Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*Penelope* - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 9. 2008
Danes sem dobila odlobčo da presegamo za 12 evrov! Tok sm jezna! A se da kej pritožit?Sam ne vem ka naj dam razlog
-
Eclat - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 8. 2008
štipendija!! ko se spomnim na to mi kr slabo postane!! mamo kr slabe izkušnje v družini s štipendijami!!
se je oči hotel pozanimati kako pa kaj moreš naredit, da lahko vložiš prošnjo pa ga je kr ena ženska tam nadrla kako si drzne prit vprašat za štipendijo, ko pa ima (po njenem mnenju!!!!) bajno plačo!! mislim halooo!! pol pa še je pričela s tem, da bi ga moralo biti sram, da se upa prikazati medtem ko pa nekateri ki rabijo denar ne dobijo denarne pomoči!!
drugo izkušnjo pa sem doživela sama, ko mi je razrednik rekel, da bi s sošolko šli k svetovalki, katera bi naj svetovala za Zoisovo štipendijo! pol pa naju je s to sošolko presenetila z izjavo, da je ona že kao vse to končala in da se ni več možno prijaviti al nekaj v tem smislu!
no, to Zoisovo štipendijo je dobila potem hčerka od svetovalkine prijateljice, pri čemer pa naj poudarim, da ta sploh ni imela nobenih dosežkov ter v gimnaziji je mela uspeh zadosten, maturo pa je naredila komaj tolko, da ni padla! pa ta oseba tudi ni imela dobrega uspeha na onih preverjanjih kjer ti izmerij IQ!
no pol, pa da še povem nekaj primerov državnih štipendij:
1.-moja prijateljica kateri starši niso bli poročeni, vendar so živeli pod istim naslovom je dobla štipendijo, čeprav sta oba zaposlena in jim ni šlo slabo. no, pol sta se razšla in se je njena mati poročila z drugim. tako, da je še potem njena mati morala plačevati hčerki preživnino, ki pa ni bla majhna vsota.....no in pol je prijateljica na mesec dobla nekje 60 tisočakov na mesec ( štipendija+preživnina)
in pol si je kupla avto ter vedno ko smo morali kaj plačati za šolo npr;učbenike ni imela nikoli denarja, ko pa smo šli na izlet, pa ji v trgovinah ni blo škoda dati tudi po 50 tisočakov!!
2.-moja druga prijateljica od katere ima samo mati službo (njen oče zaradi bolezni ne more delati) pa štipendije ni dobila čeprav se komaj prebijejo skozi mesec vendar se je pol uspešno pritožila in tako zdaj vsaj vsaj neko denarno pomoč dobiva
uh, je dolg post! upan, da se vam bo sploh dalo brati
se je oči hotel pozanimati kako pa kaj moreš naredit, da lahko vložiš prošnjo pa ga je kr ena ženska tam nadrla kako si drzne prit vprašat za štipendijo, ko pa ima (po njenem mnenju!!!!) bajno plačo!! mislim halooo!! pol pa še je pričela s tem, da bi ga moralo biti sram, da se upa prikazati medtem ko pa nekateri ki rabijo denar ne dobijo denarne pomoči!!
drugo izkušnjo pa sem doživela sama, ko mi je razrednik rekel, da bi s sošolko šli k svetovalki, katera bi naj svetovala za Zoisovo štipendijo! pol pa naju je s to sošolko presenetila z izjavo, da je ona že kao vse to končala in da se ni več možno prijaviti al nekaj v tem smislu!
no, to Zoisovo štipendijo je dobila potem hčerka od svetovalkine prijateljice, pri čemer pa naj poudarim, da ta sploh ni imela nobenih dosežkov ter v gimnaziji je mela uspeh zadosten, maturo pa je naredila komaj tolko, da ni padla! pa ta oseba tudi ni imela dobrega uspeha na onih preverjanjih kjer ti izmerij IQ!
no pol, pa da še povem nekaj primerov državnih štipendij:
1.-moja prijateljica kateri starši niso bli poročeni, vendar so živeli pod istim naslovom je dobla štipendijo, čeprav sta oba zaposlena in jim ni šlo slabo. no, pol sta se razšla in se je njena mati poročila z drugim. tako, da je še potem njena mati morala plačevati hčerki preživnino, ki pa ni bla majhna vsota.....no in pol je prijateljica na mesec dobla nekje 60 tisočakov na mesec ( štipendija+preživnina)
in pol si je kupla avto ter vedno ko smo morali kaj plačati za šolo npr;učbenike ni imela nikoli denarja, ko pa smo šli na izlet, pa ji v trgovinah ni blo škoda dati tudi po 50 tisočakov!!
2.-moja druga prijateljica od katere ima samo mati službo (njen oče zaradi bolezni ne more delati) pa štipendije ni dobila čeprav se komaj prebijejo skozi mesec vendar se je pol uspešno pritožila in tako zdaj vsaj vsaj neko denarno pomoč dobiva
uh, je dolg post! upan, da se vam bo sploh dalo brati
-
sleepyheadgirl - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2006
- Kraj: Ljubljana
ja js sm tut letos oddala in čakam na odločbo zdej in sm na netu prebrala da devetošolci so dubl v oktobru ostali pa novembra..
Gymnastics tells you no. All day long. It mocks you over and over again. Telling you- you're an idiot.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Eclat napisal/-a:drugo izkušnjo pa sem doživela sama, ko mi je razrednik rekel, da bi s sošolko šli k svetovalki, katera bi naj svetovala za Zoisovo štipendijo! pol pa naju je s to sošolko presenetila z izjavo, da je ona že kao vse to končala in da se ni več možno prijaviti al nekaj v tem smislu!
glede une hcerke ne vem, ampak ce bi dosegala dovolj visoke rezulčtate na unih preverjanjih (mimogrede, ne mors vedet kake rezultate je mela, ker so tej podatki zaupni, ostalo so samo špekulacije) bi te zavod sam predlagal.
-
dajancy - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 11. 2007
- Kraj: Piran/Ljubljana
a za Zoisovo ste ze dobile odlocbe?
js sm stara stipendistka, mela sm jo celo gimnazijo, zdej sm p 1.let. faxa p se nism dobila odlocbe p me mal skrbi..mislm p d bi mogla obdrzat stipendijo kr sm mela povprecje 4.8 p se eno zlato priznanje..
js sm stara stipendistka, mela sm jo celo gimnazijo, zdej sm p 1.let. faxa p se nism dobila odlocbe p me mal skrbi..mislm p d bi mogla obdrzat stipendijo kr sm mela povprecje 4.8 p se eno zlato priznanje..
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
^^jst je tud še nism dobila & sm tud 'stara' Zoisovo štipendistka...sej bo prišla, ne skrb
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Js sm tud dans dobla odločbo. Me pa zanima, če bo štipendija že 10., al spet tam nekje po 20. Kok se spomnem je blo lani tak, da so eni že 10. dobli, drugi pa ena 2 tedna kasnej (js sm bla med slednjimi). Mam pa drugač letos 220evrov štipendije, kar se mi zdi kr solidno.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
- *pocahontas*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2007
no angel napisal/-a:Js sm tud dans dobla odločbo. Me pa zanima, če bo štipendija že 10., al spet tam nekje po 20. Kok se spomnem je blo lani tak, da so eni že 10. dobli, drugi pa ena 2 tedna kasnej (js sm bla med slednjimi). Mam pa drugač letos 220evrov štipendije, kar se mi zdi kr solidno.
to za zoisovo??
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Dobila odločbo za Zoisovo včeraj in sem zadovoljna. Sedaj se pa ubadam z vprašanjem kaj mi je narediti, če letos ne diplomiram.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
perpetua - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Zej mi pa prosim povejte ve, ki ste dobile odločbe za zoisove. Ve ste stare štipendistke pa ste dobile odločbe o "podaljšanju" al ste nove kandidatke.
Mene že prov psihira. Folk nekaj govori da so tistim, ki so jim pozitivno rešili že poslali odločbe, tistim pa ki bojo zavrnili pa ne...kar mi res ni logično.
Mene že prov psihira. Folk nekaj govori da so tistim, ki so jim pozitivno rešili že poslali odločbe, tistim pa ki bojo zavrnili pa ne...kar mi res ni logično.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Mislm da smo večinoma stari Zoisovi štipendisti jo dobil.
Je pa odvisno od posameznega zavoda kdaj dobiš- eni malce prej, eni pozneje.
Js mam letos 244 evrov lani mi je mirovala, pred 2 letoma sem mela pa okol 55 evrov manj.
Je pa odvisno od posameznega zavoda kdaj dobiš- eni malce prej, eni pozneje.
Js mam letos 244 evrov lani mi je mirovala, pred 2 letoma sem mela pa okol 55 evrov manj.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
*pocahontas* napisal/-a:no angel napisal/-a:Js sm tud dans dobla odločbo. Me pa zanima, če bo štipendija že 10., al spet tam nekje po 20. Kok se spomnem je blo lani tak, da so eni že 10. dobli, drugi pa ena 2 tedna kasnej (js sm bla med slednjimi). Mam pa drugač letos 220evrov štipendije, kar se mi zdi kr solidno.
to za zoisovo??
Jap.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov