Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 12. Jun. 2006 9:19

somebody napisal/-a:a se ti kej ušteva, kolk visoko maš v sredni šoli, k jst jo mam že zdej skor 40 000 (15 000 dodatka na prevoz, pol sm pa še ful dubila za uspeh), a gre vse znova?

kot je že rekla cat85, vse gre znova. Dobiš samo tisto osnovo pa še dodatek za prevoz (ali bivanje), drugega pa nič.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
Kunigunda
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 1. 2005
Kraj: SG

Neprebrana objavaNapisal/-a Kunigunda » 12. Jun. 2006 11:10

js sem pa s triletnim bluzenjem na pravu zapravla pravico do zoisove štipendije, zdej pa sem ful pridna, pa mam povprečje kr krepko nad 8, pa me zanima če ma kdo kak fajn predlog, kako bi si mogoče pravico do štipendije priborila nazaj?mislite da je kaka možnost...ker zoisova je res zakon :roll:
Obiščite me na: http://lena.rebootcomic.com
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 12. Jun. 2006 13:33

To bo pa tezko, ker k jo enkat zgubis, jo ful tezko dobis nazaj. Najlazje jo je dobit u osnovni soli, k na dost lahk nacin prids do useh unih priznanj, u srednji je to ze tezje, na faksu pa sploh tezko.
Okrogla:)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Okrogla:) » 25. Jun. 2006 19:27

na srednji šoli in na faksu moreš met povprečno oceno 8 (prav dobro) in met nek državno priznan dosežek....pol te lahko šele prijavijo...pol pa opraviš teste....
Uporabniški avatar
*sandy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 5. 2006
Kraj: Pomurje

Neprebrana objavaNapisal/-a *sandy* » 30. Jun. 2006 15:17

lep pozdrav!

Da ne odpiram nove teme, bi prosila, vse katere so bolj na te stvari poznate, da mi pomagate( drugace pa imam namen iti k kontaktni osebi za stipendije).
Zadeva je taka, zivim v gospodinstvu z mamo in ocetom. Ker se je stanje babice poslabsalo so predlagali, da grem pac v njeno gospodinstvo ( je pa vse v isti hisi). In me sedaj zanima, a lahko na podlagi tega, da me bo babica prezivljala, dala vlogo, ces da me ona vzdrzuje (brez mame in oceta). Seveda vem, da mama vec ni oproscena otroskega dodatka ter olajsave pri dohodnini.
Prosim, da komentirate oz. se javi katera, ki ima enak primer! :)

Gre pa se seveda za republisko stipendijo
@ursula@
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 7. 2006
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a @ursula@ » 10. Jul. 2006 19:27

js mam stipendijo za nadarjene :lol: :lol: :lol: res sm nadarjena ja haha..za kaj pol drzava daje kes:D mam torej zoisovo,in to 35kosov :) :D
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 10. Jul. 2006 20:02

sej se ti ni treba tolk vn metat d maš ful štipendije. kolk let jo pa že maš? jst mam drug let pa mam več k ti, pa res ne bi o natančni cifri
Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 11. Jul. 2006 22:47

Danes sem se pogovarjala z gospo, ki ima v našem kraju zoisove štipendije preko pa mi je rekla, da se nekaj dogovarjajo, da v prihodnje naj nebi več na novo podeljevali teh štipendij - da tisti ki jo dobivamo jo bomo dobivali do konca, novih pa naj nebi več devali (da sicer še ni ziher, ampak da spremembe pa ziher bodo - v najboljšem primeru naj bi sam full poostrili pogoje za pridobitev) - pa nvm kaj je res in kaj ne pa me zanima, če mogoče ve kera kaj več o tem??
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 12. Jul. 2006 10:34

somebody napisal/-a:sej se ti ni treba tolk vn metat d maš ful štipendije. kolk let jo pa že maš? jst mam drug let pa mam več k ti, pa res ne bi o natančni cifri

:lol: 8 postov vise si povedala, hehe. Ampak se v celoti strinjam s postom, da ne bos narobe razumela.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 13. Jul. 2006 18:52

ja res, mal me mede na ene cajte, glih tak dan je bil, sploh pa nikol ne gledam nazaj kva pišm, kva d bi se šele spomnla :steinigung:
tamaLax
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tamaLax » 21. Jul. 2006 9:41

Mene pa neki zanima z izpoljevanjem obrazcev za štipendijo. Tam moraš napisat kje živiš v času študija. Al v študentskem al pač drugje. Samo je fora ko še vem kje bom živela, tako da ne vem kaj naj napišem.
tamaLax
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tamaLax » 21. Jul. 2006 9:41

Mene pa neki zanima z izpoljevanjem obrazcev za štipendijo. Tam moraš napisat kje živiš v času študija. Al v študentskem al pač drugje. Samo je fora ko še vem kje bom živela, tako da ne vem kaj naj napišem.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 26. Jul. 2006 0:30

A bi bila lahko ena študentka, ki prejema Zoisovo tako dobra pa preverila na tistem dopisu, ki smo ga dobili skupaj z vlogo do kdaj je potrebno oddati vlogo in do kdaj ostala potrdila, pa še če je treba vlogi še kaj drugega dodati (poleg kopije TR, potrdila o šolanju in potrdila o opravljenih izpitih). Moja malenkost je tisti kos papirja namreč nekam založila in me posledično mal skrbi, da ne bom česa pozabila.

Hvala že vnaprej!
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
*zoya*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *zoya* » 26. Jul. 2006 8:32

Potrdilo o vpisu lahko prineseš naknadno/pošlješ po pošti do konca razpisnega roka, predvidoma do 4.10.2006.

http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/Sti ... is2006.htm
"Stvari niso nikoli slabe, takšen je lahko le tvoj pogled nanje."
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 26. Jul. 2006 19:01

@somebody: kako pa to da mas tok visoko stipendijo? A si zihr, da mas sam 15000 dodatka za prevoz? K js sm mela u drugm letniku najvisjo mozno brez dodatka za prevoz, k sm iz Lj pa sm mela prblizn 20.500, ti mas pa pol brez dodatka 25.000. Js tok nism mela niti zdej u 4. letniku pa sm bla skos odlicna, tko da vec ne bi mogla met... Drgac pa: good for you :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov