Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Dec. 2008 13:11

Edinstvena napisal/-a:zdravo punce... in fanti :)

kaj je še kdo med vami ki je stari štipendist za Zoisovo pa še vedno ni dobil odločbe?? jaz je namreč še nisem, ne odločbe ne nakazila :( in sem mela 4,6 povprečje... pa glede na to da je danes že 1. december pa je še vedno nisem dobla me to vse skupaj malo skrbi... ker glede na to kak dolgo so rabli za vse to me skrbi da je niso ki zgubli!!

lp

ja js sem na istem. mi jo dobimo 100% ce smo meli nad 4,1 povprecje tk da ne skrbi..

moja mami je klicala pa so rekli da bo do 15.decembra. zdaj so najprej obdelali dijake, potem tiste ki so cisto na novo, tazadnji smo pa mi...

dobimo pa potem dve naenkrat, za oktober in november
Edinstvena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 11. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Edinstvena » 01. Dec. 2008 15:10

no super, hvala! ker sem že malo paniko pelala... mi ni blo najbolj všeč da jih je večina že dobila odločbe...
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 01. Dec. 2008 18:01

floribunda napisal/-a:za zoisovo sem bla prikrajšana že v OŠ, ker je soc. delavka rekla, da je omejeno št. mest, kok jih lahk gre iz naše šole pisat teste nadarjenosti.

not true. ti mors delat ta test. pišeš ga v šoli, če slučajno manjkaš se morš zglasit na zavodu in ga tam odpisat.
če padeš med 10% te iz zavoda pokličejo na dodatna testiranja, če direkt padeš med 2oz. 5% te zavod sam predlaga (oz. te je predlagal), svetovalna delavka nima nič pri tem. v šoli te samo dodatno lahko predlagajo. ampak nima to odločujočega vpliva.

pardon, misla sem na teste za zoisovo (tiste v 7. razredu smo mogli tak vsi pisat). 10 let nazaj (ko sem bla v OŠ) je bil pogoj, da greš pol pisat teste za Zoisovo ta, da si dobr odpisal one teste al pa da si mel določeno število priznanj iz tekmovanj. in žal, ti ne moreš vedet, kako je bilo v mojem primeru. soc. delavka je konec OŠ poklicala vse s priznanji in ki smo v redu pisali ta test (v 7. razredu). Izmed vseh (blo nas je vsaj 10) jih je na teste poslala 5 ... ko se je odločala med mano in mojim sošolcem, je mel on prednost, ker je mel 2 zlata matematična priznanja ... šele kasneje, ko sem v SŠ brala pravilnik, sem vidla, da ni možno, da bi mela šola kakršno koli omejitev, kok jih lahk gre pisat, nam pa je rekla (verjemi, da se dobro spomnim), da ne mormo it pisat vsi, ker nas je preveč.
v sš sem bla 2x predlagana, od tega sem šla potem 1x pisat teste in mi ni ratalo. letos mi pač je. hvalabogu. štipendija ni padla z neba - izkoristla sem septemberske roke in si precej dvignila povprečje, in čeprav sm bla zato mal prikrajšana za počitnice, se je splačalo. pa jebat ga ... letos mi je bla (menda) sreča naklonjena:P
Zadnjič spremenil tammyka, dne 01. Dec. 2008 18:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Dec. 2008 18:04

tammyka napisal/-a:pardon, misla sem na teste za zoisovo (za katere te mora predlagat soc. delavka). in žal, ti ne moreš vedet, kako je bilo v mojem primeru. soc. delavka je konec OŠ poklicala vse s priznanji in ki smo v redu pisali ta test (v 7. razredu). Izmed vseh (blo nas je vsaj 10) jih je na teste poslala 5 ... ko se je odločala med mano in mojim sošolcem, je mel on "prednost", ker je mel 2 zlata matematična priznanja ... šele kasneje, ko sem v SŠ brala pravilnik, sem vidla, da ni možno, da bi mela šola kakršno koli omejitev, kok jih lahk gre pisat, nam pa je rekla (verjemi, da se dobro spomnim), da ne mormo it pisat vsi, ker nas je preveč.
v sš sem bla 2x predlagana, od tega sem šla potem 1x pisat teste in mi ni ratalo. letos mi pač je. hvalabogu. štipendija ni padla z neba - izkoristla sem septemberske roke in si precej dvignila povprečje, in čeprav sm bla zato mal prikrajšana za počitnice, se je splačalo.

testi za zoisovo ne obstajajo..to so pac testi nadarjenosti oz IQ testi jim tut eni recejo....in jih pise cela generacija v osnovnih solah..cudno da so samo na vasi soli tako zabluzli s tem pravilnikom in niso nicesar upostevali? al pa so si cisto kaj po svoje izmislili...

mi smo te teste pisal in jst sem prisla med 3% v Sloveniji in sem avtomatsko dobila zoisovo, nisem rabla vec nobenih priznanj in uspeha dokazovat (Ceprav sem jih mela dosti :D) tako da ni blo nic odvisno od svetovalne...
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 01. Dec. 2008 18:09

red_rose napisal/-a:
tammyka napisal/-a:pardon, misla sem na teste za zoisovo (za katere te mora predlagat soc. delavka). in žal, ti ne moreš vedet, kako je bilo v mojem primeru. soc. delavka je konec OŠ poklicala vse s priznanji in ki smo v redu pisali ta test (v 7. razredu). Izmed vseh (blo nas je vsaj 10) jih je na teste poslala 5 ... ko se je odločala med mano in mojim sošolcem, je mel on "prednost", ker je mel 2 zlata matematična priznanja ... šele kasneje, ko sem v SŠ brala pravilnik, sem vidla, da ni možno, da bi mela šola kakršno koli omejitev, kok jih lahk gre pisat, nam pa je rekla (verjemi, da se dobro spomnim), da ne mormo it pisat vsi, ker nas je preveč.
v sš sem bla 2x predlagana, od tega sem šla potem 1x pisat teste in mi ni ratalo. letos mi pač je. hvalabogu. štipendija ni padla z neba - izkoristla sem septemberske roke in si precej dvignila povprečje, in čeprav sm bla zato mal prikrajšana za počitnice, se je splačalo.

testi za zoisovo ne obstajajo..to so pac testi nadarjenosti oz IQ testi jim tut eni recejo....in jih pise cela generacija v osnovnih solah..cudno da so samo na vasi soli tako zabluzli s tem pravilnikom in niso nicesar upostevali? al pa so si cisto kaj po svoje izmislili...

mi smo te teste pisal in jst sem prisla med 3% v Sloveniji in sem avtomatsko dobila zoisovo, nisem rabla vec nobenih priznanj in uspeha dokazovat (Ceprav sem jih mela dosti :D) tako da ni blo nic odvisno od svetovalne...

no lej, ne vem točno, kak se je reklo tem testom, ki si jih šel pisat, če si izpolnjeval pogoje. IQ testi niso bli ravno, testi nadarjenosti pa naj bi bli ti v 7. razredu. sicer pa tud ni bistvo te teme, al pa mojga posta, da bi ugotavljali strokoven izraz zanje :)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Dec. 2008 18:18

tammyka napisal/-a:
no lej, ne vem točno, kak se je reklo tem testom, ki si jih šel pisat, če si izpolnjeval pogoje. IQ testi niso bli ravno, testi nadarjenosti pa naj bi bli ti v 7. razredu. sicer pa tud ni bistvo te teme, al pa mojga posta, da bi ugotavljali strokoven izraz zanje :)

ja sej glede na ta test u 7.razredu se je dobilo zoisovo :) js sem pisala samo ta test in nobenga drugega, pa sem jo avtomastko mela...

ti ga ocitno nisi dovolj dobro, ce ste mogli it na neke dodatne solske teste :wink: tisti rezultati grejo direkt na zavod tk da dvomim da bi kdo ki je v vrhu po rezultatih ostal brez stipendije
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 01. Dec. 2008 18:22

nevem nevem....js vem da so me iz zavoda klicali na dodatna testiranja, ker sm bla pač posebn primerek:) solska svetovalna delavka ni mela nic pri tem. hvala bogu, ker je bla dokaj nesposobna.
no whatever....odločbo sem dobila ze zdavnaj, štipendijo so mi tudi nakazali, letos celo zajetnih 270€.

mi pa ta novi sistem štipendiranja ni čisto nič všeč, ker povprečna ocena po mojem mnenju ni dovolj dober pokazatelj nadarjenosti.
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 01. Dec. 2008 18:22

red_rose napisal/-a:
tammyka napisal/-a:

ja sej glede na ta test u 7.razredu se je dobilo zoisovo :) js sem pisala samo ta test in nobenga drugega, pa sem jo avtomastko mela...

ti ga ocitno nisi dovolj dobro, ce ste mogli it na neke dodatne solske teste :wink: tisti rezultati grejo direkt na zavod tk da dvomim da bi kdo ki je v vrhu po rezultatih ostal brez stipendije

to je pa čist druga stvar, če si bla po teh testih v vrhu svoje generacije - v tem primeru si jo (včasih) dobil avtomatsko:). pol si jo pa lahk dobil še na ta način, da si mel dost priznanj al pa če si prišel med nevemkok % (mislim, da je blo 5 al 10) tistih, ki so najboljš pisale one teste v 7. razredu=> to je bil pogoj, da so te dali pol pisat neke teste (dodatne) za zoisovo (to so ti testi, ki so jih letos ukinli) ... se pravi, da te je šola lahko predlagala, si mogu to izpolnjevat.
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 01. Dec. 2008 18:31

floribunda napisal/-a:nevem nevem....js vem da so me iz zavoda klicali na dodatna testiranja, ker sm bla pač posebn primerek:) solska svetovalna delavka ni mela nic pri tem. hvala bogu, ker je bla dokaj nesposobna.
no whatever....odločbo sem dobila ze zdavnaj, štipendijo so mi tudi nakazali, letos celo zajetnih 270€.

mi pa ta novi sistem štipendiranja ni čisto nič všeč, ker povprečna ocena po mojem mnenju ni dovolj dober pokazatelj nadarjenosti.

jebiga ... a star sistem je pa definiral nadarjenost? :) po mojem mnenju je dobr, da so ukinli te teste - s tem ma tud več osnovnošolcev šanso, da jo dobijo (kar se tiče pa SŠ in faxa, jo je blo pa zmeri najtežje dobit)
kakorkol, itak je cel sistem štipendiranja v sloveniji zgrešen. da bi bli vsi zadovoljni, nam ne bo ratalo nikol ... še večja agonija je pa pri republiških. od 5 kolegov (k jo majo) jo imajo 3 zato, ker majo doma firmo - s.p., če sem natančna. pol je pa eni ne dobijo, ker za par centov presegajo ... - to je šele krivica.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 01. Dec. 2008 18:50

dalec od tega, da je bil prejsnji sistem kej dalec boljsi, ampak se mi tudi nov sistem zdi popolnoma zgrešen.
za prejšnji sistem vem, da so štipendijo dobili tudi ljudje z npr. izjemno likovno nadarjenostjo. kar se mi zdi prav. novi sistem nekako izključi tovrstne primere. kriterijev bi moralo biti definitivno več, na različnh ravneh ipd. v OŠ sem mela ogromno sošolk, ki so mele ful dobro povprečje ocen in ki pod nobenim pogojem niso nadarjene, niti inteligente, niti razgledane. tipične piflarke pač. in ne, po mojem si štipendije niso zaslužile. in jo po starem sistemu tudi niso dobile.
republiške se pa itak podeljujejo otrokom samostojnih podjetnikov, ki si pripisujejo najnižje dohodke. pol jo pa nekdo ki jo res rabi ne dobi, ker presega cenzus za smešne 3€.

v glavnem, pri nas je štipendiranje ena velika sramota, dnarja premalo, možnosti prav tako.

ampak važno da mi kupujemo patrije in gradimo poslovne komplekse in nevem še v katere smeeti mečemo dnar.
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 02. Dec. 2008 13:29

http://www.sklad-kadri.si/

Kliknite obvestilo kandidatom za Zoisovo štipendijo.
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 02. Dec. 2008 17:11

perpetua napisal/-a:http://www.sklad-kadri.si/

Kliknite obvestilo kandidatom za Zoisovo štipendijo.

Žalostno... :cry:
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 02. Dec. 2008 17:54

Kaj pa je? Meni ne odpre strani :?
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 02. Dec. 2008 18:10

Obvestilo kandidatom za Zoisovo štipendijo

Študente, ki so oddali vlogo za dodelitev Zoisove štipendije, obveščamo, da je bilo rangiranje za dodelitev Zoisovih štipendij že opravljeno.

V skladu z rangiranjem kandidatov je bilo potrebno za pridobitev Zoisove štipendije izkazati povprečje najmanj 9,43, najmanj 5 točk iz izjemnih dosežkov ali pa doseči razmerje med povprečjem posameznika in povprečjem generacije najmanj v višini 1,14.

Odločbe so v postopku pošiljanja, kandidati pa jih bodo z izjemo tistih, ki se zaradi nepopolnih podatkov odločajo individualno, prejeli najkasneje do 15. decembra 2008.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 02. Dec. 2008 19:29

9,43 povprečje na faksu? :eek: :eek:

... pa to je noro... :?

(jaz sicer nimam štipendije ampak me je vseen šokiralo tole... Na našem faksu ne poznam skor nobenga s takim povprečjem :o )

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov