poleg tega je bil en članek objavljen v nekem časopisu, ker ena punca s povprečjem 4,8 ni dobila, to mi je mami povedala, tko da ne vem ker časopis in datum, če slučajno želiš preverit. Lahko pa vprašam.
Sicer se ponavad izogibam informacijam iz n-te roke, ampak na skladu dela družinska prjatlca, prov na štipendijah in je to tud potrdila. Je pa rekla tud, da se je ena s povprečjem 4,7, tm nekje, ful prtožla in si jo izborila. Zato sm zaželela srečo, ker očitno gre. Js svojo odločbo sicer še čakam, močno pa dvomim, da so vsi linki, ki sem jih nalimala, iz trte zviti. Pa če piše na strani od adfuture, očitno bo neki na tem, to je le uradna informacija.
Kok primerov, ki so mel pod 4,92 in so dobil pa ti poznaš?
klik
klik - glej bl dol
klik - 2. post
klik
klik
klik
itditd, ne bom lih vseh linkov limala. Poleg tega je bil en članek objavljen v nekem časopisu, ker ena punca s povprečjem 4,8 ni dobila, to mi je mami povedala, tko da ne vem ker časopis in datum, če slučajno želiš preverit. Lahko pa vprašam.
Sicer se ponavad izogibam informacijam iz n-te roke, ampak na skladu dela družinska prjatlca, prov na štipendijah in je to tud potrdila. Je pa rekla tud, da se je ena s povprečjem 4,7, tm nekje, ful prtožla in si jo izborila. Zato sm zaželela srečo, ker očitno gre. Js svojo odločbo sicer še čakam, močno pa dvomim, da so vsi linki, ki sem jih nalimala, iz trte zviti. Pa če piše na strani od adfuture, očitno bo neki na tem, to je le uradna informacija.
-
red_rose - Cosmofrik
classy napisal/-a:http://www.ad-futura.si/index.cgi?jezik=slo&kat=712 - stran je pač namenjena študentom, zato o dijakih ni govora, ampak če so njim lahko dvignl na 9,43, lahko verjetno tud dijakom, ali pač ne?
klik
klik - glej bl dol
klik - 2. post
klik
klik
klik
poglej punca, to vse kar si dala (sem skor prepricana, po prvih treh ) so razni ljudje pisali ki so NA NOVO zaprosli...mi ti pa tu govorimo da je za STARE stipendiste DRUGACE! drugacni pogoji! tisto 4,92 je pa seveda res, za vse ki so NA NOVO zaprosli...fora je v tem da so najprej njim posiljali, mi, STARI STIPENDISTI BRUCI, pa dobimo sele zdaj cisto na koncu odlocbe, do 15.decembra najkasneje...
poglej, da ti zdej js neki pokazem:
avitve Zakona o štipendiranju, Pravilnika o dodeljevanju državnih štipendij in Pravilnika o dodeljevanju Zoisovih štipendij obstajajo TRI KATEGORIJE dijakov/študentov/kandidatov/štipendistov, glede na to, za koga velja kaj oziroma kakšni pogoji veljajo za pridobitev/ohranitev Zoisove štipendije.
In sicer so te tri skupine ( poimenovanje je naše, Zakon ne uporablja teh izrazov )
1. »novi novi« štipendisti/kandidati
2. »stari novi« štipendisti
3. stari štipendisti
.....
1.2.2. »stari novi« štipendisti
Za njih velja Zakon o štipendiranju ter Pravilnik o dodeljevanju Zoisovih štipendij.
Pogoji za spodaj navedene skupin oseb, da v naslednjem letu ( 08/09 ) dobijo Zoisovo štipendijo, so opisani v oddelku »Pogoji za pridobitev Zoisove štipendije za »nove nove« štipendiste/kandidate«.
Gre za tiste posameznike, ki izpolnjujejo naslednje tri kriterije:
- so v letu 2007/2008 prejemali Zoisovo štipendijo oziroma jim je Zoisova štipendija mirovala, IN
- bodo v letu 2007/2008 dokončali izobraževalni program ( za katerega so imeli Zoisovo štipendijo ) IN
- se bodo v letu 2008/2009 vpisali v višjo stopnjo izobraževanja.
1. Gre za študente na dodiplomskih študijskih programih, ki so v letu 2007/2008 prejemali Zoisovo štipendijo oziroma jim je ta mirovala, in bodo letos končali ta dodiplomski študijski program in se v letu 08/09 vpisali na nek podiplomski študijski program.
2. Gre za dijake zadnjega letnika srednje šole, ki so v letu 2007/2008 prejemali Zoisovo štipendijo oziroma jim je ta mirovala, in bodo letos končali srednjo šolo in se v letu 08/09 vpisali na nek višješolski študijski program ( neko višjo šolo ) ali na kak visokošolski študijski program ( nek faks ).
Ti študentje bodo v letu 2008/09 na podiplomskem študijskem programu ohranili Zoisovo štipendijo ( oziroma jo bodo prejemali ), če bodo ALI imeli povprečje ocen v letu 08/09 8,5 oz. več ALI če bodo glede na oceno med 5% najboljših v svoji generaciji ALI če bodo imeli kak izjemni dosežek.
Torej pomembno je, da ti študentje NE BODO tekmovali z ostalimi študenti za omejeno število Zoisovih štipendij oziroma da bodo avtomatično ( ne glede na ostale študente ) ohranili Zoisovo štipendijo, če bodo izpolnjevali enega od zgornjih pogojev ( povprečna ocena 8,5 ; med 5% najboljše generacije ; izjemni dosežek )
Ti bodo v 1. letniku faksa oziroma višje šole prejemali/ohranili Zoisovo štipendijo, če bodo v zadnjem letniku srednje šole ( torej 07/08 ) imeli povprečno oceno vseh predmetov 4,1 ALI če bodo izkazali izjemni dosežek.
zdej tako naj bi bilo, ti ne mors vedet a je tako al ni, ker si mela napacne informacije, ker taki sploh se nis(m)o zaceli dobivat odlocb.
kako bo bomo pa vidli, naj bi pa blo kot je zgoraj zapisano...
-
classy - Kofetarica
Ok, sem že cel post napisala, pol sm pa dojela, kaj mi hočeš povedat
Ahaaaaaaa, torej če je do zdej nisi mel, pa si zaprosil, rabš 4,92, če si jo pa mel, pa 4,1? A pol če zdej nimaš 4,1, a ti miruje, al je prov nikol več nimaš in morš na novo kandidirat, kar pomeni, da morš met namest 8,5 povprečje na faksu 9,43 (al kokrkol pač bo naslednje leto)?
Ahaaaaaaa, torej če je do zdej nisi mel, pa si zaprosil, rabš 4,92, če si jo pa mel, pa 4,1? A pol če zdej nimaš 4,1, a ti miruje, al je prov nikol več nimaš in morš na novo kandidirat, kar pomeni, da morš met namest 8,5 povprečje na faksu 9,43 (al kokrkol pač bo naslednje leto)?
-
red_rose - Cosmofrik
classy napisal/-a:Ok, sem že cel post napisala, pol sm pa dojela, kaj mi hočeš povedat
ja. stari stipendisti ki smo jo prejemali v srednji soli, in smo letos 1.letnik faksa, smo mogli met 4,1 za obdrzat stipendijo
Če je zdej nimaš 4,1 ne vem kaj se zgodi, verjetno pa lahko vsako leto sper kandidiras, ampak mors met hudo visoko povprecje (pomojem ne miruje..ne vem tega..)
na faksu mors met povprecje da jo obdrzis 8,5!!! in nic vec! ce bos ti letos dobivala stipendijo, rabis met nad 8,5 povprecje in jo 100% obdrzis skozi celi studij - ce bos drzala povprecje. ni vec nobene selekcije. ta 8,5 je tako kot je blo vcasih 7. torej ko enkrat mas stipendijo vec nikol ne trepetas zanjo, ce izpolnjujes en pogoj - povprecje ki je vnaprej doloceno
tiste visoke selekcije se delajo samo med novimi..
9,43 so pa mogli met vsi ki so ze studentje in so se popolnoma na novo prijavli za zoisovo stipendijo.
-
red_rose - Cosmofrik
Ladybug napisal/-a:Hej
Kaj je se kdo ki ni se ni dobil odlocbe?Po kaksnem vrstnem redu to sploh posljajo?! skor vsi k jih poznam so ze dobili. kaj to da se vedno cakam pomeni da so mi zavrnili al se mam sanse na njo?
najprej so bli dijaki, potem studentje ki so na novo zaprosli, cist cist na koncu smo pa bruci, ki smo ze meli stipendijo v srednji soli. odlocbe pridejo do 15.decembra (tocno to kaj sem zdej povedala je povedala teta na zavodu tak da more bit res)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov