Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamceek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamceek » 25. Okt. 2008 9:30

Mislim da letos sploh ni nobene logike v štipendiji. Vsem nekaj zmanjšujejo čeprav ful daleč od doma študiramo itd. Bi blo bolše če bi ostalo da bi zavod za zaposlovanje to rihtal kot pa center za socialno delo, ki nam tak vse zje*a zarai otroškega dodatka :roll:
..just wanna dance, wanna go insane...
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 25. Okt. 2008 10:14

finta je v tem ... če se ti voziš, dobiš veliko večji dodatek, kot pa če tam živiš ... to je meni povedla že tam, ko sem oddala prošnjo ... pa sem potem premišljevala, če napišem, da se vozim al kaj ... sam, ker sem v študentskem, oni vidijo, da si tam ... če pa nekje na črno živiš ... pol pa se jim tak ne sanja, kje si ... voziš se pa tak lahko z avtom, in ne morejo vedet, če se lažeš ali ne ...
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
Uporabniški avatar
Tamceek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamceek » 25. Okt. 2008 10:25

aja? tega pa nisem vedla..te bi jaz ziher napisala da se vozim, ker sem tak na "črno" v stanovanju :) shit..kaj nisi prej povedla :P :D
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 23. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a °°°ČeŠnYa°°° » 25. Okt. 2008 10:43

Tamceek napisal/-a:Mislim da letos sploh ni nobene logike v štipendiji. Vsem nekaj zmanjšujejo čeprav ful daleč od doma študiramo itd. Bi blo bolše če bi ostalo da bi zavod za zaposlovanje to rihtal kot pa center za socialno delo, ki nam tak vse zje*a zarai otroškega dodatka :roll:

jz sploh nimam otroškega dodatka (pač mami ni nikoli vložila vloge), pa mam letos vseeno manjšo štipendijo :?
Uporabniški avatar
Tamceek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamceek » 25. Okt. 2008 10:50

^res al kaj? mater so letos pra*ci :evil:
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 25. Okt. 2008 14:43

Ok jaz še nisem dobila odločbe, ker sem dala bolj pozno kot moji sestri. Sestri sta sicer obe dobili štipendijo-eni so znižali skoraj za 70€, drugi pa 50€. Ni nam pa jasno, kako je starejša sestra, ki študira samo 30km od doma dobila oni dodatek za študiranje izven tvojega kraja 88€;mlajša sestra pa študira približno 120km od doma in je dobila za to samo 82€. Pa ni v študentskem domu. A bi ve napisale pritožbo? Kaj pa veš,mogoče pa so se zmotili, ker nekako ni logično :nixweiss:
kremsnita
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kremsnita » 25. Okt. 2008 14:55

Jaz sicer ne vem kako je pri republiški, ampak pri zoisovi je tako da imaš pač določeno od x do y km oddaljenosti od doma dobiš tolikointoliko. Najvišja možnost je nad 40 km (ali 50, sem pozabila čisto točno) in ta znesek znaša toliko, kot znaša dodatek za bivanje v drugem kraju. Tako, da je čisto vseeno ali označiš da se voziš 150 km ali da živiš drugje, dobiš enako dodatka.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 25. Okt. 2008 14:59

kremsnita napisal/-a:Jaz sicer ne vem kako je pri republiški, ampak pri zoisovi je tako da imaš pač določeno od x do y km oddaljenosti od doma dobiš tolikointoliko. Najvišja možnost je nad 40 km (ali 50, sem pozabila čisto točno) in ta znesek znaša toliko, kot znaša dodatek za bivanje v drugem kraju. Tako, da je čisto vseeno ali označiš da se voziš 150 km ali da živiš drugje, dobiš enako dodatka.

po novem ni več tak :)
kremsnita
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kremsnita » 25. Okt. 2008 15:22

http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/Sti ... zracun.pdf

Za stare je, za nove ne vem. Kako pa je za nove, če kdo ve?

Edit: sem našla

Na podlagi 25. člena Zakona o štipendiranju in Sklepa o usklajenih višinah transferjev, ki so določeni v nominalnih zneskih ter o odstotku uskladitve drugih transferjev posameznikom in gospodinjstvom v Republiki Sloveniji od 1. julija 2008 (Uradni list RS, št. 73/2008) Zoisova štipendija brez dodatkov od 1. septembra 2008 znaša:

63,50 EUR za dijaka in
97,85 EUR za študenta.

Če se štipendist izobražuje v tujini, znaša Zoisova štipendija brez dodatkov (na podlagi zgornjega sklepa):

127,00 EUR za dijaka in
195,70 EUR za študenta.

K Zoisovi štipendiji se dodelijo naslednji dodatki (z višinami na podlagi zgornjega sklepa):

dodatek glede na dohodek v družini štipendista:
dohodek na družinskega člana do vključno 25 % minimalne plače: 53,09 EUR
dohodek na družinskega člana nad 25 % do vključno 40 % minimalne plače: 42,68 EUR
dohodek na družinskega člana nad 40 % do vključno 50 % minimalne plače: 31,23 EUR
dohodek na družinskega člana nad 50 % do vključno 60 % minimalne plače: 20,82 EUR
dodatek za vrsto in področje izobraževanja, ki jih glede na potrebe trga dela določi minister, pristojen za delo: 29,14 EUR
dodatek za učni oziroma študijski uspeh:
za dijake s povprečno oceno najmanj 4,1 ali več oziroma za študente s povprečno oceno najmanj 8,5 ali več: 19,77 EUR ter
za dijake s povprečno oceno najmanj 4,5 ali več oziroma študente s povprečno oceno najmanj 9,0 ali več: 36,43 EUR
dodatek za izobraževanje zunaj stalnega prebivališča:
za bivanje: 82,23 EUR
za prevoz v primestnem ali medkrajevnem prometu v oddaljenosti pet kilometrov in več do kraja izobraževanja od kraja stalnega prebivališča:
oddaljeno od 5 do vključno 10 km: 46,84 EUR
nad 10 do vljučno 15 km: 57,25 EUR
nad 15 do vključno 20 km: 67,66 EUR
nad 20 do vključno 30 km: 78,07 EUR
nad 30 do vključno 40 km: 88,48 EUR
nad 40 km: 96,81 EUR
dodatek za štipendiste s posebnimi potrebami: 48,92 EUR (upravičenost se ugotavlja na podlagi odločbe ali strokovnega mnenja o usmeritvi v skladu s predpisi, ki urejajo področje usmerjanja otrok s posebnimi potrebami, oziroma na podlagi odločbe o priznanju dodatka za nego otroka v skladu s predpisi, ki urejajo področje starševskega varstva in družinskih prejemkov, ali na podlagi odločbe o invalidnosti oziroma sklepa o telesnih okvarah pristojnega organa po predpisih, ki urejajo področje pokojninskega in invalidskega zavarovanja).
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 25. Okt. 2008 16:55

Ja ampak kako lahko starejša sestra ki se šola samo 30km od doma dobi več dodatka za to, kot pa sestra ki se šola 120km vstran? Sej če bi recimo starejša sestra (ki se šola bolj blizu) dobila 82€ dodatka, mlajša pa 88€ bi še bilo logično. Zdaj je pa ravno obratno...da ona dobi več kaj ima faks bolj blizu. Tako da ja, najbrž bo napisala pritožbo, saj zgubit nima kaj a ne...
V glavnem letos je ful čudno to vse skup :?

EDIT
Aja zdaj sem vidla v čem je fora. Ker starejša sestra se vozi in zato dobi 88€, mlajša pa dobi samo 82€, ker itak čez šol.leto biva v Ljubljani in ni obkrožla, da se vozi...eh kar nekaj je vse skup!
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 27. Okt. 2008 7:49

Mah ni kr neki po eni strani...Sej je logičn... a ni?

Jaz komi čakam... :?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 27. Okt. 2008 17:46

zmanjšana za 50e :roll: mam sam 10e več kot sestra, čeprav bi glede na dodatek za povprečje mogla dobit vsaj 20e več :roll: čist nelogično...pa dobr,srečna sem sam da je...toti 2leti še, pol pa naj se gonijo nekam...(če pa se kdo odloči protestirat al pa kak drugač poskusit spremenit ta sistem,sem pa vseeno takoj zraven :) )
Uporabniški avatar
*~Liesl~*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 11. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *~Liesl~* » 27. Okt. 2008 19:05

Jst pa še zmeri nisem dobila odgovora... :?
Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 27. Okt. 2008 21:43

*~Liesl~* napisal/-a:Jst pa še zmeri nisem dobila odgovora... :?

a to z zoisovo? jst tud še ne :(
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 27. Okt. 2008 22:28

^ Kdaj sta pa oddale to prošnjo za štipendijo? Ker koliko jaz vem je moja mama za sestri nesla komaj v petek 17.10. in sta prejšnji teden v četrtek že dobile domov odločbo; torej ni trajalo niti 1 teden. Mogoče pri tistih kaj imate zoisovo bolj dolgo traja.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov