Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
lina malina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2008
Kraj: Neverland.

Neprebrana objavaNapisal/-a lina malina » 27. Nov. 2008 23:58

Najbolj od vsega me jezi, da ni nikjer v "Javnem pozivu za dodelitev Zoisovih štipendij za šolsko/ študijsko leto 2008/2009" zapisano, kako bo potekal izbor za 'dobitnike' štipendij, kakšen bo postopek ter da ti je doseženo povprečje in/ali drugi izpolnjeni pogoji še zdaleč ne zagotavljajo. Vsaj en jasen stavek bi bil dovolj. Potem pa je toliko jeze in razočaranj med prosilci, ki jim ni nič jasno, ko dobijo zavrnjeno vlogo. Jasno pa piše, da o vlogi odločijo v 30-ih dneh, kar pa je za večino od nas, ki čakamo na odločbo, že zdavnaj minilo! Sigurno se pravil ne držijo tako ohlapno, ko kdo npr. za en dan zamudi z oddajo vloge.

Stvar je že tako absurdna, da je kar smešna. Nažalost.

:boese:
Uporabniški avatar
dajancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 11. 2007
Kraj: Piran/Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a dajancy » 28. Nov. 2008 14:36

no js sem danes dobila odlocbo in imam manjso stipendijo kot lani, pa sem stara stipendistka, brucka, pouprecje sm mela 4,8 in se vozim se oz. studiram u lj sm pa z obale..

lani sm mela 201eur letos pa samo 180eur KATASTROFA :/
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 28. Nov. 2008 14:46

dajancy napisal/-a:no js sem danes dobila odlocbo in imam manjso stipendijo kot lani, pa sem stara stipendistka, brucka, pouprecje sm mela 4,8 in se vozim se oz. studiram u lj sm pa z obale..

lani sm mela 201eur letos pa samo 180eur KATASTROFA :/

kaj si to dobila zoisovo?

pol ni treba met 4,92 povprecja? al si bla zlata maturantka tut?
Uporabniški avatar
dajancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 11. 2007
Kraj: Piran/Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a dajancy » 28. Nov. 2008 14:52

ne nism bla zlata sm pa imela izjemen dosezek - zlato priznanje..in tega tui sploh niso upostevali..obup..ja ja zoisovo..
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 28. Nov. 2008 15:18

Info za študentke, ki so vložile vlogo za Zoisovo - meja je 9,43! No coment... :roll: :?
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 28. Nov. 2008 15:55

Ojej...kje pa si to zvedla? A je že kdo dobil odločbo?
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 28. Nov. 2008 16:12

red_rose napisal/-a:
pol ni treba met 4,92 povprecja? al si bla zlata maturantka tut?

Če jaz prav razumem, potem moraš imeti 4,92 povprečje oz. moraš biti zlati maturant, če si novi štipendist (to pomeni, da v srednji šoli nisi imel Zoisove štipendije), za stare (z novimi pogodbami, ker ste bruci) pa je povprečje 4,1... lahko pa se tudi motim...

dajancy: ko prestopiš na faks, se ti vsi dodatki (za uspeh, za napredovanje v višji letnik), ki si jih dobila tekom srednje šole "izbrišejo" . Imaš sicer večjo osnovo, vendar je verjetno brez dodatkov manjša.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 28. Nov. 2008 16:22

Googi napisal/-a:Če jaz prav razumem, potem moraš imeti 4,92 povprečje oz. moraš biti zlati maturant, če si novi štipendist (to pomeni, da v srednji šoli nisi imel Zoisove štipendije), za stare (z novimi pogodbami, ker ste bruci) pa je povprečje 4,1... lahko pa se tudi motim..

joj..to bi blo supeR! ve kdo kaj vec ?
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 28. Nov. 2008 17:44

Ashley*** napisal/-a:Info za študentke, ki so vložile vlogo za Zoisovo - meja je 9,43! No coment... :roll: :?

za na faksu dobit zoisovo so bli zmeraj bolani stnadardi.
prej si mogu met nevem kake dosežke na nevem kaki mednardoni ravni, priporočila profesorjev in še svašta enih stvari.
Uporabniški avatar
lina malina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2008
Kraj: Neverland.

Neprebrana objavaNapisal/-a lina malina » 28. Nov. 2008 18:15

9,43? Super, naravoslovci lahko kar nehamo upati. :(
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 28. Nov. 2008 18:47

Mislim, da ne boste samo naravoslovci na slabšem. Tudi na družboslovnih faksih 10-ke ne letijo z neba. In mi počasi že najeda tole, kk so samo naravoslovci prikrajšani s tem novim sistemom. Poznam kar nekaj medicincev in strojnikov ki imajo podobno ali višje povprečje, kot je zahtevano, tak da ne mi govort da se ne da in da bodo samo družboslovni dobili.

Upam da bom imela več šans, ker sem med 5% letnika. Ampak počasi sem nehala upat, ker bodo tudi znotraj tega kriterija povprečne ocene astronomske.
Tak da tudi družboslovci obupujemo.
Mravlca*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mravlca* » 28. Nov. 2008 19:06

Ashley*** napisal/-a:Info za študentke, ki so vložile vlogo za Zoisovo - meja je 9,43! No coment... :roll: :?

To pa ne verjamem, koliko študentov pa ima tako visoko povprečje?! :o :roll:
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 28. Nov. 2008 19:06

^^ Klicala sem na javni sklad...odločbe bodo pošiljal v naslednjih dneh, meja pa je taka kot sem napisala :roll:
Mravlca*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mravlca* » 28. Nov. 2008 19:13

Haloooo?? Nenormalno no, in koliko procentov bo zdaj dobilo to štipendijo? 0,002 odstotka študentov :roll:
bic
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bic » 28. Nov. 2008 20:05

9,43 me niti ne preseneča. Sam sem v lanskem letu dosegel povprečje 9,1. Kandidiral pa sem tudi s top 5% (na srečo), saj sem jo dobil, kot novi kandidat :D Moje povprečje 9,10; povprečje generacije 7,70, torej količnik 1,18 (količnik je tisti, ki je pomemben!....ne samo povprečje). Naravoslovna smer- FFA. Odločbe še nisem dobil, me je pa iz centra klicala za neke podrobnosti v zvezi z dohodki (zato vem, da jo imam).

Problem s samim povprečjem je v tem, da na nekaterih študijskih programih lahko napreduješ v višji letnik z zelo malo opravljenimi izpiti- tukaj je največja krivica!!! Na nekaterih programih pa moraš opraviti vse izpite za napredovanje, kar je s takšnim povprečjem težko.

Zanimivo: danes sem slišal, da je nek mag. ekon. znanosti svoji punci opravil 14 izpitov na EF v Ljubljani :lol: , potem ga je pustila :evil:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov