Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
miska20
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 8. 2006
Kraj: prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a miska20 » 17. Nov. 2008 19:41

če sm na rimer dobila odločbo 12.11., bom pol decembra dobila dve skupaj, al kako....men tole ni nč jasn...aja, gre se pa za državno...pa zmanjšal so mi jo za 30 e...barabe :?
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 17. Nov. 2008 19:45

Mravlca* napisal/-a:
Cintia napisal/-a:Povprečje za dijake je bilo 4,92.

ja hudo :o

Zblefirano povprečje. DEjansko je bilo povprečje 5,0. Povprečje 4,92 si lahko dosegel edino pod pogojem, če imaš 13 predmetov (enega štiri in ostalo vse 5), drugače pa je povprečje 5,0. Verjetno nisem ravno razumljivo napisala, ampak njihovo povprečje je banalno.
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 17. Nov. 2008 20:23

Mayflower* napisal/-a:
Mravlca* napisal/-a:

Zblefirano povprečje. DEjansko je bilo povprečje 5,0. Povprečje 4,92 si lahko dosegel edino pod pogojem, če imaš 13 predmetov (enega štiri in ostalo vse 5), drugače pa je povprečje 5,0. Verjetno nisem ravno razumljivo napisala, ampak njihovo povprečje je banalno.

fak ... kok bo kej povprečje na faksu ...

4.92 - kok jih je te doblo štipendijo, me prav zanima ... pritožit se nič ne morte glede tega?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 17. Nov. 2008 21:42

tammyka napisal/-a:
Mayflower* napisal/-a:
Mravlca* napisal/-a:

4.92 - kok jih je te doblo štipendijo, me prav zanima ... pritožit se nič ne morte glede tega?

glede na povprecje jih res ni velik, dobli so pa vsi zlati maturanti - in tega je velik :wink:
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 17. Nov. 2008 22:00

Čaki kaj?? 4.92?? A so resni? A ni kao nov pogoj za pridobitev 4,1, js nisem zaledila, da bi pisal, da se s tem pogojem lahko prijaviš, potem pa še naprej zbirajo? Pa še, če so nam že rekl, da je bil spremenjen zakon objavljen v UL lani junija, kdaj je bilo potem to novo povprečje 4,92?? A lahko to kar spremenijo?

Zoisovo štipendijo lahko v skladu z 24. členom Zakona o štipendiranju pridobi dijak ali študent, ki izpolnjuje splošne pogoje (9. člen) in: ima v srednji šoli povprečno oceno najmanj 4,1 ali več

To se men zdi jasno napisano, da če maš 4,1 ali več, dobiš. Pa pika. Kako si lahko tok zmišlujejo? Dobesedno drkanje v glavo.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 17. Nov. 2008 22:04

kira štipendija pa je večja..republiška al zoisova?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 17. Nov. 2008 22:20

^^ Naj bi bila Zoisova, sam znajo bit tud dost približno iste vsote.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 18. Nov. 2008 11:26

Večja je zoisova, zato ker je že osnova zoisova večja od osnovne republiške štipendije.
Uporabniški avatar
Tyraaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: Somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyraaa » 18. Nov. 2008 11:32

Pozdravljene,

je slučajno katera od študentk kandidirala za katero od štipendij, ki jih podeljuje Ministrstvo za javno upravo?
:hallo:
If women didnt exist, all the money in the world would have no meaning.
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 18. Nov. 2008 15:24

classy napisal/-a:Čaki kaj?? 4.92?? A so resni? A ni kao nov pogoj za pridobitev 4,1, js nisem zaledila, da bi pisal, da se s tem pogojem lahko prijaviš, potem pa še naprej zbirajo? Pa še, če so nam že rekl, da je bil spremenjen zakon objavljen v UL lani junija, kdaj je bilo potem to novo povprečje 4,92?? A lahko to kar spremenijo?

Zoisovo štipendijo lahko v skladu z 24. členom Zakona o štipendiranju pridobi dijak ali študent, ki izpolnjuje splošne pogoje (9. člen) in: ima v srednji šoli povprečno oceno najmanj 4,1 ali več

To se men zdi jasno napisano, da če maš 4,1 ali več, dobiš. Pa pika. Kako si lahko tok zmišlujejo? Dobesedno drkanje v glavo.

To je vedno tak napisano, sam pomeni pa sam pogoj, da lahko oddaš vlogo. Pol pa na osnovi vseh prejetih vlog (ki izpolnjujejo pogoje) razvrstijo vse po vrsti in razdelijo štipendije med tiste z višjem povprečjem, dokler jim ne "zmanjka denarja" namenjenega za določen segment kandidatov.
Se mi zdi pa jeba to z srednješolci ... tud sama sem računala in ni mi jasno, kak bi lahk nekdo v 4. letniku dosegel povprečje 4.92 - lahko maš sam 5.0 (če maš vse predmete 5) al pa 4.9 (če maš eno štirico) oz. nižje ... totalna bedarija in pomojem bi blo dobr, da se mal pozanimat kok jih je dejansko dobilo štipendijo, ker tu neki ni okej.
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 18. Nov. 2008 15:25

red_rose napisal/-a:
tammyka napisal/-a:
Mayflower* napisal/-a:
Mravlca* napisal/-a:

glede na povprecje jih res ni velik, dobli so pa vsi zlati maturanti - in tega je velik :wink:

vsi zlati? mogla bi se rodit eno leto kasneje:P
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 18. Nov. 2008 15:43

tammyka napisal/-a:vsi zlati? mogla bi se rodit eno leto kasneje:P

ja ma men pa ni jasno kak sem glih na to leto ko se to spreminja naletela :?

mela sem pa pretvorjeno v slovensko maturo 29 pik!!! jaooo.....! :roll:
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 18. Nov. 2008 15:54

Tyraaa napisal/-a:Pozdravljene,

je slučajno katera od študentk kandidirala za katero od štipendij, ki jih podeljuje Ministrstvo za javno upravo?
:hallo:

Misliš Vladine štipendije, ne? Ja, jaz kandidiram. Imaš mogoče kakšno informacijo o tem kdaj naj bi bili odgovori? Piše sicer da do konca novembra, pa ziher ne bo. Lani tudi ni bilo...je bilo okoki 5.12.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 18. Nov. 2008 18:46

js sm pa prek družinskega podjetja prijavljena za kadrovsko štipendijo, neko evropsko? pa še kr ni odgovora...??? ve kera kaj o tem
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 18. Nov. 2008 19:18

red_rose napisal/-a:
tammyka napisal/-a:vsi zlati? mogla bi se rodit eno leto kasneje:P

ja ma men pa ni jasno kak sem glih na to leto ko se to spreminja naletela :?

mela sem pa pretvorjeno v slovensko maturo 29 pik!!! jaooo.....! :roll:

Enako :D Ni fer, tko pa je. Vsaj 4 leta sm jo mela, eni niti tega niso.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov