Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 24. Nov. 2008 10:44

mah...štipendije so sramotno nizke. včasih si lahko s štipendijo, ki je bla nekako ekvivalentna zoisovi normalno preživel.na norveškem dobi vsak študent mesečno 600€ štipendije, ne glede na to al je nadarjen al socalno ogrožen. že res, da je pri njih standard višji, ampak si lahko s tem vseeno osnovne stroške pokriješ.
js si jih s štipendijo ne morem, letos, ko sem padla v najvišji razred bi mogoče lahko preživela, s tem da ne bi smela nič kej preveč zapravljat.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 24. Nov. 2008 17:33

^^ mja, ne moreš tega primerjat k na norveškem je vse drago.. hrana, storški itd, tko da najbrž jim ne ostane dosti od tistih 600€

tammyka napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:frendica (1.letnik) je dobila ene 10-14 dni nazaj odločbo da je dobila štipendijo, v višini 180 €

^1. letnika faxa? pa je nova al stara štipendistka?

1. letnik faxa, nova štipendistka :wink:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 24. Nov. 2008 18:11

U kukem času pa se lahko prčakuje odg.? Mesc, dva mesca?A tisti k smo kasnej dal(novembra) vlogo lahko upamo, da bo še letos :D ?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 24. Nov. 2008 19:32

Mah jaz sem pa jezna ker se dlje vozim pa mami je mela socialno podporo celo leto pa še manj štipendije sem dobila kot lansko leto...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 24. Nov. 2008 20:47

[vanessa] napisal/-a:^^ mja, ne moreš tega primerjat k na norveškem je vse drago.. hrana, storški itd, tko da najbrž jim ne ostane dosti od tistih 600€

tammyka napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:frendica (1.letnik) je dobila ene 10-14 dni nazaj odločbo da je dobila štipendijo, v višini 180 €

^1. letnika faxa? pa je nova al stara štipendistka?

1. letnik faxa, nova štipendistka :wink:

hmm ... vpisana je v 1. letnik al je končala 1., da tako vprašam :D ? ker jst še od nobenga študenta, ki je dal na novo prošnjo, nism slišala, da bi dobil odgovor ... tak, da če je tvoja kolegica končala 1. letnik in če je slučajno kandidirala s povprečjem, nam prosim sporoči, kok je blo potrebno:)
dečva
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a dečva » 25. Nov. 2008 8:28

Se je mogoče katera prijavla na razpiz za štipendije Regionalne razvojne agencije - Ljubljanske urbane regije (rra lur)?
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 26. Nov. 2008 18:03

Damyanchyka napisal/-a:Ja fak. Jst sm to zdej zvedla :eek: Pa še eno vprašanje mam..če mi bo kdo znou odg. čene ga bom pa nekje drgje probala dobit ;) Jst sm recimo nardila vzg.šolo..pol pa šla delat mat.tečaj..ga nism nardila oz.delno..ne ceuga..nardila sm tist kar je blo pogoj, da sm se upisala na fax..In so mi v okt. poslal poziv, da morm vrnt štipendijo za eno leto. Se prau to k sm delala mat.tečaj..A lahko kljub temu zaprosm za novo štipendijo al morm to najprej vrnt..da lahko za kej nouga zaprosm?Če bi se dalo dobit, bi s to dobjeno uno povrnila.. Sam k je vrjetno nemogoče..Sm se pošteno zajebala, ker sm njim dala potrdilo kao da delam mat.tečaj,kljub temu da sm delala sam en predmet..Nism bla pozorna..In so rekl, da če bi takrt tku napisala bi to upošteval.zdej pa je tko kukr je.. :? Ma kdo kako rešitev?

Okej..nej povem, da sm dobila dans pozitivn odgovor..in sm čist hepi :D Sploh nism vedla da lahko dam..Res zakon!!! ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 27. Nov. 2008 15:48

A je letos stipendija gt?
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 27. Nov. 2008 15:50

Ka pa pomen GT?
Uporabniški avatar
lina malina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2008
Kraj: Neverland.

Neprebrana objavaNapisal/-a lina malina » 27. Nov. 2008 16:08

Fundacija GT štipendira dijake in študente gostinsko – turističnih usmeritev..
je to to?

:)
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 27. Nov. 2008 16:51

Ajaaa to pa pol ne vem :D :cool:
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 27. Nov. 2008 21:20

lina malina prov imaš :D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 27. Nov. 2008 21:24

mene pa neki zanima...a je ze dobila katera ki je mela celo srednjo solo ZOISOVO stipendijo, in je zdaj brucka - torej stara stipendistka ampak z novimi pogoji?! in ce je, in ce je blo zavrnjeno, je blo res treba met povprecje 4,92 ? ker BAJE da so za nas drugi pogoji..js se nisem dobila in nic ne vem, zato me pa zanima...
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 27. Nov. 2008 22:38

red_rose napisal/-a:mene pa neki zanima...a je ze dobila katera ki je mela celo srednjo solo ZOISOVO stipendijo, in je zdaj brucka - torej stara stipendistka ampak z novimi pogoji?! in ce je, in ce je blo zavrnjeno, je blo res treba met povprecje 4,92 ? ker BAJE da so za nas drugi pogoji..js se nisem dobila in nic ne vem, zato me pa zanima...

Jaz sem na istem kot ti in še nisem dobila štipendije, niti odločbe, pa tudi moja sestrična še ne. Naj bi poslali do konca novembra; torej kaj, jutri? :roll: Čist so bedni s tem, najboljše da potem štiri štipendije dobimo v enem šusu.
Sicer pa, povprečje je 4,1 v kolikor sem pravilno informirana in mislim da sem. :) 4,92 je absurd. To pomeni, da moraš imeti vse 5.

Edit: kopirano iz uradne zavodove strani:
Štipendisti, ki so prejemali Zoisovo štipendijo v preteklem šolskem oziroma študijskem letu, morajo za pridobitev štipendije za nadaljevanje izobraževanja na višji stopnji izpolnjevati pogoj povprečne ocene najmanj 4,1 za dijake oziroma najmanj 8,5 za študente, oziroma izpolnjevati pogoj uvrstitve med najboljših 5% študentov v posameznem letniku posameznega študijskega programa ali izkazati izjemni dosežek.
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 27. Nov. 2008 23:08

Nočem vas strašit, ker sem sama vsa na trnih ob vsem tem čakanju. Vendar je brucka, ki jo jaz poznam, dobila zavrnjeno vlogo s povprečjem 4,8. To s povprečji gre preko meja. Nisem se zavedala, da ima toliko dijakov tako lepe ocene. Najbolj ziher da dobijo, so lahko zlati maturantje.

Debata o Zoisovi štipendiji in o zavrnjenih odločbah
Zadnjič spremenil perpetua, dne 28. Nov. 2008 9:43, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov